ÖSS iptal edilebilir mi?

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Haydarpaşa Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi 3 kişi, 2008 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzunun, katsayıya ilişkin bölümünün ve sınav sürecinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Ankara 12. İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

oss.jpg

Öğrencilerin avukatları Mustafa Asım Kahyaoğlu ve Hakan Yıldız tarafından, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) aleyhinde dava açıldı. Dava dilekçesinde, İstanbul Haydarpaşa Anadolu Meslek Lisesi Raylı Sistemler Teknolojileri Alanı son sınıfında okuyan müvekkillerinin 15 Haziran 2008 tarihinde yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na katılacakları kaydedildi.

Söz konusu öğrencilerin, sınava başvurmak için gerekli evrak ve kılavuzu 3 Mart 2008 tarihinde ÖSYM bürolarından alıp incelediklerinde, mezun olacakları alan için 4 yıllık hiçbir yüksek öğretim kurumunun öngörülmediğini, sadece 2 yıllık eğitim veren ve 25 kişilik kontenjanı bulunan Porsuk Meslek Yüksekokulu'nun öngörüldüğünü fark ettikleri aktarıldı.

Bu durumun, Anayasa'nın 42. Maddesinde düzenlenen ''Eğitim ve Öğrenim Hakkı'' başlıklı maddesine aykırı olduğu savunulan dilekçede, bu sebeple; YÖK'ün 14 Şubat 2008 tarihli toplantısında verilen karar ile hazırlanması, basım, dağıtım ve uygulanması ÖSYM tarafından yapılan 2008 Yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzunun ve sınav sürecinin öncelikle yürütülmesinin durdurulmasına ve sonuçta iptaline karar verilmesi talep edildi.

AA​

edin anasını satıyım.. ne olduğu belli değil bu devletin

okudukları bölüme bak:p bide dilekce veriolkar mahkemeye sunlara bak ne gunlere kaldık ya

Ben de A.T.L. bitirdim. Türkiye'de İmam Hatipler'in önünü kapatmak için Meslek, Teknik ve Anadolu Teknik Liseleri'ni de yaktılar. Kurunun yanında yaşta yanmış oldu. Kardeşim de benim durumumda olduğu için Erdoğan'dan tek beklentim bu kanunu değiştirmesiydi. Fakat herşeyi değiştirmek için burnunu soktu, gerekli olan birşeye elini bile sürmedi. Bence çocuklar davalarında haklılar. Meslek, Teknik ve Anadolu Teknik Liseleri'ne haksızlık yapılıyor.

Ben de A.T.L. bitirdim. Türkiye'de İmam Hatipler'in önünü kapatmak için Meslek, Teknik ve Anadolu Teknik Liseleri'ni de yaktılar. Kurunun yanında yaşta yanmış oldu. Kardeşim de benim durumumda olduğu için Erdoğan'dan tek beklentim bu kanunu değiştirmesiydi. Fakat herşeyi değiştirmek için burnunu soktu, gerekli olan birşeye elini bile sürmedi. Bence çocuklar davalarında haklılar. Meslek, Teknik ve Anadolu Teknik Liseleri'ne haksızlık yapılıyor.

Çok haklısın...o kanun çıktıgında ilk piyango bizlere vurmuştu...bu tıkalı yoldan kurtulmak için çok uğrasmak zorunda kaldık haksız yere...
eğer bizler bilgisayar bölümünü okuyorsak, bilgisayar öğretmenliği bölümü bizim alanımızdır.bunda sorun yok..ama bilgisayar mühendisliğide aynı şekilde alan içindedir.fakat bunun olmaması haksızlıga sebep oluyor.
Bilgsyr sadece 1 örnek, diğer bölümlerde aynı şekilde..

Habere gelince, hiçbir sonuç çıkmaz...YÖK, yargıya kapalıdır...

Geri