Önce Lions şimdi Rotary: Biz de inanamıyoruz!

jeim

New member
Önceki gün Lions Kulübü, bugün de Rotary... Üstüste yapılan açıklamalarla, yabancı kökenli yardım kuruluşları, laiklik vurgusu yaparak, başörtüsünün mecliste tartışılmasına karşı çıkıyor. İster istemez akıllara şu soru geliyor: Başörtüsü tartışmalarına müdahale etmek Rotary'nin işi mi?



Türkiye Rotary Kulübü, üyeleri adına Hürriyet gazetesine bugün verdiği bir ilanla, başörtüsü tartışmalarının meclise girmesine karşı olduklarını açıkladılar.

Cuma günü Rotary gibi dış kaynaklı bir başka yardım kulübü olan Lions tarafından 'Başörtüsüne karşıyız!' açıklamasının ardından, ikinci açıklamayı yapan Rotary, 'İnanamıyoruz' başlığını kullandı.

Yurtdışında mason orijinli olduğu bilinen iki kulübün sürekli rekabet halinde olduğu biliniyor. Lionsun Cuma günü verdiği ilana da Rotaryden bugün cevap gelmiş oluyor.

Anlaşılmayan nokta ise şu: İnsanlara yardım etmek amacıyla kurulan bu iki örgüt, Türk insanının kısıtlanmış bir özgürlüğünü geri almaya yönelik bu çıkışı karşısında neden böyle yapıyor?

İşte Rotary kulübü üyelerinin ilanı:

İnanamıyoruz

Modern Türkiye Cumhuriyetinin Byük Millet Meclisi'ne başörtüsü ile ilgili kanun ve anayasa değişikliği teklifi ypılmış olmasına inanamıyoruz.

Atatürk ilke ve devrimlerine ve modern Türkiye Cumhuriyeti'nin laik kazanımlarına bağlılığımızı tekrarlıyoruz.

Türkiye Rotary Kulüpleri...


http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=52637
 

Vtnsvr

New member
Kardeş Türbana karşı gösterileri,Mason derneklerinin ilanlarıyla ilişkilendirip,Mason etkisinde oldugunu göstermek o eylemi yapanlara karşı biraz haksızlık olmuyormu?Ben şahsen Bir Türban karşıtı olarak bu benzetmeyi kendime yapılan bir hakaret olarak kabul ediyorum ve Sizi kınıyorum.
 

diaboligragt

New member
"Yurtdışında mason orijinli olduğu bilinen iki kulübün"

birincisi başkaları hakkında böyle bir söz söylerken bahsettiğin kişi kurum ya da her ne ise onun hakkında bilgin olması gerekir.lions ve rotarynin masonlukla hiçbir lgisi yoktur.lionsu masonluktan gelenler kurduğu halde kuruluş amacı ve hizmeti bambaşkadır.rotary ise bir avukat tarafından kurulan bir meslek derneğidir ve onun da masonlukla hiçbir bağlantısı ve alakası yoktur.

ikincisi rotary lions ya da adı ne olursa olsun bütün derneklerin STKların T.C. vatandaşı olan herkesin ülkeyi etkileyecek her konuda görüş bildirme hakkı vardır. "Başörtüsü tartışmalarına müdahale etmek Rotary'nin işi mi?" diyerek ne kastettiğin çok açık ama şunu unutma ki o derneklere üye olan insanlar da türk vatandaşı.

saygılar.
 

VoyVoy

FoRuM MüHeNDiSi
mason kulübleri bizim işimize ne hakla karışır anlamıyorum !

bu kulüblerden izinmi alacaktık!!!
 

yehovan

Banned
bende bu yanar dönerliği anlamıyorum.

Avrupa Türkiye Üniversitelerde Türbanı serbest bırakmalı dediğinde o sürekli küfredilen avrupa baş tacı oluyor. Fakat tam aksini öyleyince daha aşşağılık bir avrupa oluyor.

Şimdi Amerikan localarından Türbana destek gelse Alkış tutacaklar var aramızda.

Mesala Edoğan Rotary kulubü ile milli görüş gömleğini çıkardığından bu yana içli dışlı değil miydi. Konferanslarına katılıp konuşmalarını övgülerini yapdırmıyormuydu bu kulübe.

Şimdi ne oldu ? İşimize gelmeyince Hain gereksiz Gelincede İşte bu bu adamlar bile anladı diyoruz.. Yanar döner olmayalım !


Bu tür Gizli amaçları olan Türkiye Cumhuriyetinin kuyusunu kazan yapılara Herzaman karşıyım.

Ama karşı olduğum ikinci nokta işine geleni kullanmaya çalışan kişiler !
 

