Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
'Burada benim bir ölümüm gerçekleşirse büyük olaylar olur, kıyametler kopar'
İMRALI'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasına çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan, yaşamasının bireysel sorunu olmadığını, eceliyle ölmesi halinde bile devletin suçlanacağı belirterek, “Burada benim bir ölümüm gerçekleşirse büyük olaylar olur, kıyametler kopar” dedi. Öcalan, kendisiyle görüşmek isteyenlerin DTP ile görüşebileceğini söyledi.
Abdullah Öcalan'ın geçen hafta İmralı'da avukatlarıyla yaptığı görüşmede dile getirdiği ileri sürülen görüşleri, PKK'ya yakın internet sitelerinde geniş yer aldı. Bu yazılara göre Öcalan avukatlarına, radyo dinleyemediği ve 20 gün önce alınan radyosunun yerine yenisinin verilmediğini söyleyerek, “Benim burada, gelişmeleri öğrenmemi istemiyorlar, gazeteler de verilmiyor, gelenler de gecikmeli veriliyor. Beni sürecin dışında tutmak istiyorlar herhalde. Böyle bir hakları yok. İnfaz h?kimliği ve savcılık kararlarında benim radyo dinleme hakkım olduğu belirtiliyor” dedi.
Abdullah Öcalan'ın avukatlarınaktardığı ileri sürülen görüşleri internet sitelerinde şöyle yer aldı:
"DTP İLE GÖRÜŞSÜNLER"
Çeşitli kesimlerden gelip görüşmek isteyenler var. Fehmi Koru, gelip benimle görüşmek istiyormuş. Benimle gelip burada görüşmek elbette ki uç bir fikir değildir. Kimse benim diyaloga kapalı olduğumu söyleyemez. ‘Mutlaka gelip benimle görüşsünler' de demiyorum. Bu konuda akil adamlarla, aydınlarla, DTP ile görüşme yapılabilir, benim katılmam doğrudan olmayabilir, dolaylı olarak da devreye girebilirim. Türkiye'nin çok ağır sorunları var, dil sorunu gibi, yoksulluk gibi ama çözümü imkansız değil, çözebiliriz. Halk da bizi işaret ediyor, eğer ben bu sorunları çözemezsem o zaman beni asabilirler, ne yaparlarsa yapabilirler. Bizim çözümümüzde bölme parçalama yok, sınırlara dokunma yok, aksine birleştirici, bütünleştirici, demokratik değiştirici bir gücüz.”
"DEVLET ÖLDÜRDÜ‘ DENECEK"
Sorun benim yaşamam veya ölümüm de değildir, ölümden de korkmuyorum. Ancak, deprem olur bina başımıza yıkılabilir, hastalık olabilir o şekilde de ölebilirim. Bu, ‘devlet öldürdü’ şeklinde algılanacak ve sonuçları korkunç olacaktır. Ben sağlığımı ve buradaki durumu sorun yapmadım, yapmıyorum. Burada geçen hafta, yaşanan ‘küçük' (görece olarak, ölüm olayına göre küçük) bir sorundan halkımın haberdar olmasını istedim, bu nedenle halkıma rapor ettim, halktan bir talepte de bulunmadım, hatta ‘olayı büyütmeyin' dedim ama kendileri harekete geçtiler, neler yaşandığını görüyorsunuz. Burada benim bir ölümüm gerçekleşirse daha büyük olaylar olur, kıyametler kopar. Ben böyle bir durumun yaşanmasını istemediğim için çözüm önerileri getiriyorum, bu sorunun çözümü için yaşamam önemli, çözümün baskısını hissediyorum. Rica ediyorum, defalarca çağrım oldu ancak hükümet dikkate almadı.”
DİYARBAKIR'DA ERGENEKON MAHKEMESİ
Diyarbakır'da Vietnam ve Irak benzeri sembolik, alternatif bir ‘Ergenekon yargılaması' yapılabilir. Ergenekon davasına alternatif bir mahkeme Diyarbakır’da kurulabilir. Ergenekon davasında dile getirilmeyen gerçekler ortaya konulabilir. Bunu demokrasi platformu gibi demokratik kitle örgütleri Baro ile birlikte yapabilir. Avrupa’dan tanınmış hukukçular da çağrılabilinir.
CUDİ DAĞI AĞAÇLANDIRILSIN
Cudi Dağı'na Nuh'un Gemisi'ndeki gibi, her türlü bitkiden ekilmeli, her türlü hayvan getirilmeli. Cudi'de mevcut ağaçlar, bitkiler kesilmemeli, çiçekleri koparmamalı, korunmalı. Hayvanlarını avlanmamalı.
