Öcalan ile imzalanan protokol maddeleri

sen@

New member
Reaction score
0
İşte o protokolün maddeleri
19 Kasım 2010 Cuma 09:18

Öcalan'ın 'devletle çifte protokol imzaladık' iddiası doğru mu? İmralı avukatı o maddeleri açıkladı.

Abdullah Öcalan'ın 'devletle imzaladık' dediği çifte protokol iddiasına avukatlarından benzer açıklama geldi.

Bunlardan biri "güvenlik" diğeri ise "siyasi" protokol. Güvenlik protokolü daha çok Ocalan'ın kendi durumu, hapishanedeki yaşantısı ve sonrasıyla ilgili. Siyasi protokol ise Kürt sorununun bundan sonra hangi aşamalardan geçerek çözüleceğini içeriyor.

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı bugünkü köşesinde o protokol maddelerini yazdı. Gazeteden Zülfikar Ali Aydın'ın görüştüğü avukatı "Yazılı hale getirilip inızalandı mı bilmiyorum" dediği protokolün maddelerini de sıralıyor.

Buna göre "yazılı veya yazısız" protokol şöyle:

1. Asker operasyon yapmayacak. PKK çatışma şartları oluşturmayacak, çatışmaya girmeyecek.

2. Yeni Anayasa'da Kürtlerin vatandaşlık hakları yeniden kapsayıcı bir dille tanımlanacak. Dil ve kültürel haklan Anayasal güvence altına alınacak.

3. Kürt sorununun çözümü için PKK-KCK ile dolaylı da olsa görüşmeler yapılacak. Silahların tasfiyesi için ortak bir görüş oluşturulacak.

4. PKK'nın yaptığı infazlar ile son 25 yılda Güneydoğu'da resmi görevlilerin terörle mücadele adı altında yaptıkları hukuksuz eylemleri araştıracak bir "Hakikatleri Araştırma Komisyonu" kurulacak. PKK bu komisyonun istediği bilgileri verecek, arşivlerini açacak.İlgili devlet görevlileri de ifade verecek.

5. Öcalan'ın cezaevi koşulları seçim sürecine kadar iyileştirilecek. (Gazete, dergi, televizyon gibi mahkûm haklarından yararlanmak ve diyalog sürecinde örgüte hâkim olabilmek için PKK ve DTP'den çözüm sürecinde yer alacak isimlerle denetimli olarak iletişim kurmasına izin verilmesi.) Seçimin ardından silahsızlanma aşamasına geçildiğinde Öcalan Imralı'dan çıkarılarak ev hapsine alınmasına imkân sağlamak için kamuoyu oluşturulacak.

6. KCK operasyonlarında tutuklanan belediye başkanları ve BDP liler, mahkeme tarafından duruşmalar sırasında tahliye edilecek. Genel af, seçim sonrasında değerlendirilecek. Seçim barajı düşürülerek özellikle Güneydoğu'da oyların Meclis'e daha fazla yansımasının önü açılacak.

Öcalan ile imzalanan protokol maddeleri fatih altaylı yazdı 19 Kasım 2010 19 Kasım 2010 Cuma 09:18

Doğrudur bugüne kadar olanlar kanıtlıyor işte...

Pkknın seçimlere kadar ateşkes ilan etmesi.. Habur rezaleti... barzaniyle kanka oluşları... Yani biraz zorlasak araştırsak çoğaltırızda...

Yakında bu olayların perde arkası tam anlamıyla ortaya çıkacaktır o zaman kendilerini nasıl savunacaklar çok merak ediyorum.

Yeni şehitlerin verilmesi mi yoksa bahsi geçen maddeler mi?

İşte insanın cevaplaması gereken soru bu. Haberlerden şehit haberlerini izlemek kolay. Bakın ne kadar süredir duymadık bu haberleri, farketmediniz mi? Daha güzel değil mi böyle. Ülkem dağlarını bombalayacağına o paraya orada fabrika kursun, eğitime yatırsın.

Şimdi kimilerimiz diyecek: Bu kadar verilen şehitler boşa mı verildi? diye. Hiç kimse boş yere şehit olmaz. Git o şehit ailesine sor bakalım savaş devam mı ettin barış mı gelsin diye. Savaştan kimse bişe kazanmaz.

