Çok ACİL Yardım +rep

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pit1046

New member
Reaction score
0
Konunun Yerinin neresi olduğunu bulamadığım için buraya açtım Arkadaşlar Ben Bilgisayar ile Elektronik aletleri nasıl kontrol edebilirim bilenler lütfen yardım etsin

örnek olarak ışıklar,sokak lambaları,TV ve telefonlar gibi

Bilgisayarınla o cihazların bağlantısını sağlanması lazım elbette öncelikle.
Sonra da karşılıklı adaptasyonu sağlayacak programlar vs vs gerekir ki
yapılabilirliği mümkün ancak sanırım epey pahalı bir sisteme ihtiyacın olacaktır.:)

(COM) kullanmayı ve mimarisini bilmen lazım. NEreden kaç volt gelir ve nasıl kontrol edilir)
Bir programlama dili bilmen ve bir arayüz yazarak o aletlerin kontrolü için gereken komutları belirtmen gerekiyor.(COM aracılığı ile komut gönderme)
Ayrıca kontrol etmek istediğin aletlerin kontrol mekanizmalarını bilmen ve onlara uygun yöntemleri ve donanımı tanıman lazım.
Ayrıca biraz komplex işler için mikroişlemci yada PLC programlamayı bilmen lazım.
Elektronik mimariyi saymıyorum ;)
İşin uzun :D

PLC üstüne araştırma yap bir de sağlam bir programlama dili öğren VB.NET C#.NET C++.NET gibi
Başarılar...

çok acil dediğiniz için ilki 14 dakika sonra, sonuncusu 20 dakika sonra olmak üzere 3 tane cevap yazılmış, aradan nerdeyse 2 hafta geçmiş ve çok acil dediğiniz sorunuza çok acil 3 cevap gelmiş sizden çıt yok!!!
hani donanım arızası olur çok acil dersiniz de perdeyi bilgisayarla kapatma düşüncesinin ne kadar acil olduğu tartışılır belki
yanlış anlamayın gayet güzel bir konu açmışsınız keşke bu konuda çalışmaları olan arkadaşlarda yardımcı olsaydı, keşke türkçe siteler sunulsaydı BEN DAHİL çoğu kişi için güzel bir forum ortamı olacaktı.
size bir garezim yok ama arkadaşlara saygım var!!!

Arkadaşım çok acil olarak, ne bekliosun yani şimdi sana 5 dk.da elektrik mühendisliği yada yazılım uzmanlığı öğretilmesini mi?

Elektronik mühendislerinin 5 yıl okumasına ne gerek var o zaman..

Bastır parayı kurdur sistemi..

İstediğin şey bilgisayara 2 webcam takıp güvenlik kamerası olarak kullanmak gibi bişey değil.. Kullanmak istediğin cihazın elektronik yapısından tut da marka modeline kadar, pc ile kuracağın bağlantıların farklılığına kadar, otomatik yapılacak işlemlerin macrolarının çeşitliliğine kadar derya deniz bi konu.. Bu konuda sana ne demelerini bekliyosaun?

Bak arkadaş sana incelemen için bi kaç adres de vermiş..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri