Öksürük çocuğunuzun yakasını bırakmıyorsa

Siara

| . Uzαkтαn Seуiяci .
Katılım
11 Ağu 2010
Mesajlar
3,253
Reaction score
0
Puanları
0
Çocuğunuzun öksürük nöbetleri ne sizi uyutuyor ne de onu! Anne-baba olarak içiniz sızlıyor. Çocuklarda öksürük kışın en sık görülen şikayetlerden biri. Peki öksürükle başa çıkmak için ne yapmak gerekiyor? Öksürük gerçekte vücudun bir savunma mekanizmasıdır ve solunum yollarının en üstünden (burun içi bir sorundan) en altına kadar herhangi bir noktadan kaynaklanabilir. Kişi öksürerek üst veya alt solunum yollarındaki enfeksiyon etkeni ve alerjik madde gibi yabancı cisimleri vücudundan atmaya çalışır. Bu refleks mekanizmanın baskılanması çocuklarda tehlikeli sonuçlar doğurabileceği için öksürük kesici ilaçlar çocuk yaş grubunda kullanılmamalıdır. Çocuklarda tedavi uygularken amaç öksürüğü kesmek değil öksürüğe neden olan sorunu oradan kaldırmak olmalıdır.
Öksürük çocuğunuzun yakasını bırakmıyorsa

* Burun akıntısı
* Boğaz ağrısı
* Baş ağrısı
* Ateş
* Kusma
* Hırıltı hışıltı
* Sık nefes alma
* Zor nefes alma öksürüğe eşlik edebilir.
YÜKSEK ATEŞ VARSA DİKKAT!

Öksürüğe eşlik eden bulgular arasında yüksek ateş (39 ve üzeri) zor ve sık nefes alma morarma gibi sorunlar varsa acil doktora başvurmak gerekir. Özellikle yemek esnasında ani başlayan öksürük zor ve sık nefes alma eşlik ediyorsa yabancı cisim yutulması düşünülür çok acil tanı konup tedavi edilmesi hayati önem taşır. Çok yüksek ateş (39 ve üzeri) ile birlikte görülen öksürüklerde alt solunum yolu enfeksiyonu (zatürree) riski olduğundan acil tanı ve tedavi şarttır. 3 haftadan kısa süren akut öksürük nedenleri arasında kış aylarında başta üst solunum yolu enfeksiyonları gelir.(Farenjit tonsilit otit sinüzit krup-larenjit vs...) 3 haftadan uzun süren kronik öksürüklerde ise enfeksiyonlarla birlikte alerjik hastalıklar (alerjik bronşit astım) ön planda düşünülür. Ülkemizdeki sıklığı göz önüne alındığında kronik öksürüklerde tüberküloz-verem hastalığı da unutulmamalıdır.

VÜCUDUNUN DİRENCİNİ ARTTIRIN

Özellikle yuva veya kreşe giden çocuklarda kış aylarında her ay hafif üst solunum yolu enfeksiyonları geçirilebilir. Öksürük kısa süreli ise ateş ve solunum sıkıntısı eşlik etmiyorsa bu yaş grubundaki çocuklarda öksürük ilaçları kullanmaya gerek yoktur. Vücut direncini artırmak dengeli bir beslenme düzeni sağlamak gibi önlemlerle kısa süreli öksürüklerde iyileşme sağlamak mümkündür.

alinti
 
Aslında vücudumuzun sinyalidir öksürük, ağrılar vb..yani birşeyler ters gitmektedir...mühim olan bunları iyi algılayıp tam vaktinde tedbir almaktır..konu ve paylaşıma teşekkür ederim..:smile:
 
rica ederim PirAdam,okuyan gozLerinize sagLik..:)
 
Güzel bir konu yakalamışsınız ve emek sarf etmişsiniz.Teşekkür ederim....
"pekmez veya bal'a çay kaşıgı dolusu toz zencefili ilave edip haftada 2-3 sefer içilince vucut daha dirençli
oluyor."
 
Geri
Üst