Savaş duracaksa 5. maddeye bile razıyım. O adam ha orada bir adada mahkum olmuş ha evde. Oradan da konuşuyor, evden de konuşur. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz.

bide fenere türkiye kupası verilecek şıkkını koysaydın zaten imkansız şeyler istemişsin tam olacakmış :)

İşte insanın cevaplaması gereken soru bu. Haberlerden şehit haberlerini izlemek kolay. Bakın ne kadar süredir duymadık bu haberleri, farketmediniz mi? Daha güzel değil mi böyle. Ülkem dağlarını bombalayacağına o paraya orada fabrika kursun, eğitime yatırsın.

Şimdi kimilerimiz diyecek: Bu kadar verilen şehitler boşa mı verildi? diye. Hiç kimse boş yere şehit olmaz. Git o şehit ailesine sor bakalım savaş devam mı ettin barış mı gelsin diye. Savaştan kimse bişe kazanmaz.

Savaş duracaksa 5. maddeye bile razıyım. O adam ha orada bir adada mahkum olmuş ha evde. Oradan da konuşuyor, evden de konuşur. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz.

Savaş 2 ülke arasında yapılır...
Hak verilecekse de herkese verilmesi gerekmez mi? Lazlar da mı çıksın dağa veya çerkezler ya da diğerleri...

Öcalan’ın avukatı, “Yazılı hale getirilip imzalandı mı bilmiyorum” dediği protokolün maddelerini de sıralıyor.

bu cümle Fatih Altaylı nın yazsından görüldüğü gibi tamamen Öcalan aın avukatının iddiaları dolayısı ile CHP ile ittifak yapabileceklerini açıklayıp sonrada<sert tepki görünce geri vtese takan CHP lilerin kendi işbirlikci tutumlarını örtbas etmek için sarıldıkları iddialar yalanı

zaten anca yalanlarla inanları kandırmaya çalışırsınız ama asıl yalancı siz olduğunuz için onu bile başaramazsınız

Hak verilecekse de herkese verilmesi gerekmez mi? Lazlar da mı çıksın dağa veya çerkezler ya da diğerleri...

Bak ben kimsenin dağa çıkmasını savunmam ama ortada şöyle bir durum var. Doğu da dağa çıkmak için dağlar son derece müsait ve zaten onların içinde taa şeh said den beri olan eşkiyalık istemi. 1980 de bir çok insanın yaşadığı eziyetlerle birleşince hele bunların türk ün türk olduğu için kürt ün de türk olamadığı gibi bahaneler öne sürülerek (mesela: türkçe bilmeyen kürt e istiklal marşını zorla ezberletip dövdüler, türk e de çeşitli bahaneler uydururarak dövdüler) o günden sonra kimi kürtler dağa çıkarak kendince hakkını aramaya konuldu, kimi türklerse avrupadan vatandışlık alarak ve ülkeye tazminat davası açarak hakkını aldı. E şimdi doğudaki halkı yetiştirmediğin sürece o dağa çıkmayı da engelliyemezsin. Bu yolda atacağın her adımda illa ki bi kişinin yarasına gelecek.

Ayrıca savaş iki türlüdür, biri iç diğeri dış.

Bak ben kimsenin dağa çıkmasını savunmam ama ortada şöyle bir durum var. Doğu da dağa çıkmak için dağlar son derece müsait ve zaten onların içinde taa şeh said den beri olan eşkiyalık istemi. 1980 de bir çok insanın yaşadığı eziyetlerle birleşince hele bunların türk ün türk olduğu için kürt ün de türk olamadığı gibi bahaneler öne sürülerek (mesela: türkçe bilmeyen kürt e istiklal marşını zorla ezberletip dövdüler, türk e de çeşitli bahaneler uydururarak dövdüler) o günden sonra kimi kürtler dağa çıkarak kendince hakkını aramaya konuldu, kimi türklerse avrupadan vatandışlık alarak ve ülkeye tazminat davası açarak hakkını aldı. E şimdi doğudaki halkı yetiştirmediğin sürece o dağa çıkmayı da engelliyemezsin. Bu yolda atacağın her adımda illa ki bi kişinin yarasına gelecek.

Ayrıca savaş iki türlüdür, biri iç diğeri dış.

Terörün bitmesi demek güneydoğudaki uyuşturucu trafiğinin bitmesi demektir:smile: Terörün tek bir amacı yokki terörü destekleyen ülkelerin çıkarları söz konusu:smile: Hak hukuk hikaye aldatmaca. insanları dağa çıkarmak için uydurulan bahaneler.

