Çin malı cep telefonları

salman_33

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar çin malı cep telefonları piyasada baya yaygınlaştı benimde bu telefonlar hakkında merak ettiğim bazı durumlar var

1-malzeme kalitesi bakımından
2-yaydıgı radyasyon bakımından
3-kullanılabilirliği bakımından

bilgisi ve ilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

fiyatlarıda 200-250 arasında oldugunu duydum ucuz etin yahnisi hesabında mı olur yoksa kullanabilirmiyiz?

not: bu telefonları tabikide orijinalleriyle karşılaştırmıyorum sadece kendi başına kullanılabilirliği baklımından yorum yapıyorum (nokia n95 vs NOKLA N95) gibi bi karşılaştırma yapılamaz tabikide ...

gecen aylarda yazdigim su cevabi oku derim!!

cin mali deyince kardesimin istegi üzerine su iphone sahtelerinden birini ismarlamistim kardesime öylesine güya iyidir diye taa honkong dan neyse 2 hafta sonra geldi ama hayatimda bu kadar berbat bir telefon elime almamistim resmen dükülüyodu kulakligi bozuk,touchscreene cok zayif,kamera kalitesi sifir, sarji desen rezalet. sattim ebayde biraz zararina cok gecmeden simdi nokia 8600 luna kullaniyo cokda memnun.ama cinden bidami diye sorulursa ? kesinlikle hayir tavsiyede etmem.

siz any cool'ü görmemişsiniz konuşuyorsunuz.Anycool 828 var elimde,üzerinde Any cool yerine nokia damgası olsa 1500 YTL den aşağı satılmaz,oysa sadece 300 YTL üstelik 1 gb hafıza kartı ve 2 adet pil ile..tv si var çift sim kartı var çift kamerası var dokunmatik ekran 3 aydır kullanıyorum en ufak memnuniyetsizliğim olmadı.yere düşürdüm beton zemine bana mısın demedi.. daha ne olsun?

ayrıca şunu belirteyim.Herkes elindeki telefona baksın,o çok para vererek aldığınız marka telefonları dikkatle inceleyin ya çin malıdır ya taiwan ya da hong kong..

kardeş ben aldım 4 aydır kullanıyorum 4 sefer arıza verdi alamyı düşünen arkadaşlar tavsiye etmem mümkünse almayın eğer alacaksanızda firma garantisi olanlardan alın.

walla bunları bilmiorum ama nokia dan şaşmıcaksın :D

ucuz etin yahnisi yawan olur misali..bir tane alın servis garantisi olsun.yıllarca kullanın.bunlara ödediğiniz paralarla aksesuar alın yada önemli ihtiyaçlarınıza harcayın..AKLIN YOLU BİRDİR..

evet doğru diyorsun bence en iyisi nokia

ben aldım 350ye her özelliği var.ama malzemesi berbat.alalı 2 hafta oldu.şarz giriş yeri dağıldı. baska hiçbir telefonda şarz giriş yeri parcalara ayrılması görmedim ben. actım baktım. şarz etmesini sağlayan kablolar o kadar basit yapılmışki anlatamam. yemin ederim kabloyu sallasam kopacak yani.telefonda tv özelliği var. tv antenini acıp kapatıyosun.2 haftalık telefonun anteni bile bozuldu.anteni yerine sokamıyosun. polis telsizi gibi oldu.daha cebe girmiyo.uzun lafın kısası: bu cin malı yeni adıyla p.r.c markalı telefonlar diğer cin malları gibi dandik. küçük kardeşimin bile oyuncak telefonu benimkinden sağlam.100- 200 milyon ucuz diye aldık. elimizde kaldı.satmada satamazsın.kim ona para verir. dökülüyo desem az kalır.benim tavsiyem nokiadan şaşma.