Ben demokrasi denen şeyden nefret ediyorum, şeriat düzeni olsaydı böyle köpekler çoktan geberip gitmişti. Bunun gibi vatan haini şerefsizlerde caddelerde onu savunamazdı. Hayla laik ve demokratik bir sistemi savunmak bana pek gerçekçi ve adaletli gelmiyor.
idaa ediyorum dış ülkelerin servislerindeki elemanlar ve bağzı bürokratlar cani ile görüşüyor...İçerde olması acaba dağda hastalandı da burda paşalar gibi Türk halkının " yıllardır katlettiği " vergileriyle beslenmek için mi..Ne saf milletiz yaa Ne zaman Bu gibi durumlarda TOPLU OLARAK TEPKİ KOYUP İSTEDİĞİMİZİ YAPRITACAGIZ..
ulan akil adamlarla görüşsünler şununla görüşsünler demiş bide utanmadan sen çoluğu çoçuğu öğretmeni doktoru vatandaşları katledeceksin.sonra ölümüm kıyamet olur diyeceksin o zaman yüreğin varsa yaptıklarından gönül rahatlığı içindeysen intihar et de kıyamet kopsun görelim. kıyamet ancak vatan hainleri için kopacak
Açıkça demokratik toplum partisini işaret etmiş terörist başı en baştan asılması gerekirdi Ab ye uyum sürecinde çıkarılan yasalarla ve idam cezasınında kaldırılmasıyla birlikte bu gün bu görüşlerini avukatları aracılığı ile duyarabilmekte idam cezasını tekrar yürürlüğe sokabilecek çok dirayetli bir hükümet gelmedikçe de iktidara bu söylemlerine devam edecektir bu hain insan.
Türkiyenin ağır sorunlarını çözmek istiyordun da madem bunu yıllar önce eline silah alıp dağa çıkmadan çoluk , çocuk , bebek , Türk , Kürt demeden binlerce masum insanı katletmeden önce düşünecektin aptal insan senin ülkenin sorunlarını çözme şeklin bu mu diye sormazlarmı (bu haine ) ?? elbette sorarlar.
Sen bu gün nefes alıp verebiliyorsan yiyip içebiliyorsan okuyup , yazabiliyor , konuşabiliyorsan emin ol ki bunlar yine bizim ödediğimiz vergiler ile gerçekleşiyor ve bundan dolayı senin önce Cenab-ı Allaha ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletine günde en az üç kez olmak şartıyla dua edip şükretmen gerekir hain insan sen kalkmış da ha söyleniyorsun son olarak Cenab-ı Allahın laneti üzerine olsun.
var kardeşim
bu köpek asılacak
merak etmeyin
onun o domuz boynuna yağlı ilmek geçirilecek
sadece onunda değil
onun işbirlkçileri ve dağdaki teröristlerin hepsine hemde
az kaldı...
ONU T.B.M.M SİNDEKİ YA DA YILLARDIR TANIDIĞIMIZ SİYASİLER CEZASINI İNFAZ EDEMEZLER YÜREK YOK..O NDEN BU NDENLE...BENİM ŞAHİS GÖRÜŞÜM YILLARDIR PKK İLE MÜCADELE ETMİŞ VE YENİ SİYASİ PARTİ KURAN BİRİ VAR ONDAN SÜPELENİYORUM..:clap
ONU T.B.M.M SİNDEKİ YA DA YILLARDIR TANIDIĞIMIZ SİYASİLER CEZASINI İNFAZ EDEMEZLER YÜREK YOK..O NDEN BU NDENLE...BENİM ŞAHİS GÖRÜŞÜM YILLARDIR PKK İLE MÜCADELE ETMİŞ VE YENİ SİYASİ PARTİ KURAN BİRİ VAR ONDAN SÜPELENİYORUM..:clap
Yukarıda da belirttiğim gibi Ab ye Abd ye boyun eğmeyen masaya istediği zaman yumruğunu vurabilecek kararlı ve dirayetli bir hükümet kurulup tek başına iktidar olabilirse Türk Ceza kanununda tekrar yapılacak bir değişiklikle 146 / 1 tekrar aktif hale getirilebilirse bu dediğin olabilir.
ölürsen değilde,,bir konuşursam demek istiyorsun aslında biliyoruz..ama konuşmadan defterini dürecekler sanırım..keşke çalıştığın o derin kuyulardan sesini kürtçü geçinen kardeşlerde duyabilseydi kime hizmet ettiğini.
cudi dağını komple yakacaksın sonr sigaranı yakıp keyfine bakacaksın be pi.. tek derdin ağaç sapmı kaldı. doğru öleceği içine doğdu ya kabir azabım az olsundiye ağaç ekecek. yavrum benim sen bütün gezegenleri ağaçlandırsan günahlarının kefareti olurmu ha.