ÇILGIN PROJE açıklandı

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
İşte çılgın projenin adı
Başbakan Erdoğan çılgın projesini açıkladı.

163698_kopru.jpg

Projenin adı "Kanal İstanbul". Erdoğan çıglın projesi Karadeniz'den Marmara'ya bağlanan bir kanal olarak açıkladı. Projenin sadece ETÜT çalışması 2 yıl sürecekİstanbulAvrupa yakasında 45- 50 km'lik kanal yapılacak...
erdogan_cilgin_proje.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Çılgın Projeolarak adlandırılan ''İstanbul Hazır Hedef 2023'' projesini açıkladı. Erdoğan, İstanbul'un içinden iki deniz geçen bir şehre dönüşeceğini bildirdi. Kanal İstanbul projesi ile boğaz rahatlayacak ve tarihi eserler tehlikeden kurtarılacak..

Erdoğan, en büyük gemilerin bile Kanal İstanbul'dan geçebileceğini söyledi. Projenin güzergahı ise açıklanmayacak.

181818_kanal.jpg

İşte çılgın projenin adı: Kanal istanbul

Çılgın projeyi tutturan isim

Çılgın projeyi tutturan isim

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin günlerdir beklediği çılgın projeyi kamuoyuna açıkladı. İşte projeyi tutturan isim...

Ünlü mimar Hakan Kıran, "İstanbul'a ikinci Boğaz açılacak" tahmini Erdoğan'ın açıkladı projeye en yakın proje çıktı.

Günlerdir projenin ne olduğunu üzerine tahmin üstüne tahminler bulunuldu.

En güçlü iddia ise Ünlü mimar Hakan Kıran'ın açıkladığı "İstanbul'a ikinci Boğaz açılacak" tahmini çıktı.

HAKAN KIRAN NE DEMİŞTİ?

Osmanlı'nın rüyası gerçek olacak

Ünlü mimar Hakan Kıran'a göre İstanbul'a açılacak ikinci Boğaz ile Osmanlı'nın hayali de gerçekleşmiş olacak. İstanbul'a yapılacak projenin özellikle eski ve gerçek İstanbul'u korumaya yönelik olması gerektiğine dikkat çeken Kıran, yapılacak her projenin sosyolojik ekonomik gibi bir çok fonksiyonu hesaplanarak oluşturulması gerektiğine dikkati çekiyor.

Projenin hayata geçmesiyle tankerlerin Boğaz trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Yeni bir interland ve bir cazibe merkezi oluşacak. Boğazın güvenliği sağlanacak. Süveyş Kanalı'nda olduğu gibi deniz trafiğinde de ciddi bir gelir elde edilebilecek.

İşte çılgın projeyi tutturan isim

Bilgi için çok teşekkürler.....

Tahmne gerek yok daha evvel söz edilmişti.
iki kanal arasındaki bölge oradakiler için doğal olarak korunaklı olacak giriş çıkışı kontrol etmesi kolaylaşacak.
Bilin bakalım bu ne anlama geliyor?
Ben işgal kuvveti olsam kendime aynen böyle bir karargah isterim.
Biri doğal diğeri yapay 2 savunma hendeği olan bir kale ne güzel değil mi?

Haber paylaşımı için teşekkürler bu projenin açıklanmasını(detayını) ilk önce burada öğrendim :)

Proje yapılırsa veya hayata geçerse gerçekten süper bir şey olur ...

Benzin fiyatlarının neden ay icinde 4-5 defa zamlandıgını, vergilerin neden arttıgını anlamış olduk .. yazık vergi ödüyoruz yıgınla adamalar dagdan inip yakıp yıkıyorlar. bunun icinde dünyanın zammı gelecek. yine bizim cebimizden cıkacak. tabi buda secimden sonra olacaktır büyük ihtimal

....[video=çılgın proje'nin simülasyonu (video)]4650[/video]....​

Off resmen cildirdim hemen oy veresim geldi :smile:

Cok rahatim vallahi, bir halt olmayacagini biliyorum. Gap projesindeki sulama borulari gibi, marmarayi destekleyecek yollar gibi olur yine :smile:

Parayi yatirirlar zammi dayarlar bize, sonra projeyi askiya alirlar, olan yine vatandasa olur.

