ÖSS Sınavına nasıl Çalışmalıyım ??

bahadır_88

New member
Reaction score
0
S.A Arkadaşlar ben mesleki açık öğretim lisesinde okuyorum bu sene inşallah bende öss sınavına girecem. istediğim bölüm elektrik - elektronik müh. aslında kendim bilgisayar programcısıyım. malesef dershaneye gidemiyorum evde kendi kendime çalışmak zorundayım. sayısalcıyım ama ne yazık ki sayısalım hiç iyi değil :( bu konuda bana yardımcı olursanız seviniirm. Bu öss sınavına nasıl çalışmalıyım. tek başıma olduğum için baya zorlanıyorum hele birde konulara çok uzak olduğum için anlamakta zorlanıyorum yardımcı olursanız seviniirm....

ilk önce kaynak kitap almalısın zirve ,güvender veya uğur yayınları daha sonra plan yapmalısın çalışma saatleri kendini okuldaymışsın gibi çalışma planı ve bol bol test çözmelisin en önemli konu test çözmektir sınava hazırlanırken yaprak testler alıp kendine yarın çalışırım olayı yapmamalısın ve kendine güven duymelısın ben bunu yapabilirim demelisin ben bu mühendislik bölümünü kazanabilirim demelisin .
inş kazanırsın ALLAH yolunu açık etsin inş ...

Kendine bir program hazırLamaLısın.Sana çaLışacağın kitapLarı vs öneremem,biLmiyorum fakat bu işin üstesinden sistemLi çaLışarak geLebiLirsin..OLabiLdiğince biLgisayardan uzak durmaLısın.Her zaman ders çaLış faLan demiyorum ama biLgisayara,özeLLikLe de internete fazLa takıLma..Şuna bakıym,buna bakıym derken zamanın kayboluverir..

Ders çaLışma saatLerini,ne zaman moLa vereceğini vs. saat bazında kontroL aLtına aL..ÇaLışman gereken konuLarı çevrende arkadaşLarın varsa onLarLa birLikte çaLış.Ama geyik muhabbeti için arkadaş çağırma..Tabiri caizse kitapLarı devirmiş arkadaşLarınLa ders çaLış..=)

Sakin oL,hiçbirşeyi kendine sıkıntı yapma,her ne kadar biLmediğin şeyLer oLsada herşeyi önceden biLiyormuşsun gibi davran.Önce Konu anLatım kitapLarına çaLış ondan sonra testLeri çöz..Her ne kadar biLgi gerektiriyorsa da dikkat en önemLi unsurdur Öss'de..

Tabiri caizse reLax oL.Sınavdan korkma,sınav senden korksun..=)

muhterem arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için tşk ederim dediklerinin yapmaya çalışacağım fakat benim asıl işim bilgisayar olduğu için ondan uzaklaşmayı pek bereceremem çünkü işim bu beyse denerim tekrar tşk ederim..

Geri