Ölüm genlerde gizli ...

eyakamoz

New member
Reaction score
0
Genler insanın ne zaman öleceği hakkında ipucu veriyor.

Utah Üniversitesi'nde görevli araştırmacı Richard Cawthon ve ekibi, 60 yaş üzerindeki 143 kişinin kan örneklerini alarak kromozomlarını incelediler. Telomerlerin boyları, ortalama uzunluktan daha kısa ise, taşıyıcıları beş yıl kadar daha erken ölüyorlardı. Aynı zamanda bu grupta, kalp dolaşım sistemi rahatsızlıkları ve enfeksiyon hastalıkları için risk daha yüksekti. Cawthon, bu bulgunun ispatlanabilmesi halinde, ilaçlarla telomerlerin stabilize edebileceğini ve böylece yaşamın uzatabileceğini ümit ediyor.

Ben Inanmiyorum Ama Yine Böyle Bişeyi Sizinle Paylaşayim Dedim

way be gerçekten ii buluş, sonuçta ölümsüzlük yok ama ömür uzatma var :D

flood yapma dicem ama benden önce diyenlerde olabilir..; )

konu hakkında bi belge felan olsa iyi olurdu..; )

Telomerler kromozomların uç bölgelerindeki nükleotid bölgeleridir. DNA eşlenmesi sırasında (replikasyon) DNA'nın uç kısımlarına, yeni DNA zincirinin sentezi için başlatıcı olan kısa RNA tutunur. Sentez tamamlandıktan sonra bu parça ayrılır ve kalan serbest uç parça da DNA'dan koparılır. Böylece her bölünmede DNA kısalır (tabi eğer hücrede telomeraz enzimi yoksa - bu enzim kalıp zinciri uzatarak eksik kısmın da eşlenmesini sağlar). Bu kısalma hayati genlere ulaştığında bazı sağlık problemleri ortaya çıkar (yaşlanma). Kanser hücrelerinde telomerazlar aktif haldedir ve bu nedenle kanser hücreleri ölümsüz olarak anılırlar. Bu nedenle bu mekanizmanın daha iyi anlaşılması ve telomer kaybını önleme yaşlanmaya karşı geliştirilmeye çalışılan en önemli çalışmalardan biridir.

iyi de oldu ki 40 sene daha fazla yaşayacak bi eleman var , bu adama araba çarptı , kafasına saksı falan düştü öldü ?? eee o zaman gitti bütün test

diveratakan' Alıntı:
Telomerler kromozomların uç bölgelerindeki nükleotid bölgeleridir. DNA eşlenmesi sırasında (replikasyon) DNA'nın uç kısımlarına, yeni DNA zincirinin sentezi için başlatıcı olan kısa RNA tutunur. Sentez tamamlandıktan sonra bu parça ayrılır ve kalan serbest uç parça da DNA'dan koparılır. Böylece her bölünmede DNA kısalır (tabi eğer hücrede telomeraz enzimi yoksa - bu enzim kalıp zinciri uzatarak eksik kısmın da eşlenmesini sağlar). Bu kısalma hayati genlere ulaştığında bazı sağlık problemleri ortaya çıkar (yaşlanma). Kanser hücrelerinde telomerazlar aktif haldedir ve bu nedenle kanser hücreleri ölümsüz olarak anılırlar. Bu nedenle bu mekanizmanın daha iyi anlaşılması ve telomer kaybını önleme yaşlanmaya karşı geliştirilmeye çalışılan en önemli çalışmalardan biridir.
benim anlatacağım şeyi arkadaş anlatmış. İşte buna telomeraz aktivitesi denir. Siz ne kadar hareket ettikçe ne kadar yedikçe DNA'nız azalır. Fakat bunu bizler yani bilim adamları olarak henüz durduluşunu keşfedemedik..

BEn yaşayacağımı yaşayım ALLAH yaşlandırmasan alsın canımı çok yaşayınca ne olacak..

yaşlanıp birilerine muhtaç olarak yaşamaktansa ölmek kesin çözüm bence...

bi arastırın isterseniz lokman hekim ölüme care bulmus...ama kayıt yok malesef

uzun yaşayıp napıcaz fazla uzunda iyi değil bana göre

valla bu konuda camridge üni tıp ve genetik makalelerini okuyun derim.okumadan yorum yapmayın.

İnceleme yaptığı Ve senin daha 5 yılın var dediği bi adamın Yolda Kamyon çarparak Öldüğünü Öğrendiğinde O bilim adamının yüzünü görmek isterdim.:D:D

Bilim adamları sallıyor bizde yiyoruz. Yemeyenlerimizde gargara yapıyor.
Yaşamı uzatacaklarına iyi yaşamaya dair birşeyler bulsunlar.
Çalışıyorlar demeyin, buldukları her çözüm başka bir sorun çıkartıyor.

Her şeyden önce hada biz doktorlarımıza hastaya saygıyı öğretemedik. Yanlarına gittiğimizde onlar dünyanın efendisi, bizde dünyada yaşayan zavallı mahluklarız.

Manzerette güzel. Bizim işimiz önemli, bizim işimiz kutsal. hayat kurtarıyoruz.
çöpçü çöpleri toplamazsa salgından kendide ölür bunu hesaba katmıyor. Aramızda doktor varsa alınmasın. İyi doktor yok demiyorum ama malesef azınlıktalar.

ne ölümsüzlük var neden ömür uzatma rabbimiz ne zman derse o zaman

Geri