Çocuğunuzu Allah'la (cc) korkutmayın

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Çocuğunuzu Allah'la (cc) korkutmayın
2r6d16u.jpg

Birçok aile çocuklarının dinlerini öğrenmesini istiyor. Dini prensiplerin az ya da çok yaşandığı bu ailelerde, din eğitimi ve öğretimi çoğu kez dede, nine, anne, baba bazen de yakın akrabalar tarafından yapılıyor. Ama düşülen yanlışlar, çocukların ileriki yaşlarında derin izler bırakıyor ve dinden soğutabiliyor. Özellikle çocuklardaki vicdani gelişimin Allah korkusuyla sağlanmak istenmesi ve çocuğu istenmeyen davranışlardan vazgeçirmek için yine Allah korkusuna başvurulması dikkat çekiyor.

Sık sık, Allah seni cezalandırır / Gözünü kör eder / Cehennemde yakar/ Seni taş yapar, gibi tehditlerle sindirilen çocuk, bu sayede Allah Teala'yı, çocukları cehenneminde yakan, onları taş yapan, gözleri kör eden bir varlık olarak tasarlamakta ve Allah'ı daha henüz sevemeden O'ndan korkmaya başlamaktadır. Halbuki, doğru olan şudur:

Çocuk ergenlik çağına kadar dini bakımdan herhangi bir sorumluluk ve yükümlülük taşımamaktadır. Allah Teala'nın onlara sağladığı bu müsamaha onlardan esirgenmemelidir. Ve çocuğa herşeyden önce Allah sevgisi aşılanmalı ki, o da sevdiği ve sevgisini içinde hissettiği yüce Yaratıcıya her hal ü karda ibadetten zevk alabilsin.​

Ailem

arkadaşım biz korkarak büyüdük ve hala korkuyoruz benim düşüncen aynı yöndedir yani sana katılamıyorum zahmet etmiş emek harcamışsın teşekkürler

neye taptığın önemli değil kötülükten uzak kalmak ve iyilik yapmak önemlidir. Mevlana nın sözleri boşuna değil
"Gel gel Ne olursan ol gene gel"

Çocuk ergenlik çağına kadar dini bakımdan herhangi bir sorumluluk ve yükümlülük taşımamaktadır. Allah Teala'nın onlara sağladığı bu müsamaha onlardan esirgenmemelidir. Ve çocuğa herşeyden önce Allah sevgisi aşılanmalı ki, o da sevdiği ve sevgisini içinde hissettiği yüce Yaratıcıya her hal ü karda ibadetten zevk alabilsin.
bu kısım doğruda ama bence birasda çocuk korkmalı

paylaşım içi tşkler

önemli olan ondan ne biçimde korktuğundur.kendiside kuranda inanların ondan korkmasını öğütlemektedir . ama bu korku onun yüceliğine olan saygıdan gelmelidir bence. Bu sanki yüksek bi bina gördüğünüzde veya uçurum başından aşağıya bakarken ürkmeniz ve gördüklerrinize hayran kalmanız yada çok güzel bir sesin sizi etkileyip tüylerinizi diken diken etmesi gibidir

önemli olan ondan ne biçimde korktuğundur.kendiside kuranda inanların ondan korkmasını öğütlemektedir . ama bu korku onun yüceliğine olan saygıdan gelmelidir bence. Bu sanki yüksek bi bina gördüğünüzde veya uçurum başından aşağıya bakarken ürkmeniz ve gördüklerrinize hayran kalmanız yada çok güzel bir sesin sizi etkileyip tüylerinizi diken diken etmesi gibidir:)

çok haklısın

Mubarek, güzel bir konuya değinmişsin..

malesef Allah c.c korkusunu farklı biçimlerde öğrenerek gerçek korkunun mahiyetini bilmeyen bilemeyen birçok insan var. halbuki onun razı gelmeyeceği hal ve tutumlardan uzak durarak onun rızasına ters düşecek yaşantıdan kaçarak Rahmandan korkulmalıdır.. bir adım gelene bin adım Gelen Rahmanın rızasını kazanmamaktan korkmalıyız.. Anlam karmaşamız bundan ibaret çoğu zaman..

baki selam

Ve çocuğa herşeyden önce Allah sevgisi aşılanmalı ki, o da sevdiği ve sevgisini içinde hissettiği yüce Yaratıcıya her hal ü karda ibadetten zevk alabilsin.
Herşey bunu özetliyor diyebiliriz.
Bir örnek vermek isterim, bunu bir yerde duydum herhalde cumada kaynak veremem hocanın vaazında vede hoşuma gitti. Peygamber efendımız bir gün namaz kılıyormuş yanında da torunu oyun oynuyormus namaz kılarken ustune cıkıyormuş peygamber efendımız de ayaktayken torunu sırtına bınermıs secdeye gıderken yere bırakırmıs bu bırkaç kez tekrarlarmış. Yani anlatmak istediğim dinimizin korku dolu olmadığını ve bunuda cocuklarımıza aşılamadığımızı biliyoruz Neden dedım peygamber efendımızı bızler olsak veya camide olsak yanımızdakı cocukları azarlarız otur yerıne ses cıkartma gıbısınden, ne gereği var zaten o COCUK. Eğer kusurum olduysa özür dilerim fikrimi belirtmek isterim...

Geri