Öcalan Erdoğan gibi konuştu!

αqqα уєкяυ

New member
Reaction score
0
Abdullah Öcalan'ın tarihi açıklaması BDP milletvekili Pervin Buldan tarafından Kürtçe, Sırrı Süreyya Önder tarafından Türkçe okundu. Mesaj okunurken ekrandan Abdullah Öcalan'ın görüntüleri de yansıtıldı

İşte Öcalan'ın konuşmasındaki o bölüm ARTIK SİLAHLAR SUSSUN, FİKİRLER KONUŞSUN

Artık silahlar sussun fikirler konuşsun noktasına geldik. Yoksayan inkar eden dışlayan modernist paradigma yerle bir oldu. Akan kan Kürdüne, Türk'üne, Laz'ına, Çerkez'ine bakmadan bu coğrafyanın ta bağrına akıyor. Ben bu çağrıma kulak veren milyonların şahitliğine diyorum ki, artık yeni bir dönem başlıyor. Silah değil, siyaset öne çıkıyor.

SİLAHLI UNSURLARIN SINIR DIŞINA ÇEKİLMESİ AŞAMASINA GELİNDİ

Yine diyorum ki artık silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmiştir. Yüreğini bana açan bu davaya inanan herkesin sürecin hassasiyetlerini sonuna kadar gözeteceğine inanıyorum. Bu bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Bu mücadeleyi bırakmak değil daha farklı bir mücadeleyi başlatmadır.

Kürt halkı ve Anadolu'ya yaraşır şekilde tüm halkların eşit ülkesinin oluşması için herkese hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu nevroz münasebetiyle en az Kürtler kadar Ermenileri, Araplar ve diğer halk topluluklarına da özgürlük ve eşitlik ışıklarını, kendi ışıkları olarak görmeye ve yaşamaya çağırıyorum.

İşte 29/12/2012'de Erdoğan'ın Şanlıurfa'da yaptığı konuşma

Erdoğan: Artık silahlar sussun

Başbakan Erdoğan Urfa'da yaptığı konuşmada, "Terör örgütünün yedeğinde siyaset yapan o malum partiye çağrı yapıyorum. Artık şiddet sussun, siyaset konuşsun. Artık terör örgütü elini tetikten çeksin, silahları gömsün. Eğer varsa kalbiyle, yüreğiyle, fikriyle konuşsun."

Şanlıurfa'da Abide Kavşağı açılışı için Urfa’ya gelen Erdoğan, Ankara'dan 'Ana' uçağı ile saat 12.15'de Şanlıurfa GAP Havalimanı'na indi. Başbakan Erdoğan ve yanındakileri havaalanında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri ile bürokratlar karşıladı.

Eşi Emine, kızı Sümeyye Erdoğan ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte kente gelen Başbakan Erdoğan, bir süre VIP salonunda dinlendikten sonra kent merkezine doğru yola çıktı. Havaalanı çıkışında kendisini bekleyen ve lehine slogan atanlara el sallayarak karşılık veren Erdoğan, konvoyuyla toplu açılış töreninin yapılacağı Abide Kavşağı'na geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Şanlıurfa'da Abide Kavşağı'nda toplu açılış töreninde konuştu.

"O MALUM PARTİYE SESLENİYORUM: SİYASET KONUŞSUN"

Terör örgütünün yedeğinde siyaset yapan o malum partiye çağrı yapıyorum.
Artık şiddet sussun, siyaset konuşsun
Artık terör örgütü elini tetikten çeksin, silahları gömsün
Eğer varsa kalbiyle, yüreğiyle, fikriyle konuşsun
Bizim askerimize, insanımıza karşı tetik çeken örgüt, hiçbir hakkın savunucusu olamaz

KAYNAK

Geri