Öğretim elemanı yetiştiremiyorsan çekgit!

react

Admin
Süper Moderatör
Reaction score
0
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 81 vilayetin tümünde üniversite kurulacağını açıkladı. Son olarak 17 ile üniversite kurulması kararını çıkartmak üzere olduklarını söyleyen Erdoğan, kalan 9 ilde de gerekli alt yapının tamamlanmasını beklediklerini belirterek, "Diğer illerimizin alt yapısı hazırlandığı anda onları da sıraya koyacağız. Böylece üniversitesi olmayan il Türkiye'de kalmayacak." dedi.

Erdoğan, üniversite konusu açılınca YÖK'e çatmayı da ihmal etmedi. Hükümet olarak görevlerinin üniversiteyi kurmak olduğunu vurgulayan Başbakan, YÖK'e şu sözlerle yüklendi: "Oraya öğretim üyesini yetiştirmek, göndermek görevi Türkiye'de bir kuruma veriliyor. Onun adı da YÖK. Sen de onu yetiştireceksin, oraya göndereceksin. Eğer yetiştiremiyorsan bunu söylersin, yetiştirenler çıkar. Bu ülkede öğretim üyesi olmak isteyen çok insanımız var."

Eskişehir'e eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye ile birlikte gelen Başbakan Erdoğan, Hükümet Konağı önünde 212 tesisin ortak açılışı için yapılan törende hükümet olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Adeta bir devin yeniden ayağa kalktığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bir millet hakkettiği geleceği yakalamak üzere koşar adımlarla ilerliyor. Umutsuzluğun yerini pırıl pırıl umutların, yılgınlığın yerini dinanizmin aldığını görüyoruz. En çok bizzat yabancılar fark ediyor. Türkiye 'sessiz bir devrim' yaşıyor diyorlar. Mart ayının sonunu gördük tablo belli. Geçen yıl yabancı yatırım 20 milyar doları bulduk. Mart ayının sonunu gördük. Üç ayda 10 milyar doları aştık. Yıl sonuna kadar 20 milyar bulacağız. Eskişehir'de 61 fabrika birden açılıyor. Bu sıradan bir olay değil. Türkiye ayağa kalkıyor. Bir dev yeniden uyanıyor. Öyle bir uyanış ki inşallah 2013 sonunda milli gelir 10 bin doları bulacak. O zaman Türkiye'yi tutabilene aşk olun. Mümkün değil yakalayamayacaklar bizi. Ondan sonra gümbür gümbür yürüyeceğiz. Biz sadece önündeki takozları kaldırdık. Millet yürüdü. Olay bu. Milletle beraber yürüyeceğiz. Çünkü siz bu güzelliklere layıksınız." diye konuştu.

Türkiye'nin bu kadar kısa zamanda aldığı mesafenin önemli olduğunu kaydeden Başbakan, yapılan çalışmaları görmezden gelenlere eleştiri getirerek şunları söyledi: "Kim bunu görmezden geliyorsa bu millete karşı haksızlık, ayıp ediyor demektir. Türkiye'nin bu değişimini gerçekleştiren esas olarak millettir. O değişim arzusu irade gayreti ve gayretidir. Türkiye yıllarını kaybettiren eski yönetimler biraz insanımıza kulak verip anlayabilselerdi bu karanlıkları yaşamazdık. Hükümet olarak bu süreçte milletimizle bir bütün olarak büyük bir aşkla şevkle çalıştık. Görevimizi layıkıyla yerine getirme gayretinde olduk. Hırsıza arsıza peşkeş çekilmesin diye azami gayreti gösterdik. Yol gitmemiş yerlere yol, suyu olmayan yerlere su, okulu olmayan yerlere okul gitti. Yanına bilgisayar, internet götürdük."

"BİZ MİLLETİN EFENDİSİ DEĞİL HİZMETKARIYIZ"

Eskişehir'e yapılmakta olan hizmetlere ilişkin de bilgiler veren Erdoğan, Eskişehir Havaalanına Haziran ayı içinde uçuşların başlayacağını ifade etti. Kurumlarla dayanışma içinde olunması talebinde bulunan Erdoğan, kendilerinin buna her zaman hazır olduklarını dile getirdi. "Biz milletin efendisi değil hizmetkarıyız." diyen Başbakan, el ele verip omuz omuza verip çalışmaların tamamlanacağını aktardı.

Ankara-Eskişehir arası hızlı tren projesini 1-2 ay içinde açacaklarını müjdeleyen Erdoğan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in konuşmasında talepte bulunduğu şekilde hattın Eskişehir'de şehrin altından geçecek şekilde düzenlendiğini bildirdi.

