Çok Acil Yardımm!!!!!

djahmethan

New member
Reaction score
0
iyi akşamlar arkdaşlar size sorum olacaktı. pc de dün sabah işim wardı sonra pc yi kapattım akşam ewe geldim pc yi açmak için power tuşuna bastım bilgisayar açıldı sonra siyah ekranda yazılar geldikten sonra bilgisayar da windows xp yazıları gelmedi ve pc açılmadı bilgisayar öylece monitör kapalı gibi kaldı ama bilgisayar açık duruyor , sonra 3 4 defa restart attım ama aynı şekilde oluyor. bilgisayarın kablolarını hdd nin kablolarını çektim taktım değişen birşey yok . şimdi başka bir pc den yazıyorum . deneyimli arkdaşlardan yardım bekliyorum çok teşekkürler.

ekranda hıcbır yazı belırmedıgınden emınmısın?

ewet windows xp yazıları falan gelmiyor öylece duruyor pc

ozaman makınayı baslattıktan sonra,ısletım ozellıklerı gelıcektır,ısletım ozellıklerınden hemen sonra F8 tusuna bastıgın zaman onune acılma seceneklerı gelıcek,guvenlı kıpı secıp acmayı dene.
Eger denedıysen,anakarttan ramlerı cıkar,makınayı o sekılde baslat, bip sesi gelırse,ramde sorun yok demektır.makınayı kapat ramlerı takıp tekrar baslat ve baslatır baslatmaz delete tusuna basarak anakartın bıos ayarlarına gir,load optımızed defaults secenegıne gelıp enterla ve y tusuna bas tekrar resetlesın.
Sonucları bıldırırsın,ayrıca en son yukledıgın program varsa hatırlamaya calış

abi dediğin gibi yaptım pc yi yeniden başlattı ama değişen birşey en son olarakta office güncellemesi yaptı pc yi yeniden başlatacaktı bnmde dışarıda işim olduğu için power tuşuna 5 saniye basılı tutup kapattım en son yaptığım şey bu. bide virüs programım wardı ve tarama yaptığımda bişey bulmamıştı.

1-2 Sey daha denıyelım olmadı son yonteme basvururuz bılgılerın zarar gormeden.
Office guncellemesı ve Wındows guncellemesınde bu sorunlar oluyor evet dogru.
F8e basarak en son calısan ayarları denedınmı?Eger denedıysen ve hdd'de onemlı bılgılerın varsa,baska bır makınaya takıp bılgılerını kurtar,son care olarak format at dıcem,gormeden bukadar yardım edebılıyorum.

vırus değilde bence guncellestırme yada drıver yukleme sorunu olabılır...
en son bıde ramını sok baska slota tak derım

n€d!mßuг@ĸ;3748074' Alıntı:
vırus değilde bence guncellestırme yada drıver yukleme sorunu olabılır...
en son bıde ramını sok baska slota tak derım

Arkadaşıma katılıyorum. Ram i söküp başka slota tak. İki tane ram varsa tek tek dene. En kötü ihtimal biyerden çalışan bi ram uydur onunla dene.

Açılırken bip sesi geliyormu geliyorsa nasıl geliyor onuda belirtirsen daha detaylı açıklama yapabiliriz.

teşekkür ederim abi uğraştınız için teşekkürler böyle deneyecem artık sağolun.

kardes harddisk' i baska bir bilgisayara kullanma sansin var mi?

eger varsa;
hdd' yi bagladiktan sonra senin isletim sisteminin yuklu oldugu hdd' yi ac ve temp dosyalarini temizle
(iki adet temp dosyasi vardir, birincisi windows' un icindeki , ikincisi documents and settings>local setting dosyasi icindeki, ikisinide temizle)

sorun buyuk ihtimalle cozulecektir,guncelleme dosyalari temp' e kaydedilir, ve yarim kaldigi icin acilista okumak ister,
okumyamayinca sistem acilmaz

hdd' yi baska bir bilgisayarda kullanma sansin yoksa sistem onarmayi deneyebilirsin,
veya
cd' den calisan bir isletim sistemi cd' in varsa yukaridaki soylediklerimi uygulayabilirsin

kolay gelsin

Geri