Ötv Zamları Fakiri İlgilendirmez

>ahm@t<

>HayalperesT
Reaction score
0
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son yapılan ÖTV artışını savunurken “Gerekli olduğu için yapılmıştır, fakiri ilgilendirmez” dedi​

Bir TV kanalındaki programa katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cep telefonu, sigara, alkollü ürünler ve araçlardaki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışını savunurken, “Bir hikmet mutlaka aranmalıdır, gerekli olduğu için yapılmıştır” dedi ve fakirleri ilgilendirmediğini söyledi.​

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun köstebek suçlamasına yanıt veren Bülent Arınç, “Çarkçı Kemal’e çıkan adını doğrulayacak ciddiyetsiz işlerle uğraşıyor” dedi.​
Kaynak

mantık güzel lan :D ne içiyolar acaba bu kafaya ulaşmak için

fakiri ilgilendirmez doğru :)

ama kaçakçıları acaip ilgilendiriyor

pazarda artık domatesçinin yanına sigaracıda tezgah açıyor :)

arkalarında kim var acaba?

iyice sasırdırlar. Ötv ilgilendirmez de dogalgaz , elektrik te mi ilgilendirmez. bunlarda utanma kalmamıs. yazık..

Milletimin narkoz etkisi ne zaman sona erecek acaba ?

Fakirin kontörlü hattından her ay 1.1 lira kesme olayının kulbu ne acaba?

Nasıl olsa fakirin cebinde para yok onlar bu Özel Tüketim Vergisinden yararlanamazlar o yüzden fakirleri ilgilendirmez demiş adamcağız yanlış anlamayın : )

Akp nin fakir anlayışı sadece makarna yiyenlerden ibaret olduğu için öle sölemiştir onlara göre beş liralık sigara içen, yüz liralık cep telefonu kullanan kırk liralık rakı içenlerle yüzbin euroluk arabalara binenler zengin sayılyor demekki.

Günde bir buçuk paket sigara içiyorum on lira ediyor ayda üç yüz lira :)) vayyyyy beee iyiiiii para harbidende, zengin olduğumu anladım şimdi ...

Şaka bir yana üç yıldır sigaraya para vermiyorum, tütün kullanıyorum makinam var sarıp sarıp içiyorum. beş yüzlük boş filtre on liraya, üç yüz gram tütün on beş liraya mal oluyor ayda yirmi beş liraya geliyor tavsiye ederim. Ayrıca en iyi tütünü kullanıyorum maddi açıdan hiç bir sıkıntım olmazssa dahi tütün kullanır kesinlikle sigaraya para vermem....

Bu günler iyi günler, sigaranın otuz lira olduğu zamanlarıda göreceğiz....

Günde bir buçuk paket sigara içiyorum on lira ediyor ayda üç yüz lira :)) vayyyyy beee iyiiiii para harbidende, zengin olduğumu anladım şimdi ...

Şaka bir yana üç yıldır sigaraya para vermiyorum, tütün kullanıyorum makinam var sarıp sarıp içiyorum. beş yüzlük boş filtre on liraya, üç yüz gram tütün on beş liraya mal oluyor ayda yirmi beş liraya geliyor tavsiye ederim. Ayrıca en iyi tütünü kullanıyorum maddi açıdan hiç bir sıkıntım olmazssa dahi tütün kullanır kesinlikle sigaraya para vermem....

Bu günler iyi günler, sigaranın otuz lira olduğu zamanlarıda göreceğiz....

harbiden fakirmişsin yahu :durdurun

not: az önce son sigaramı yaktım,bırakıp-bırakmamak arasında gidip geliyorum :)

şimdi uslu bir vatandaş olup sigarayı bırakmayı ve akraba çevremi genişletmeyi düşünüyorum,bunların içinde ölmüşüde olabilir,ölmemişide ama bu arada konuyu yine tatlı bağlayalım,

İstanbul iett otobüslerinde gerçekleşmiş bir olaydır(öööle diyorlar):

Hanımın biri hamiledir,otobüste sorarlar:
- adını ne koyacaksınız? diye,

erkek olursa Recep Tayyip, kız olursada Emine koymayı düşünüyoruz...

arkalarından bir ses:

-Adam olursa Mustafa Kemal koyun, der !!!!

Eniştemi ifşa etmek olacak ama o da kaçak sigara kullanıyo :biggrin: Şimdi sigara, içki gerçekten temel ihtiyaç değil orası bir gerçek. Bir mikroiktisat kitabı açan herkes de bunu teyid edecektir :biggrin:. Bu araçlarda da belirli motor hacminin üstü bu zam kapsamına giriyo haberlerinizden okuduğum kadarıyla... Lakin cep telefonu işi yaş abi... Artık en fakir adamın bile cep telefonu var ve gerçekten büyük bir temel ihtiyaç halini aldı ;)... Zaten cep telefonu fiyatları türkiyede fahiş Kanada'da adamlar vergilerden yakınıyo %13 elektronik cihaz vergisi var ona rağmen türkiyenin yarısı elektronik cihaz fiyatları.. Bir de kanadadaki maaş oranlarını düşünürsek alım gücü olarak türkiyedeki asgari ücretli çalışan ayda maaşının tümü ile 2 tane en kötü nokia cihazlarından alabilirken burada asgari ücretli çalışan ayda 7 iphone alabiliyor :biggrin: Bizimkiler maşallah herşeyi ithal edip bi de vergiyi bindirince çok saçma bir hal alıyo... Madem bu kadar vergi koydun o zaman şu benzini ucuzlatta gerçekten fakirin yanında olduğunu görelim biz de. İşte o zaman temel ihtiyaçların fiyatları düşmüş olur. Benzin türkiyede 4.5 tl arabistanda 30 kuruş kanadada 1.3 kanada doları kı yaklaşık değeri 2.5 tl eder...

söylenecek çok söz var fakat artık burada siyasi konular ile ilgili yorum yapmak da istemiyorum.Haber verilmeden yapmış olduğum yorumda silinmiş ne iş anlayamadım.

ilk zam geldiği gün bende bakkala gittim
tabi sigaraya fiyatın yansıdığını bilmiyorum
yarın falan artar zannediyordum.
adam demezmi paket başı 2tl zam ?!?!?!'^+%&
Vay arkadaş bizim maaşlarada yüzde 3 zam yapıyolar dedim.

dükkanda yaşlı hacı amca demesinmi:

"yunanistan gibimi olalım yaaaavvv. birazda biz verelim ?!=')^(+/%&????? "

Arkadaş başşbakandan kopyala, sonra yapıştırrr.

utanmasa kes yapıştır yapacak...

Ben daha bişey demiyorum, bu milletten umudu kestim başka millet bakıyorum artık :D

Sigara içenler zenginmi oluyo yani? Zamdan sonra kaçak sigara aldı başını gitti kimse tekel içmiyor artık kaçak sigaradan nefret ederim ama bana bile cazip gelmeye başladı artık şerefsiz herif halka dalga geçiyor resmen

Geri