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
sen git rotary cart curt kulüplerine yağ çek,sonra işine gelmeyenleri söyleyince kovmaya çalış
yabancıların arsa ve arazi satın almasına yönelik yasaları çıkarırken, bu kuruluşları överken,bunları ülkeye doluştururken düşünselerdi orasını
"kendi düşen ağlamaz"
 

jeim

New member
Benim bu konuyu sizlerle paylaşma amacım bilmediğiniz bişeyleri sizlere öğretmek değil.kesinliklede olamaz.Rotariye üye olanlar da türk vatandaşı derken umarım şaka yapıyorsunuzdur.: )) Yok eğer bu kadar hoşgörülüyseniz yarın dağdan inenlere de eminimki bu kada hoşgörülü olursunuz..: )Bu çetelerin zaten ne amaçla kurulduklarını bilenler neyin ne olacağını da gayet iyi kestirebilirler.Bu kadar masum olmadıklarını bilirler.Bireysel olarak başörtüsüne karşı olmak,onun serbest bırakılmasını desteklemek yada yorumsuz kalmak kadar doğal ki bende zaten bu konunun sadece bireysel yada sadece toplumsal düşünülerek halledileciğine inanmıyorum.Hem bireysel hem toplumsal görüşler alınmalı.Nabız yoklanmalı.Bu dediğim tabiki yönlendirilmemiş sadece kendi düşüncelerini konuşturanlar adına geçerlidir.
Paylaşım amacıma gelince: Amacım sadece şu diplomasi oyununda,çeteler düzeninde ve hile rejiminde kimin neyken ne olduğu,yada ne olamadığını,Türkiyenin yıllar süren çalışmalar sonucunda dışa ne kadar bağımlı hale getirildiğini,kendi iç meselelerimizi çözerken bile bu uluslararası çetelerin ne kadar etkisi olduğunu göstermek.Tabiki bu baskılar bu kadarla kalmıcak.buna hepimiz de eminiz.Tek isteğimiz Türkiyenin bu darboğazdan en az hasarla ve en kısa müddette çıkmasıdır.
 

yehovan

Banned
Bu ülkenin Başbakanının Bu ülkenin Ana muhalefet liderinin Rotaryden aldığı kaçtane plaket vardır ?

Bu sözde yardımsever örgütlere hoş görü ile yaklaşan bu ülkenin üst kademelerini eleştirmeyerek kulübün bu hoşgörüden faydalanıp açıklamasına niye çemkiriyoruz.

Eğer bilgilenmek bilgilendirmek istiyorsak bunlara kim izin vermiş kimler bu kulübün yöneticilerine devletin hangi kurumlarını peşkeş çekmiş. Kimler içimize hainleri sokmuş onları söylesek çok daha iyi olucak.
 

jeim

New member
bu tarz örgütlerin yönetimlere el atması,baskı uygulaması ve işleri karıştırması için peşkeş çekilmesine ihtiyacçları yok.çünkü bunlar zaten bulundukları ülkeyi yıllar boyu sömüren,el altından tüm değerlerini bitiren,paganist bir politikayla yöneterek ordaki insanları siyaset,kültür,din,ticaret ve bunun gibi birçok alandan soyutlayarak tamamen bir köle rejimi oluştururlar.sonrasını da görüyoruz zaten.demek istedğim bunlara peşkeş çekenleri,bunları destekleyenleri bulmak yerine bunları içimizden atmaya çalışmalıyız.peşkeş çekenler içinde belki bu dönemdeki yöneticilerde vardır.belki çok güvendiğimiz bilidğimiz asla yapmaz dediğimiz insanlarda vardır.bunu tam olarak bilemeyiz.ama artık bu gibi internasyonel çetelere dur denmeli.dur dendiğinde olabilicekleri zaten kestirebiliriz bu örgütlerin ne kadar güçlü olduğunu anlarsak.galiba dur mu dendi ne??
 

yehovan

Banned
Bunu Başörtüsüne Hayır diyince mi gündeme getirmemiz gerekiyor.

Yani kendi kuyruğumuza basıncamı hatırlayacağız. Yada sırf bu mesele üzerinden mi bu zengin kulubunu kapattıracağız söveceğiz vs vs...

Sanki biraz bencil davranıyoruz gibi geliyor.
 

jeim

New member
aslında bu tip örgütlerin bizi yönetmesine bağımsızlık isteyen her Türk karşı çıkmıştır ve asla göz yummamıştır.ve eminim birçoğumuz bunun farkındayızdır..ama biliyoruz ki bu örgütler de sıradan değiller.arkalarında büyük uluslarası güçler,büyük sermayeler ve yönetimlerinde gerçekten de kaos yaratma dehası olanlar var..yani gündeme gelmeleri ancak kendi istemeleriyle oluyor.bunca yıl mücadeleye rağmen hala bu güçteler.yani gündeme gelişleri ne vesileyle olursa olsun halkımızın bu tip örgütleri daha iyi tanıması ve nasıl düşünmesi gerektiğini görmesi için fırsattır..gerçekleri görme vaktidir..kimbilir belki başörtüsü bilerek ortaya atılmıştır da milletimiz bu çeteleri görsün diye..??
 

erbozan

New member
Ben ne lıons nede rotary uyesıyım.Ama Laık Turkıye Cumhurıyetı vadandasıyım.
Ben hıc sasırmadım akp nın boyle bır olayı gundeme getırmesıne.
Bakın bundan bır ay oncesıne bu konu hukumet tarafından bukadar alevlendırılmemıstı.
Nezaman zamlar basladı nezaman borsa hafıf abd tarafından tıtretıldı hukumet yapacagı en basıt seyı yaptı.
Tabı mualefet gıbı gorunen gızlı muttefıkı mhp onun destekcısı oldu.
Bakalım ılerıde oynayacak kozu kalmayınca ne yapacaklar?

TÜRKİYE CUMHURİYETİ LAİK BİR DEVLET VE SONSUZA KADAR LAİK KALACAK
 

HTML

Üst