ÖSYM'den yeni adım

fells2

Banned
Reaction score
0
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, gelecek yıldan itibaren üniversiteye giriş sınavının Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) şeklinde iki aşamadan oluşacağını söyledi.

İlk aşamada baraj puanını geçen adayların ikinci aşamaya girebileceklerini ifade eden Yarımağan, ikinci aşamada, Matematik, Fen Bilimleri, Edebiyat-Coğrafya, Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil alanlarında ayrı ayrı sınav uygulanacağını belirtti. Birici aşamayı geçen adayların ikinci aşamada istedikleri alanda sınava girebileceklerini vurgulayan Yarımağan “Benim tahminim, adayların, örneğin % 95'i ikinci aşamada iki sınava veya bir sınava girecek. Belki % 5'i üç sınava girebilir, binde 1'i de beş sınava girebilir” dedi. Prof. Dr. Yarımağan, sınavda Matematik-Fen (MF), Türkçe-Sosyal (TS), Türkçe-Matematik (TM) ve Dil puan alanlarının olacağını da söyledi.

Hadi hayırlısı sonumuz hiç de iyi gözükmüyo ama napalım katlanmak zorundayız Ösy veriyo kararı :D

bu sene gırdım unıye gırdm gıremedım yöke gircem :D

yazık bizlere yaaa.. hayata bi asıldık ki sandık hayat sadece öss den ibaret .. üniye girdik orada sınav. üni bitti şimdi de kpss sınavı.. allah kolaylık versin arkadaşlar zor işler bunlar

Ösym hersene yeni bir sistem getiriyor...Öğrencilerin işi zor...allah kolaylık versin.....

bu seneden umudum yok seneye bi daha denicem snra bi daha snra bi daha ... :hhmanD

üniversite okumadan neden büyük insan olunmuyoki yazık bize yaa :(

Geri