baal
Fırtına tanrısı
BİBERLİ STEEK
MALZEMELER
4 KİŞİLİK
4 BÜYÜK DİLİM BİFTEK
1 ADET KIRMIZI BİBER
1 ADET ÇARLİSTON BİBER
1 SOĞAN
2 DİŞ SARMISAK
1 ADET DEFNE YAPRAĞI
TUZ
KARA BİBER
1 KAŞIK SALÇA
AZ UN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI
sıvıyağın tamamını tavamıza koyalım ısınsın yetrince ısınınca dilimlenmiş bifteklerimizi yağın içerisine düzgün bir şekilde dizelim ikitarafınıda tam pişmeyecek kadar kızartalım (yarı pişmiş olacak)
bifteklerimizi cızbız yaptık ve kenara aldık
sağan ve sarmısagı ince doğruyoruz (sıçan dişi) tavamızdaki yagın içine atıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz defne yaprağı ve salçamızıda atıyoruz 10-15 saniye kadarda onları kavuruyoruz şimdi sıra unda az un ekleyip onuda birmiktar kavuruyoruz ve bir bardak su ekliyoruz (soğuk)
birtaşım kaynatıp etlerimizide içine atıyoruz on dakika orta ateşte pişse yeter
bu arada tuz ve biberini atalım
şimdi biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp ortadan ikiye bölüyoruz ve yarım ay şeklinde doğruyoruz başka bir tavada az yağ ile 3 tur çeviriyoruz
pişen yemeği dört adet servis tabağına alın sosuda eşit şekilde paylaştırın
üzerine sote ettiğimiz biberleride koydukmu yemeğimiz hazır
NOT: defne yaprağını çıkarıp atın o sadece lezzet için
AFİYET OLSUN
MALZEMELER
4 KİŞİLİK
4 BÜYÜK DİLİM BİFTEK
1 ADET KIRMIZI BİBER
1 ADET ÇARLİSTON BİBER
1 SOĞAN
2 DİŞ SARMISAK
1 ADET DEFNE YAPRAĞI
TUZ
KARA BİBER
1 KAŞIK SALÇA
AZ UN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI
sıvıyağın tamamını tavamıza koyalım ısınsın yetrince ısınınca dilimlenmiş bifteklerimizi yağın içerisine düzgün bir şekilde dizelim ikitarafınıda tam pişmeyecek kadar kızartalım (yarı pişmiş olacak)
bifteklerimizi cızbız yaptık ve kenara aldık
sağan ve sarmısagı ince doğruyoruz (sıçan dişi) tavamızdaki yagın içine atıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz defne yaprağı ve salçamızıda atıyoruz 10-15 saniye kadarda onları kavuruyoruz şimdi sıra unda az un ekleyip onuda birmiktar kavuruyoruz ve bir bardak su ekliyoruz (soğuk)
birtaşım kaynatıp etlerimizide içine atıyoruz on dakika orta ateşte pişse yeter
bu arada tuz ve biberini atalım
şimdi biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp ortadan ikiye bölüyoruz ve yarım ay şeklinde doğruyoruz başka bir tavada az yağ ile 3 tur çeviriyoruz
pişen yemeği dört adet servis tabağına alın sosuda eşit şekilde paylaştırın
üzerine sote ettiğimiz biberleride koydukmu yemeğimiz hazır
NOT: defne yaprağını çıkarıp atın o sadece lezzet için
AFİYET OLSUN