Özel okullar yönetmeliği değiştirildi

gugukcuk

New member
Reaction score
0
Gerçeklik yalnızca bir ilizyondur,yalnız inatla is
AKP hükümeti Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni kaldırmanın ilk aşamasını özel okullardan başlattı. Özel okullar yönetmeliğinde yer alan Atatürk Köşesi içeriği boşaltıldı ve Gençliğe Hitabe sessiz sedasız kaldırıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni özel okullar yönetmeliğinde ayrıca, özel okullara yabancı isim vermenin yolu da açıldı.

AKP hükümeti, Milli Eğitim'den Atatürk'ü tasfiye etme sürecinde bir adım daha attı.

Hükümet, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni özel okullardan kaldırdı.

Özel okullar yönetmeliği değiştirildi ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi yönetmelikten çıkarıldı. Yeni yönetmelik bugün Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürülüğe girdi.

Bugüne kadar geçerli olan özel okullar yönetmeliğinde Atatürk Köşesi ayrıntılı bir biçimde tanımlanıyordu. Buna göre, Atatürk köşesinin zeminden yüksekte olması, Atatürk büstü veya maskının konulması, Atatürk’ün fotoğrafı, Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sinin uygun biçimde asılması, madalyon, gravür, Atatürk’ün eğitimle ilgili sözlerininin yer alması gerekiyordu.

Ancak yeni yönetmelikte yer alan Atatürk Köşesi tanımında bunların hiçbiri yer almadı. Tanımın içi tamamen bolaştıldı ve belirsizleştirildi. Yeni yönetmelikteki Gençliğe Hitabe'siz Atatürk köşesi ise şöyle tanımlandı:
“Kurumların girişinde temiz, düzenli ve kolayca görülebilecek en uygun yerde Atatürk köşesi oluşturulur.”

Yeni yönetmelikte ayrıca, özel öğretim kurumlarına verilecek adların “Türkçe olması” şartı da kaldırıldı.
Özel okullar yönetmeliğinde yer alan "Lozan Andlaşması'na Göre Açılan Okullar" maddesi, "Azınlık okulları" olarak değiştirildi. "Bu okullarda sadece kendi azınlıklarına mensup T.C. uyruklu öğrenciler okuyabilir" ifadesi tamamen kaldırıldı. Yabancıların da azınlık okullarında eğitim görmelerinin yolu açıldı.

AKP hükümeti, Atatürk'ü Milli eğitimden çıkarmanın ilk aşamasını ise geçen Eylül ayında gerçekleştirmişti. 652 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, Milli Eğitim Bakanlığı'nın amaçlarından "öğrencileri Atatürk ilke, devrim ve milliyetçiliğine bağlı, yurttaşlar olarak yetiştirmektir” ifadesi çıkarılmıştı.

kaynak : Özel okullar yönetmeliği değiştirildi

Allah Türkü Korusun öylemi!!! Uyuklayan, uyuşan hiçbir canlıya, hiç bir güç yardım etmez. Korumaz.

CHP liler ve onların ülküsüz (amaçsız) partnerleri üzülmeyin olur da iki bin bilmem kaç senesinde iktidar olursanız yada koalisyon kurarsanız yine eski haline dönderirisiniz

Nede olsa halk uyanmış bir daha ki seçimde oyununu CHP ye yada CCCHP Koalisyonuna verecekmiş :==
)

kutay sen kirletme şu benim yazıları senin saçma sapan desteksiz gözü kör altı boş atışlarına göre değil buralar.ortada yalan yanlış uydurma birşey olur palavra olur kaynaksız olur konuşursun herşey ortada hayal ürünümü bunlar!!! kendine dön bir bak öz eleştiri yap neye hizmet ediyorsun sor kendine. atı alan üsküdarı geçmiş sen tozuyla havalanıyorsun inde bir yere bak bıraktıkların oradamı diye kutayyy... kim zarar vermeye kalkarsa şu ülkeye yada inançlara onada gerektiği şekilde davranırız o bu şu benim amca oğlum değil olsada hiç fark etmez.vicdanlı ol vicdanlı dindar ol kindar olma !!! benim neslimden kimseye uşak olmaz uşaklarlada muhattap olmaz.

ayrıca;

azınlık okullarına Türk vatandaşı olmayanlarda gidebilecek,

misyonerliği daha etkin yapmaları için,

eee normal tabii,nasıl haçlı savaşları sayesinde gavurları tanıdıysak,

bu sistem sayesinde düşmanlarıda tanıyor olabileceğiz :)

Kimse bu ülkede ATATÜRK'ün yaptıklarını unutturamayacak resimlerini kaldırmak,büstlerini kaldırmak ,kitaplardan çıkarmak beyhude boş çabalar.Biz onu zihnimize kazıdık ve oradan onu silmeyi kimse başaramayacak .O emperyalistlere uşaklık değil,herşeyini kaybetmiş,horlanmış,yoksul bırakılmış bir milleti uyandırarak emperyalleri Anadolu topraklarına gömdü.
Bir laf var ya hane; Atatürk olmasaydı anandan doğardın amma baban kim olurdu bilmezdin .....

Eğitim MİLLİ olmalıdır ÖZEL değil.

Özel hizmet için yetiştirilenlerden milletimize fayda gelmez, Millet için yetiştirilenlerden fayda gelir. Özel okullar Milli çizginin dışına çıkıyorsa bir an önce kapatılıp sorumluları yargılanmalı ceza görmelidir.

Atatürk Tevhidi Tedrisat olarak bilinen Eğitimde Birlik Devrimlerini boşa yapmadı, hain yetiştiren milletimize kahpelik eden ne kadar eğitim veren şer odakları varsa kapatılıp yerine milli amaçlara hizmet edecek nesiller yetiştirmek amacıyla yaptı, geldiğimiz nokta tam tersine dönmüş durumda...

Kimse bu ülkede ATATÜRK'ün yaptıklarını unutturamayacak resimlerini kaldırmak,büstlerini kaldırmak ,kitaplardan çıkarmak beyhude boş çabalar.Biz onu zihnimize kazıdık ve oradan onu silmeyi kimse başaramayacak .O emperyalistlere uşaklık değil,herşeyini kaybetmiş,horlanmış,yoksul bırakılmış bir milleti uyandırarak emperyalleri Anadolu topraklarına gömdü.
Bir laf var ya hane; Atatürk olmasaydı anandan doğardın amma baban kim olurdu bilmezdin .....

Valla hocam sana bişi diyim mi inan 100 sene sonra kimse hatırlamayacak bile. Yavaş yavaş kitaplarda gazetelerde atatürk kelimesi çıkarılırsa ki çıkarılırsa şaşmam olurmu olur bunu yaptılarsa onu da yaparlar. Artık kim hatırlar tabiki de yeni nesil hatırlamaz. Yeni nesil Yaşlıların bildikleri duyduklarıyla tanırlar atatürk'ü ama yetersiz kalır ve kimse hatırlamaz.

Valla hocam sana bişi diyim mi inan 100 sene sonra kimse hatırlamayacak bile. Yavaş yavaş kitaplarda gazetelerde atatürk kelimesi çıkarılırsa ki çıkarılırsa şaşmam olurmu olur bunu yaptılarsa onu da yaparlar. Artık kim hatırlar tabiki de yeni nesil hatırlamaz. Yeni nesil Yaşlıların bildikleri duyduklarıyla tanırlar atatürk'ü ama yetersiz kalır ve kimse hatırlamaz.

Dostum ,Atatürk dediğin şahsiyet sadece Türkiye'ye değil dünyaya maal olmuş bir insandır ..Emin ol ki,nasıl ki Fatih sultan Mehmed'i 600 yıl geçmesine rağmen bu millet unutmadıysa , Atatürk'ü de unutmayacaktır.TC cumhuriyeti var olduğu sürece buna kimsenin de gücü yetmez ..

Atatürk varlığını Türk varlığına armağan etmiştir, Türk varoldukça Atatürkte varolacaktır...

Geri