Istanbul venedik olmasin :p

Bu CHP zihniyeti her zaman böyledir. Önce kıskandıkları için karşı çıkarlar ama yapılınca da en çok kendileri kullanır.Bunlar zamanında renkli televizyona boğaz köprüsüne de karşıydı

Bu CHP zihniyeti her zaman böyledir. Önce kıskandıkları için karşı çıkarlar ama yapılınca da en çok kendileri kullanır.Bunlar zamanında renkli televizyona boğaz köprüsüne de karşıydı

Arap alfabesinden latin alfabesine, modern kiyafetlere de akp zamaninda gecmistik degilmi? :lol:

O kadar halkımız işsizken, bütün fabrikalarımız kapanıyorken, üretimimiz durmuş herşeyi ama herşeyimizi yurtdışından ihraç ediyorken bi bu eksikti, hiç ilgilendirmiyor beni bu projeniz, Allah akıl fikir versin..

Arkadaşın dediklerine katılıyorum.Ülkede işsizlik vs. sorunlar varken ne gerek var buna ? Daha ilerki zamanlarda yapılabilir.Bana göre bu projede yeni bir GAP-Marmaray vakası olcak.Milyon dolarlar harcıycaz ama sonuç ?
"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, kanal projesinin maliyetinin 10 milyar doları aşacağını söyledi. Uzmanlar ise 20 milyar doları geçeceğini belirtiyor." yazık ülkede işsizlik gibi sorun var ve her sene artıyor buna bi çözüm bulcağına bu kadar parayı bitmiycek bi projeye aktar sen ...

arkadaşlar projenin maliyeti 10 milyar dolar'ı aşabilirmiş, bu durum da Kılıçdaroğlu bu para ile her aileye 600 tl maaş verebilir. sorup duruyorlardı kaynak nerden sağlanacak diye. Bakın, kaynak varmış işte

O kadar halkımız işsizken, bütün fabrikalarımız kapanıyorken, üretimimiz durmuş herşeyi ama herşeyimizi yurtdışından ihraç ediyorken bi bu eksikti, hiç ilgilendirmiyor beni bu projeniz, Allah akıl fikir versin..
Projeyi onaylamıyorum ancak bu tarz projelerle ölü ekonomiler canlandırılabiliyor.
Tabi yurt dışı şirketlere ihaleler peşkeş çekilmezse.
Dikkatli planlama ile yapıla bilir ancak uzun zamandır şaibesiz sınav bile yapamayan kadrolar bunu nasıl başarır onu bilemem.
Ama teoride ekonomiye can getirebilir.

çok çılgınmış gülmekten çıldırdık..bu proje ne zaman biter 2053 mü?
yok hani bütün saçma projelerini, gülmekten başka yapacak bişey olmayan vaatlerini 2023 gibi hayali bir tarihe dayandırıp bide gerçek olacakmış gibi çıkıp mitinglerinde anlatmıyor mu:)))

2023 hee sen bırak bu işleri imam şovmen ol şovmen..

bu projenin toplam maliyeti yaklaşık 60 milyar doları bulacakmış bildiğim kadarı ile.

bu proje çok çok yanlış neden yanlış.

* Anadolu’dan İstanbul çevresine göçü hızlandıracak;

* Bölgede bugün boyutunu düşünemeyeceğimiz altyapı sorunları yaratacak;

* Gelir dağılımını olumsuz etkileyecek;

* Bölgede yepyeni yönetim sorunları çıkaracak;

* Marmara Bölgesi’nin çevresinde yaratacağı toplumsal hayat tarzı ve parasal farklar sonucu, halk ve devlet bazı sorunlarla ilk kez karşılaşacak;

* Bölgenin Anadolu’dan ekonomik ve toplumsal farklılığı artacak;

* Ülkemize güzellikler eklemeyecek, değiştirdiği doğal çevreyi genellikle çirkinleştirecek;

* İstanbul’da yaşayanların genel yaşam düzeyini düşürecek.