Ayrıca iç savaş da değil ayaklanma baş kaldırı. çünkü bir tarafta asker diğer tarafta gerilla var..

Terörün bitmesi demek güneydoğudaki uyuşturucu trafiğinin bitmesi demektir:smile: Terörün tek bir amacı yokki terörü destekleyen ülkelerin çıkarları söz konusu:smile: Hak hukuk hikaye aldatmaca. insanları dağa çıkarmak için uydurulan bahaneler.

Ayrıca iç savaş da değil ayaklanma baş kaldırı. çünkü bir tarafta asker diğer tarafta gerilla var..

Bak ben demiyorum avrupalı diyor:
Avrupa'dan çarpıcı tespit: Türkiye?de iç savaş yaşanıyor / Dünya / Radikal İnternet

Neyse iç savaş veya çatışma sen ne dersen de. Anlamak istediğini anladın. Ben kendi fikirlerimi söyledim varsa kendi fikirlerin yaz. Benimkilere cevap vermekten başka düşüncen olsun şurda. Zaten bişey yazarsan da 1 ay sonra cevaplarım.

Daha neler vardır kimbilir ?öcalanı beş, on sene sonra sokakta görürseniz şaşırmayın.açılım politikalarının nereye gideceği açıkça belli.

Bak ben demiyorum avrupalı diyor:
Avrupa'dan çarpıcı tespit: Türkiye?de iç savaş yaşanıyor / Dünya / Radikal İnternet

Neyse iç savaş veya çatışma sen ne dersen de. Anlamak istediğini anladın. Ben kendi fikirlerimi söyledim varsa kendi fikirlerin yaz. Benimkilere cevap vermekten başka düşüncen olsun şurda. Zaten bişey yazarsan da 1 ay sonra cevaplarım.

zaten avrupa değilmi Türkiyeyi karıştırmak isteyen azıcık düşün anlaşmalar seçime kadar
yani oyları toplayana kadar

Çamur at izi kalsın

:D Yani arkadaşlar bu konuların kılıfları yok.. Birileri şehit versek daha mı iyi tarzında yazılar yazmış. Şehitlere sorsak şehit ailelerine sorsak bin kere daha canlarını verirler bu ülke için.. Neden ? bu madddelere olmasın boşuna ölmemek için...

Vatan sağolsun cümlesinin manasını araştırmanızı tavsiye ederim.

Lazlar ya da çerkezler ben Türk'üm diyor. Gerekirse bu vatan için canımı seve seve veririm diyor. Bu itler gibi onun bunun kucağına oturup da askercilik oynamıyor. pkk denilen oluşum birçok ülkenin ortak yatırımı bu neden anlaşılmıyor hala ? Bir grup ite kitaplar ezberletiliyor , onlar da kendilerini bi bok sanıyorlar. Bu işin parasını da kaymağını da üst düzey diye tabir ettikleri itoğlu itler yiyor. Onların kellesini uçurduktan sonra geride kimse kalmaz. Ama AKP sağolsun , ülkeyi bu saatten sonra öyle bir konuma getirdi ki , tükürüğümüzde boğacağımız adamlarla ateşkes yapıyoruz. Bugün ateşkes için şart koşanlar , yarın özerklik ister , 10 sene sonra da bayrak diye tuvallette bile kullanmayacağım bez parçasını dikerler.

Daha neler vardır kimbilir ?öcalanı beş, on sene sonra sokakta görürseniz şaşırmayın.açılım politikalarının nereye gideceği açıkça belli.

Öcalan açılım sayesinde değil ama CHP ve BDP nin seçim ittifakı sonucu iktidar olmaları durumda dışarı çıkabilir

Şuan PKK nın bir çok yöneticisi geçmişte SHP nin çatısı altında milletvekili olup meclise girmemişmiydi

Bu zihniyet alışkındır PKK nın partileri ile seçim işibirliği yapmaya

Bu kadar komedi biri olamaz herşey ortada tuturmuş chp bdp seçim ittifakı falan filan... Halbuki chp başkanı çıkıp söyledi yok öle bir ittifak. Ama bunlar ortalığı sulandırmaya, çamura alışmış artık. Eee nede olsa amaçları ortada olan akp pkk ittifakını örtbas etmek. Demedilermi babalar gibi satacaklarını? Buyrun satıyolar işte...

YazıkLar OLsun Sana Ne Diyeyim

Geri