beyler nokia nokia diyosunuz da bi telefonunuzun arkasına açıp bakın nerde üretilmiş

beyler nokia nokia diyosunuz da bi telefonunuzun arkasına açıp bakın nerde üretilmiş
nokia sadece bir ulkede uretılmıor arkdasim her ulke ıcın ayrı uretılıyor
nokia nın turkıyedekı tek tutulma sebebi yaygın servis agi olmasidir
bunun ıcınde mılet nokidan baska bisey almıyor
samsung sonyericsn bunların tamır servıslerı sadece ankara ve ıstanbulda var otekı ılerden kargo yolıcaksın tlf yapılacak en ufak software bile 1 haftada gelıor onun ıcın ulke sartlarında bencede nokia uretıldıgı yere takılma
tabi bunlar garanti cin gecerli ücretliyse heryer kasap dolu hehe:)

Dünyadaki tüm şirketlerin üretim fabrikası çindedir..telefondan anlamadığım için pek tavsiye veremem.Ama bu konuda bir iki kelam etmek gerekirse çin malı ayrı bir şey !!! çin'de yapılan mallar ayrı bir şey !! kısacası 1 işçinin tüm gideri sosyal hakları + maaşı dahil 30$ 'a mal olursa tabiki çinde üretilir ! tüm eşyalar ! koç bile yağlı radyatör işi için çin'de fabrika kurdu :) onun için sony yada nokia'nın çin baskılı mallarına aldanmamak LAZIM...!!

kardeşim anycool denilen marka samsung'un ta kendisidir.Firma bazı ülkelerde anycool ismiyle tanınıyor

Eğer çin malı alacaksanız size tek kelime söylemek gerekiyor PİRANHA ZUMA bu marka çıkışda olan bir marka ve telefonuda çok iyi yapmışlar. 399 tlydi ilk çıkdıgında sonra bir kampanya yapdı vatan computer 239 a peşin aldım kaç aydır kullanıyorum telefon yere kaç kere çakıldı hiç birşey olmadı taş gibi telefon ve çok hoş özellikleri var şuanda 290 tl filan bu telefon 2 yıl garanti veriyorlar size ve emin olun nokia sony ericsson kalitesinde bir telefon inanın uzun ömürlü eğer çin malı alıcaksanız sadece bunu tavsiye ederim size hala kullanıyorum ve bir şikayetim yok bir arızası yok herşey tıkırında tek sevmedigim özelligi kulaklıgının biraz dandik olması :D tavsiye ederim alcaksa PİRANHA ZUMA

çin malı var çin malı var kardeş.mesela meizu diye çinin dev bir markası var.bunun mp4ünden hediye getirip bir arkadaşa bırakmıştım onda kim gördüyse hasta oldu benden istedi bende ufak kar ile epey bir satış gerçekleştirdim ve tek bir sorunla karşılaşmadım.türkiyeye next getiriyor ve hepsiburada da satılıyor o dediğim mp4 çalar. bu meizu şimdide iphone un taklidi sayılabilecek telefon çıkardı ancak bildiğiniz çakma iphonelardan değil.bana sorarsanız iphone u aratmayacak güzellikte.cihazda windows 6 kullanılmış ve mp4 çaların özellikleri aynen içine yerleştirilmiş. ilgilenenler için link;
MEIZU M8 - Meizu Technology Co., Ltd.

Dünyanın en iyi cep telefon markası nokia dır bu gerçeğ, herkez kabul etsin nokia telefon alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey üretim yeriinin finaldiya yani madı ın finland olması çok önemli ayrıca en son telefon modelleri dijital olduğundan donma olabilir mesela n97 sorunlu dur ben nokia n86 aldım fotoğraf çekme düğmesi bozuk çıktı benden size tafsiye telefon alırken kvk garantisi madın finlan alın samsung - lg bunlar telefon değil oyuncak sont erickson desen takoz en iyisi nokia gerisi boşşşşşşşşşşşşşş.!!!! Nokia madın finland.!!!

Geri