Özgü Namal'ın şöhreti 1 milyon dolar eder mi ?

crazyquake

.::®crazy™::.

Akbank'ın kredi kartı axess'in reklam serisinde ilkinde çalıştığı pizzacıda meşhur olma hayalleri kuran ve sonunda amacına ulaşan, ikincisinde ise "Aydede"yi canlandıran "Kurtlar Vadisi"nin "Elif"i Özgü Namal, bu iş için ne kadar para aldı?

TV dünyasında konuşulanlar, Özgü Namal'ın bir yıllık reklam yıldızlığı anlaşmasına 1 milyon dolar karşılığında imza attığı yönünde. Bu rakamın doğru olup olmadığı yakında olmasa bile seneye gelir vergilerinin beyan edildiğinde ortaya çıkar.

İster 1 milyon dolar olsun, ister 500 bin, isterse de 100 bin dolar... Türkiye'de bu paralar için - sayıları az da olsa - kılını bile kıpırdatmayacaklar da var ama ezici bir çoğunluğa da "Hayatım kurtulur" dedirtecek rakamlardır bunlar.

Peki bir reklam kampanyası için insanlara neden bu kadar yüksek rakamlar ödenir? Bu örnekte olduğu gibi para Özgü Namal'ın namı hesabına yatmıştır ama o parayı getiren aslında Namal'ın "Kurtlar Vadisi" dizindeki "Elif"
rolüyle yakaladığı şöhrettir.

Böylesine büyük bir reklam kampanyasını yapanlar için şayet tip ve rol kabiliyeti önemli olsaydı onca konservatuvar arasından nice Özgü Namal'lar bulurlardı. Ama bu reklam için onlara lazım olan şey Namal'ın oyunculuk kaabiliyetinden öte onun "Kurtlar Vadisi"yle yakaladığı popülerlikti.

Popüler kültürün en büyük finansörü ya da sponsoru kim?Tabii ki reklam sektörü. Çünkü reklamcılığın ana kurallarından biri şu:

"Az zamanda büyük etki yaratacak işler yapmak." O nedenle reklam kampanyası yapanların çoğu istedikleri gibi bir tekne sipariş edip, sonra onu denize indirip, onun yelkenlerini şişirecek rüzgarı beklemek yerine, parasını verip rüzgarın yelkenlerini şişirdiği yat veya tekneden hizmet almayı tercih ederler. Özgü Namal'ı yıldızını parlatıp bir milyon dolarlık reklam yıldızı yapan Pana Film, "Kurtlar Vadisi Irak" filminde oynattığı Bergüzar Korel'e de sözleşme imzalatırken film vizyondan inene kadar başka projelerde oynamama şartı koydu. Nedenini yazmama gerek var mı? "Popüler kültür" böyle bir şey. Sadece vermez bazen de alır. İşte bu da beraberinde birçok sorunu yaratır.

Oynadığı bir film ya da dizideki karakteri sayesinde maddi -manevi kazanç elde edenler, hesaplarına milyonlar yatarken "Kazanan benim de kazandıran ben miyim, bana biçilen rol mü?" diye kendi kendilerine sormazlar ama "popüler kültür"ün faturalarını kucaklarında bulduklarında nedense hep kendilerini yaratan kültürün düşmanı olurlar.

Haber: ALİ'CE-ALİ EYÜPOĞLU
Kaynak: milliyet
 

RomeoMAD

JusT B€
Konuyla alakası yok belkı ama

Bu kadından nefret edıyorum,Dızıdeykende sevmıyodum zaten..

Televızyonda kameralara bır kelıme soledi fıttırdım.Neymiş anasını satım

Ben evlılıge karsıyım,tek erkeklı ılıskıyı sevmem.Icımden .......u dedım

Dun pohtun bugun koktun:S
 

everestmc

New member
dünyaaa kadar

ne demişler dünyaaa kadar malın olacağına fındık kadar...............................olsun demişler
:)
 

Uzunefe

Altın Üye
işte bize burda sadece aferin demek düşüyo arkadaşlar , kız çalışıyo işte parasını da alıyo
 

Cree

Murat
Tanınmamış Bir Olsa idi Burada Emin Ol ne Bu Konu Nede X şahıs Konuşulurdu Akbank Doğru Bir Seçim Yapmış Bence ;)
 

osiris_cemo

New member
Tatlı kız yaw hemde gayet iyi bir oyuncu hakediyo falla
 

HTML

Üst