ÇiLekLi Pasta (=

Moku$La

M * S = Lowe
Reaction score
0

cilekli pasta (8 kisilik)

pasta tabani icin;
-75 gr benmari usulü eritilmis ilinmis bitter cikolata
-3 yumurta
-100 gr toz seker
-50 gr un
-25 gr bugday nisastasi
-2 cay kasigi kabartma tozu
krema icin;
- 1/2 paket vanilyali puding
-300 ml süt
-1 agar agar
-250 gr cilek
üzerini kaplamak icin;
-100 ml krema
-1 yemek kasigi pudra sekeri
-1/2 paket krema sertlestirici
-seker hamuru( 350 gr pudra sekeri,1 yumurta aki,1 yemek kasigi glikoz)
ayrica;
-gida boyasi ve 2 yemek kasigi cilek receli

Hazirlanisi;
Pasta tabani icin tüm malzemleri mikserleyip,yaglanmis 20 cm lik kelepceli kalibiniza dökün ve önceden isitilmis 160 derecelik firininizda 25-30 dk kadar pisirin.
Süte ,önce agar agari ilave edip karistirin pudingide ilave edip 1-2 dk kaynatin,sogumasi icin bir kenara alin .(soguduktan sonra,donmus kristalize olmus bir kivam oluyor ancak karistirildiginda prüsüz bir kivama dönüyor yine.
krema ,pudra sekerini ve krema sertlestiricisini birlikte cirpin ,kivamini aldiktan sonra buzdolabina kaldirin.
Pasta kekinizi enine ikiye kesin, kekin ilk katina receli sürüp yikanmis ve dilimlenmis cilekleri sirayla dizin ,üzerlerine pudingin yarisini aktarip her yerine yayin ve diger keki üzerine kapatin.Ayni islemi tekrar yaptiktan sonra ucuncu kek dilimizi kapatip krema ile kaplayin,ve buzdolabiniza dinlenmeye alin
seker hamurunu hazirlamak icin,yumurtanin aki ile glikozu birlikte cirpin ve elenmis pudra sekerinizi ilave edip yogurun,kulak memesi yumusakliginda ele yapismayan bir hamur olacak,elinize yapisitinga biraz daha pudra sekeri ilave edebilirsiniz, cok eklerseniz hamur catlar ,cok yapiskan oldugunda ise oklavaya yapisir,temiz mutfak bezi üzerinde acip ,pastanizi kaplayin.(ben gida boyasi ekleyip yogurdum,her ihtimale karsi hamurdan biraz ayirdim)
4-5 saat dinlendikten sonra servis edin

:utan afiyet oLsun :utan​

ne güzel görünüyo ya=)eline sağlık...

Moku$La çok kötü canım cekti yaa günah ama yaa:eek:ha

Mokusla bunun satıldıgı yerlerin adresinide versenize ya..Atrıca yapacak kisiyi bulsak bile cilegi nerden bulacaz bu mevsimde...

pff,
ben vişne & çiLek aromaLı şeyLeri sevmem ama eski sevqiLim çok severdi.
OnunLa tartışırdık ne qüseL.. :hhter
çiLke vişne diyince o akLıma geLio kusra bakhmayın siz devam edin
afiet oLsun.. (=

Geri