ÖSS'ye İnat Yaşasın Hayat !

Socialist

New member
YETER ARTIK YETER!

Duyuyor musunuz?! YETER!

Dershane patronlarının, eğitimci zebanilerin, sınav mafyalarının soygununa YETER!

Hiçbir gelecek veremediğiniz bizleri, milyonlarca genci üniversite yalanıyla soymanıza, hayatımızın en güzel yıllarını test kitaplarınızın, soygun merkezi dershanelerinizin, kusana kadar çözülen salak soruların içinde boğmanıza, ÖSS’nize YETER!

Hepimizin sürekli olarak kaybettiği, ama bu arada dershaneci soyguncuların milyon dolarları, milyar dolarları götürdüğü bu aşağılık ÖSS zulmüne boyun eğmeyeceğiz daha fazla!

Her ÖSS’den sonra, üç-beş kazananı öne sürüp yanlarında pişmiş kelle gibi sırıtan dershane patronları, eğitimci zebaniler! Kaybedenlerin hesabını versenize!
Versenize, daha 16’sında, 17’sinde ÖSS mezarlarınıza gömdüğünüz Merve’lerin, İzzet’lerin, Cansu’ların, İlyas’ların,
onlarca kardeşimizin hesabını! Versenize ismi sadece kaybedenler listesine yazılan, gazete sayfalarına hiç çıkmayan milyonlarca gencin hesabını!
Onlardan aldığınız paraları geğire geğire yiyor musunuz,
ÖSS soyguncuları! Söylesenize!

Siz iktidarlar! Bırakın yalanı! Yalancı, talancı, soyguncu, gaspçı sisteminiz çöktü!
Bu topraklardaki milyonlarca genci ne yapacağınızı bilemiyorsunuz!
Sizin küresel ağababalarınız da bilmiyor! O yüzden kimsenin takati kalmayana kadar ders, okul, sınav hapishanelerinizle oyalamaya çalışıyorsunuz!

Korkuyorsunuz bizden, değil mi? Korkun, korkun! Korkun, çünkü öfkemizi aklınız almaz! Çocukluktan başlayıp OKS-ÖSS-KPSS’yle sonu gelmeyen, dershane patronlarına elini verenin kolunu kurtaramadığı sınavlı soygununuza karşı öfkemiz burada!

Bu topraklarda milyonlar yoksul! Geleceksiz! Aç! Açız, ama gaspçı sisteminizi örtbas etmek için zırvaladığınız laik-antilaik, Türk-Kürt çatıştırmalarınıza, üstüne ÖSS’li yalan umutlarınıza karnımız tok!

Bu varil, sırtımıza yüklediğiniz ÖSS kadar ağır değil! Bu varil, dershane patronlarının bizden çaldıklarıyla doldurduğu kasaları kadar da ağır değil! Ama, inanın, öfkemizi karşılamaya paranız da, iktidarlarınız da, politikalarınız da, küresel efendileriniz de yetmez!
YETER ARTIK ! Artık iktidarlar için, eğitimci zebaniler için, sınav mafyaları için, dershane patronları için sınav vakti! O sınav sokakta! Hayatımızın en güzel yıllarını yalanlarınıza heba etmeyeceğiz! 17’mizde öldürüp 70’imizde gömemeyeceksiniz bizi!

Bu hayat bizim ve biz, Özgürlüğü Seçiyoruz Sınavsız! Yiyorsa, korumalı koltuklarınızı, mevkilerinizi, dershanelerinizi, okullarınızı bırakın da, hakiki sınava gelin!




ÖSS’ye İnat Yaşasın Hayat


www.Yuzde52.Org
 

Mephisto

R€B€L
Altına imzamı atarım yazının..Hatta esit olmayan egitim hakları, özel unıversıteler,dershaneye gıden/gıdemeyen vs gibi dahada cok sey eklenebilir buraya..

Peki ama onerılen sistem ne olucak önemli olan budur..Ne gibi bi cıkıs yolu olmalı? Mevcut sistemde bu kadar nitelikli unıversıte sayısı azken ogrencıye veya işsizlik varken işsize kpss,öss de elemeyip nasıl bi secim yapıcaklar..
Bana gore nedenleri ekonomik ve ulkenın gelismisligiyle alakalı..Ekonomik olarak gelismedikten, iş olanagı ve yeteri kadar universite acamadıktan, actıktan sonra mezunlarına iş bulamadıktan sonra sınavın adı öys,öss,kpss olsun bu tarz sınavlar hep olucaktır..

Bende sonuna kadar karsıyım duzelmesını ısterım ama umut varmı? Pek sanmıyorum..
 
öss ye kazanan ünüversiteye girebilen hayatını kurtardı kötü şartlarda eğitim almış günlerini lisede ve ilk okulda öretmensiz sınıflarda geçiren öğrencilerede ne haliniz varsa görün diyen bir sistem

sözde türkiyenin en büyük bütçesini de eğitim alıyormuş....
dersaneye son....
desteklenmesi gereken bir düşünce
 

Sh0ck

∂σğαℓ αƒяσ∂ιzуαк
Yazı gerçekten çok güzel olmuş ama maalesef ki bu kadar öğrenci arasından saılı üniversiteye girmek için bi seçim yapmak şart :saskin
 

SickDreTh

Altın Üye
kaynak gosterırmısın arkadasım..
 

HTML

Üst