MARCUSX
New member
Öbür dünyada maliye var mı?..
DEMEK ki onlar vergi vermeyi öbür dünyaya bırakıyorlar...
Bu yüzden zaten açıklanan vergi listelerinde, AKP döneminde parlayan dindar işadamlarının adları-sanları yok... Özelleştirmelerden büyük pay kapan, ihalelerin tümünü kapatan AKP zenginleri listede gözükmüyorlar...
Yüksek vergi verenlerden tanıdıklarıma
baktım:
Rakı-şarap içenler...
Eşlerinin-kızlarının başı açık...
Odalarında takunyaları yok...
Ağızlarını açar açmaz “din-iman” diye başlamıyorlar... Manga manga umreye koşmuyorlar ve arka ceplerinde külah taşımıyorlar...
Tabii ki çoğu AKP tarafından sevilmiyor...
Yok edilmek istenen, itilip kakılan işadamları... Hatta ikinci sırada “öldürülmeyi hak eden” bir Musevi...
En çok vergi verenler onlar...
Dini bütün mümin işadamı kardeşimize baktım...
Listede yok...
Durmadan “Allah korkusundan” söz ediyor, dilinden “din-iman-kitap” düşmüyor...
Eşi-kızı tesettürlü...
Denize haşema ile giriyor...
Lokantada “İçinde domuz eti olmasın sonra...“ diye soruyor...
Rakı bardağına benzeyen bardakla su dahi içmiyor...
Başbakan’ın uçağında gördüm onu, kenarı dantelli külahı ile iktidarın gittiği camide ise en önde...
Ama vergi listesinde yok...
Neden?..
Çünkü dillerindeki “din-iman-kitap” onların sadece siyasette ve ticarette sermayeleri... Köşe dönmenin, beleşin, avantanın, yağmanın, üçkâğıtçılığın aracı...
Her dört kişiden birisinin aç-yoksul olduğu ülkede, devlete vergi vermemekten büyük günah olabilir mi?..
Dillerindeki o “öbür dünyada hesap verme” işi ise cambazlıklarından...
Defterdarlık öbür dünyada mı?..
BEKİR COŞKUN
DEMEK ki onlar vergi vermeyi öbür dünyaya bırakıyorlar...
Bu yüzden zaten açıklanan vergi listelerinde, AKP döneminde parlayan dindar işadamlarının adları-sanları yok... Özelleştirmelerden büyük pay kapan, ihalelerin tümünü kapatan AKP zenginleri listede gözükmüyorlar...
Yüksek vergi verenlerden tanıdıklarıma
baktım:
Rakı-şarap içenler...
Eşlerinin-kızlarının başı açık...
Odalarında takunyaları yok...
Ağızlarını açar açmaz “din-iman” diye başlamıyorlar... Manga manga umreye koşmuyorlar ve arka ceplerinde külah taşımıyorlar...
Tabii ki çoğu AKP tarafından sevilmiyor...
Yok edilmek istenen, itilip kakılan işadamları... Hatta ikinci sırada “öldürülmeyi hak eden” bir Musevi...
En çok vergi verenler onlar...
Dini bütün mümin işadamı kardeşimize baktım...
Listede yok...
Durmadan “Allah korkusundan” söz ediyor, dilinden “din-iman-kitap” düşmüyor...
Eşi-kızı tesettürlü...
Denize haşema ile giriyor...
Lokantada “İçinde domuz eti olmasın sonra...“ diye soruyor...
Rakı bardağına benzeyen bardakla su dahi içmiyor...
Başbakan’ın uçağında gördüm onu, kenarı dantelli külahı ile iktidarın gittiği camide ise en önde...
Ama vergi listesinde yok...
Neden?..
Çünkü dillerindeki “din-iman-kitap” onların sadece siyasette ve ticarette sermayeleri... Köşe dönmenin, beleşin, avantanın, yağmanın, üçkâğıtçılığın aracı...
Her dört kişiden birisinin aç-yoksul olduğu ülkede, devlete vergi vermemekten büyük günah olabilir mi?..
Dillerindeki o “öbür dünyada hesap verme” işi ise cambazlıklarından...
Defterdarlık öbür dünyada mı?..
BEKİR COŞKUN