Erdoğan ayrıca Yılmaz Büyükerşen'in çevre yolunun düzenlenmesiyle ilgili isteğine de şu şekilde cevap verdi: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda merkezi yönetimden hep şunu isterdim. Şehir içi yolu lütfen verin derdim. Yalvar yakar, yalvar yakar vermedi. En sonunda E-5'in çevresini ancak aldım. Başbakan olduğumda da ilk işim şehir içinden geçen yolları belediyelere devreden genelgeyi yayınlamak oldu. Bunları yerel genel yönetim ayrımına girmeden halkımıza hizmeti öne çıkarmamız lazım. Ta Ankara'dan büyükşehirin hali nedir bilemeyebiliriz. Bazı yerlerde çökme olabilir. Karayolları zayıf olabilir vs. Yerel yönetimler gerekli desteği ve müdahaleyi yapmalı. Vatandaş belediyelerin görevi diye bakar. Benim derdim belediye veya başka bir kurum değil. Ama biz ele ele vereceğiz, şu parti bu parti değil. Hepimizin ele ele verip dayanışma içinde olacağız. Gazi Mustafa Kemal'in ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Ülkem bunlardan bir şey kazanmıyor. Hepimiz bir müddet varız. Uzun ince bir yoldayız. Gidiyoruz gündüz gece. Mesele ne, 'Baki kalan bu kubbede hoş bir sada bırakabilmek.' Birbirimizle dayanışma içinde olamazsak güç destek veremezsek bir yere varamayız. Yanımızda, sağımızda solumuzdaki ülkeler gelir geçer bakakalırız."

Kackar TV

adam hala üniversite açıyo..
sankim ülkede her üni'den mezun olan iş buluyoda..
tayyip efendi..bu memleket çok çakalllar gördü de senin kadarını ilk defa görüyo...
walla şu milleti koyun gibi sağıyosunya helal olsun ...cidden helal olsun..

bana göre var olan üniversiteler bile fazla. ben Dumlupınar Üniversitesi'nin bir fakültesinde okumaktayım ve toplamda bünyesinde 7 fakülte barındırmasına rağmen benim derslerime hala yardımcı doçentler ve öğretim elemanları gelmekte. gelen hocalardan çoğu da sırf ders saatimi doldurayım da paramı alayım edasındalar. her dönem yüzlerce milyon harç ödememe rağmen doğru dürüst eğitim alamamaktayım. daha ne üniversitesinden bahsediyor tayyip?önce var olan üniversitelerin kadrolarını iyileştirsinler sonra yeni üniversite açsınlar. yada üniversite açmak için ayırdıkları bütçeyi ilk ve orta öğretimdeki eksiklikleri kapatmak için harcasınlar. üniversiteye gelipte halen heceleyerek okuyan insanlar var ülkemizde. ondan sonrada diyorlar ki ülkemizde lise bitirme oranı v.s. yükseldi. önemli olan o insanın sahip olduğu diploma değildir. diploma almak çok da zor bir olay değil ülkemizde. önemli olan birşeyler bilerek mezun olmaktır.
size geçen hafta başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. maddi problemlerim nedeniyle ek iş yapmam gerekiyordu ve bulunduğum ilin FEN LİSESİ mezuniyet yıllıklarını yazmaya başladım. en aşağı 50 farklı öğrencinin yazısını yazdım ve bunlar arasında Türkçeyi doğru kullanan öğrenci sayısı 3 veya 4 ve bu öğrenciler FEN LİSESİ öğrencileri. bu insanlar yarın öbür gün üniversiteye gidecekler. daha duygu ve düşüncelerini yazıya dökmekte özürlü olan bu gençler bu ülkenin yarınını oluşturacaklar. güler misin, ağlar mısın?
her ile bir üniversite, iş üniversite açmakla bitse bu düşünceyi desteklerim ama iş üniversite açmakla da bitmiyor. hadi diyelim ilk ve orta öğretim kurumlarındaki eğitim seviyesini yükselttin. üniversitelerin öğretim elemanı ihtiyacını da karşıladın. peki bu üniversitelerden mezun olan insanları için bir iş imkanı olmadıktan sonra neye yaradı 16 - 17 yıllık eğitim? ben neden okudum bu kadar zaman?
seneye mezun olacağım okuduğum fakülteden ve halen ne iş yapacağım mezun olunca ben diye kara kara düşünmekteyim. devlet benim bölümümden sınırlı atama yapıyor ve boştaki mezun sayısı çok. özel sektörde çalışmayı denesem mezun olduğum üniversitenin adı yok, torpilim yok işe almazlar. yurt dışına çıksam bölümümle alakalı bir iş dalı yok yurt dışında. vs. vs...
işte bir üniversite öğrencisi karşınızda.
yorum sizin...

Bu adam gülmekten öldürecek bir gün beni sanki karpuz yetiştiriyor :D Kaliteli bir öğretim elemanının yetiştirilmesi kaç yıl alıyor haberi yok heralde (aslında varda işine gelmiyor YÖK e nasıl vuracak başka ?) belediyeye otobüs şöförü almıyosun ağa uyan artık.Ben yaptım oldu diyen zihniyetin ülkeyi ne hallere düşürdü.Bu iş tabela okul-üniversite açmaya benzemez istanbulda 400 okul 8-9 bin derslik 14-15 bin öğretmen açığı var daha ona merhem olamadın.

bütün şehirlerde üniversite olsa ne olacak kaliteli egitimi veremedikten sonra....mulocan59 arkadasıma katılıyorum o dumlupınar uni.de bende balikesir uni.deyim onun anlattıkları aynen benim okudugum universitede'de gecerli.Önce varolan üniversiteler belli seviyeye gelmeden yenilerinin açılması çookkk komik

Geri