Çift işletim (xp-xp) sistemi sorunu

sel_hac

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar. Benim bir laptopum var ve onun recovery cdsini takınca çok kolay bir şekilde kendisi format atıyor ve herşey sıfırlanıyor. Ben de buna dayanarak akşam bir arkadaşın laptopuna recovery cdsini taktım ve formatladım ama o da ne?? Bilgisayarda 2 tane xp home oluşmuş ve her başlangıçta hangi işletim sistemini kullanacağımı soran bir ekran çıkıyor. REZİL OLDUM. Program ekle kaldırda xpyi kaldırma da yok. Şimdi en son kurduğum xpyi nasıl kaldırabilirim ki laptop bir önceki işletim sistemini kullanmaya devam etsin. Ayrıntılı anlatılacak olursa çok makbule geçer. Şimdiden yardım edeceklere çoook teşekkürler....

Arkadaşım sen bilgisayarına xp krarken öbür işletim sistemini kaldırmayı unutmuşsun :) Bilgisayara xp cd sini taktıktan sonra yeniden başlatınca bilgisayarın onu tanıması lazım tanımassada gerekli ayarları yapman gerekiyor ama muhtamelen tanır zaten eğer türkçeyse seni yönlendirir silmek istiyorsan şuna bas vs. diye sen gidip c yi siliceksin ardından orada ham yazacak o bülüme sonra xp kur seçeneğinder kuracaksın.Umarım anlatabilmişimdir :)

sanırım xp cd si otomatik kurulum için ayarlanmış. önce xp hangi partionlara yüklü onu bulmalısın. c ve d'ye yüklüyse d 'dekini silmek istiyorsan şu adımları izle;
-masaüstündeki bilgisayarım simgesine sag tıkla, özellikler/gelişmiş sekmesinde
"başlangıc ve kurtarmayı" aç.
-işletim sistemleri gösterme süresini pasif yap,
-aynı yerdeki "Başlangıç secenek dosyası için düzenle"nin yanındaki düzenle'yi tıkla.
-boot.ini dosyası gelecek notepadte. orada iki işletim sistemi görünüyor sende hangi partition dakini silmek istiyorsan o satırı tamamen sil. dosyayı kaydet.
- sonra bilgisayarımdan , windows klasörünü mesela D:/windows sil veya D ye format at .. :D kolay gelsin...

Geri