ÖSS'de baraj sistemi değişti

undead5858

New member
Reaction score
0
ANKARA (ANKA)- ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan YÖK Genel Kurulu'nda ÖSS baraj puanlarıyla ilgili karar alındığını bildirerek, yeni baraj sistemine ilişkin olarak “Çok daha fazla kişi 160 ve 185'in üzerinde puan alabilecek” dedi.

YÖK Genel Kurulu'na gelen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Yarımağan, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yarımağan, baraj kararın alındığını belirtirken, “Karar alındı, açıklayacaklar. Ben yetkili değilim. Öğrencilere iyi haberi YÖK açıklayacak” dedi. Önerinin kendisini tatmin edip etmediği yönündeki soruya ise Yarımağan, “Öneri beni tatmin etti. Görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

Yarımağan, barajlar konusunda kendisinin önerdiği puanlama sisteminde değişikliğin olup olmayacağı yönündeki soruya ise “Yani çok daha fazla öğrenci 160 ve 185'in üzerinde puan alabilecek. YÖK açıklamayı yapacak. Ben daha sonra bununla ilgili teknik açıklamayı yapacağım” yanıtını verdi.

Mevcut düzenlemede, öğrenciler ön lisans tercihi yapabilmesi için ÖSS'den en az 165, lisans tercihi yapabilmesi için ise 185 puan alması gerekiyor.

AA

Hayırlısı OLsun...

hayırlı olsun...daha cok kişi 185 barajını aşar ise yerleşme icin daha cok kontenjan gerek..bakalım bu sene universiteler kontenjanları arttırack mı ...

Oss Baraj Puanı Degisti

YÖK, ön lisans ve açık öğretim için ÖSS taban puanını 145, lisans programları için ise 165 olarak yeniden belirledi.

YÖK Genel Kurulu toplantısı sona erdi.

Toplantının ardından, YÖK'ten toplantıda ele alınan konulara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, üniversitelerin kontenjanlarının daha etkin kullanılabilmesi amacıyla ÖSYM'nin önerilerinin değerlendirildiği, ön lisans ve açık öğretim için ÖSS taban puanının 145, lisans programları için ise 165 olarak yeniden belirlendiği kaydedildi.

Böylece, ÖSS taban puanları ön lisans ve açık öğretim için 160'tan 145'e, lisans programları için ise 185'ten 165'e düşürülmüş oldu.

ÖSS taban puanlarında yapılan yeni düzenlemenin 2008-ÖSS'den itibaren uygulanacağı bildirildi.

Bu arada, ÖSYM'nin ÖSS taban puanlarıyla ilgili üç ayrı öneri sunduğu, taban puanların 145 ve 165'e çekilmesi önerisinin de ÖSYM'nin önerileri arasında yer aldığı kaydedildi.

AA

Bi Sorum Var...atıyorum örneğin 300 Ile Kazanılan Bi Bölüm şimdi 280civarı Bi Puanla Mı Kazanılacak Bu Durumda, Bunun Gibi Bişey Mi?
Yoksa Sadece Barajla Mı Alakalı Bi Durum Bu,anlamadım.

Bilen Varsa Cvplarsanız Sevinirim.

kardeş çok güzel bi haber verdiğin için çok tşk.

Bi Sorum Var...atıyorum örneğin 300 Ile Kazanılan Bi Bölüm şimdi 280civarı Bi Puanla Mı Kazanılacak Bu Durumda, Bunun Gibi Bişey Mi?

sadece baraj aşağı çekildi kardeş önceden 185 olan baraj şimdi 165 oldu ok

kardeş arkadaş daha değişik bir soru sormuş gerçekten bende mnerak ediyorum..

SAĞOL.

Bİ DE BENİM ANLAMADIĞIM ŞU;2 YILLIK ÜNV. İÇİN 160--- 4 YILLIK Bİ ÜNİVERSİTE KAZANMAK İÇİN 185 PUANI İSTENİYODU.185 PUANLA 4 YILLIK Bİ ÜNİVERSİTEYE GİREN GÖRMEDİM Kİ BEN. BU NASI BİŞEY PEKİ?

sanırım bunu sadece millet barajı gecsin diye yapmıslardır acık ogretim ve özel universitelere giris icin kolaylık saglar bence bu..

SAĞOL.

Bİ DE BENİM ANLAMADIĞIM ŞU;2 YILLIK ÜNV. İÇİN 160--- 4 YILLIK Bİ ÜNİVERSİTE KAZANMAK İÇİN 185 PUANI İSTENİYODU.185 PUANLA 4 YILLIK Bİ ÜNİVERSİTEYE GİREN GÖRMEDİM Kİ BEN. BU NASI BİŞEY PEKİ?

sende haklısın bunların derdi sadece barajı aşan öğrenci sayısını fazla göztermek burada en büyük rolü yine lise diploması oynuyo

istediğin kadar yöntem dene, değiştir, kullan ne yaparsan yap.
üniversiteye yerleşecek adam sayısı değişiyor mu ?
eğitim kalitesi artıyor mu ?

böyle gitmez.. :sigara:

bu olay sadece özel üniversitelerin işine yarar;barajı geçen kişi sayısı artınca özellerinde kasası dolacaktır :goz:

Geri