Bu saydıklarımın, göçün ve dengesizliğin sonuçlarının nasıl karşılanacağını düşünemiyorum. Oysa biz yeni seçimden bunu mu bekliyorduk? 13 Haziran’dan toplumun birlikte yaşama azmini güçlendirecek değişimler umut ediyorduk. Yeni anayasa, yeni yönetim sistemi kurmayacak mıydı?

KİP projesi,

* Halkın birliğini sağlamaz!

* Halk kesimlerinin uzlaşımını kolaylaştırmaz.

* Toplumsal değişim yaratmaz, halkı barıştırmaz, halkın birliğini güçlendirmez!

* Bazılarına iş verir ama halkın bütününe umut vermeyecektir.”

herşeyi fazlası ile özetliyor.memura,işçiye zam olacağında bütçe kısıtlı ama saçma sapan istanbul u yaşanmaz hale getirecek proje için kaynak birden bire çıkıyor.

bazı yandaş,elit kesimler zenginleşecek,hepsi bu.birilerinin gemicikleri rahat geçer artık yada direk ülkenin ortasından geçirsinler kanalı ülke bölünür,amaçları da o değil mi ?

Arap alfabesinden latin alfabesine, modern kiyafetlere de akp zamaninda gecmistik degilmi? :lol:

gectikte noldu? dünyanin bir numarali ekonomisi oldukmu? cagdasligi latin alfabesine gecme sanan zihniyet. ben almanyada yasiyorum. ama bunlari türk insaninin kurtulusu gibi göstermek asil bagnazliktir. evet simdi alistigimiz icin güzel geliyor. ama gecmemis olsaydik da cok bisey kacirmis olmazdik. asil önemli konular sanayilesme, teknoloji gelistirme (üniversite ler tabii baska islerden firsat bulamadi). yol yapma, demiryolu yapma. bunlar yapilmaliydi. ucak fabrikalarini kapatip sonra latin alfabesini biz getirdik demek degil. getirmeseydin kardesim milletin aliskanligini degistirmekten baska bisey degil bu. almanya ikinci dünya savasindan sonra iflas etmisti, herkonuda. adamlarin ne nüfusu kalmisti, ne evleri, ne yiyecegi ne harcicak parasi. adamlarin durumu bizim kurtulus savasindan sonraki durumumuzdan cok iyi degildi. hitlerin yaptigi herseye el konuldu isgal gücleri ülkeye girdi. düsün dedelerimiz buraya bosuna mi geldi. iscileri yoktu adamlarin yoksa dikarlarmi bu ülkeye bi türkü.
ama noldu. hic sen sagci sen solcu sen bilmem ne demediler birbirine. kenetlendiler her konuda devletlerine destek verdiler. fabrika kurdular, üniversite isini yapti ögrenci yetisdirdi. tabii yabancilarin yardimi var orasi ayri mesele. ama en önemli unsur bence, adamlar en kücük vergi bile kacirmazlar devletlerinden. biz ise nasil devleti soyabiliriz onun pesindeyiz.
buradaki zamlari bir görsen. izine gidemez olduk. 2-3 seneye bir gidiyoruz.
ama insanlar gik demiyor. bizde hergün masallah bir sendika protesto ediyor. biraz da devlet bazinda düsün arkadas.
neyse fazla uzattim. lafim tabiiki mustafa kemale ve arkadaslarina degil (damga yemeden önce bunu yazim ). sadece bu latin alfabesi meselesi nin en önemli devrimmis gibi gösterilmesine karsiyim. dedigim gibi olmasa da olurdu, yapamadigimiz okadar cok sey varki. sonucta araplar ticaretini yine yapiyor. yeterki zekan ve paran olsun senin kullandigin harfe bakcak degil adamlar. sadece bizde var bu düsünce.

not: en büyük yanlisimiz/ayibimiz birbirimizi sagci solcu vb. diye ayirmak. biraz daha anlayisli olalim. karsi partiye hemen vatan haini muamelesi yapmayalim. bu dedigim her partili icin gecerli.

saglicakla kalin.

Geri