ÇernobiL Ve Sinop !..

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ßuraSı ÇernobiL..

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

9.jpg

ßuraSı Sinop

Nükleer santralin adresi Sinop

Hükümet, nükleer enerji santralinin Sinop’ta inşa edilmesine karar verdi. Sinop’ta, 3 adet reaktörün yer aldığı nükleer ada kurulacak

ANKARA - Nükleer santralin Sinop’a yapılması kararlaştırıldı. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Okay Çakıroğlu, nükleer santral konusunda 8 yer önerdiklerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yerler içinde bulunan Sinop’u ilan ettiğini söyledi. TBMM KİT Komisyonu’nda konuşan TAEK Başkanı Çakıroğlu, nükleer santralin nereye yapılacağı konusunda Türkiye genelinde ayrıntılı teknik incelemelerde bulunduklarını anlatarak, deniz suyu sıcaklığından, iklim, rüzgar ve havanın durgunluğuna kadar 43 kritere göre 7 yer belirlediklerini ifade etti.

Çakıroğlu, nükleer santral yapılacak yerde bir de teknoloji merkezinin kurulmasının öngörüldüğünü, Sinop’un bu açıdan da uygun olacağını vurguladı.

CHP Yozgat Milletvekili Emin Koç’un Sinop dışında nereleri önerdiklerini sorması üzerine Çakıroğlu, Eskişehir’deki Sarıyer Barajı’nın kenarındaki göl alanını, Konya’da birkaç yer, Trakya’da da Kırklareli’nde bir yer önerildiğini belirtti.

Bunlar içerisinde de Sinop’tan sonra ikinci olarak öne çıkan yerin Sarıyer Barajı kenarındaki göl alanı olduğunu anlatan Çakıroğlu, bu yerin 8-9 tonluk reaktörlerin taşınmasının göz önüne alınması sonucunda tercih edilmediğini söyledi.

HANGİ ALTERNATİFLER VARDI?
Nükleer santral için alternatif bölgeler şunlardı:
Beyşehir-Seydişehir
Nallıhan-Beypazarı
Akçakoca-Ereğli
Mersin-Akkuyu
Kırklareli-İğneada
Kırıkkale-Nevşehir

ÇEVRECİLER ŞAŞIRMADI
Türkiye’nin ilk nükleer santralinin Sinop’a kurulması kararı çevrecileri şaşırtmadı. “Sinop Nükleer Karşıtı Platformu” kararın ardından, nükleer santral karşıtı çalışmalarına ağırlık vereceğini duyurdu.

Sinop’a nükleer santral kurulmasına karşı oluşturulan “Sinop Nükleer Karşıtı Platformu” üyesi Hale Özen kararın kendileri açısından sürpriz olmadığını söyledi.

Bu nedenle daha önce nükleer santral karşıtı etkinliklere başladıklarını anlatan Özen, “Zaten böyle bir kararı bekliyorduk. Çalışmalarımız bundan sonra daha yoğun olacak” dedi.

NTV canlı yayınında, ilk nükleer santralin Sinop’a kurulması kararını değerlendiren Çevre ve Orman Bakanı Pepe ise yeni kuşak nükleer santrallerin güvenlik katsayılarının son derece yüksek olduğunu belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa ve Japonya gibi nükleer enerjiye sahip ülkelerde bugüne kadar santral kaynaklı çevre sorunu yaşanmadığına dikkat çeken Pepe, gerekli çalışmaların ardından, bakanlığının Sinop’la ilgili kararını açıklayacağını kaydetti

kaynak: NTV MSNBC

Sinop'ta NükLeer SantraLe Hayır!..​

çok büyük risk var inşallah bunu yapmazlar :(

bir karadenizli olarak kesinlikle karşıyım sonuna kadar arkanızdayız NÜKLEER NE DEMEK BİZ İYİ BİLİRİZ.!!!!!

RİSALE' Alıntı:
bir karadenizli olarak kesinlikle karşıyım sonuna kadar arkanızdayız NÜKLEER NE DEMEK BİZ İYİ BİLİRİZ.!!!!!
ßende Sinop'Luyum arkada$ım.. İn$ direkten döner ßu karar..

Akıllanmadılar bunlar...
redface.gif

Bir Karadenizli olarak HAYIR!!! diyorum.

walla eger bu olayı gerceklestirirlerse gercekten de büyük bi sorun olusturur türkiye'de ....
bildiğim kadarıyla bu tesislerin aşırı hassas sekilde kontrol edilmesi lazım...
we türkiye'de bunu yapacak sisteminde olduguna inanmıyorum acıkcası....

siyaset yapmak istemiyorum
ama :) sahip olduğum mevki
ve sosyal çevre doğrultusunda
mensup olduğum parti ile
ankaradan arkadaşlarımız
+karadenizdeki arkadaşlarımızla
pretosto yürüyüşü düşünüyorum
tabi sinop hakından da desek
isteyeceğiz. bu kesinlikle parti için
değil sinop için olacak tabiki.

bunun çalışmalarını yapmaya
başlayacağım en kısa zamanda

DeSaNTRaLiZaSYoN' Alıntı:
siyaset yapmak istemiyorum
ama :) sahip olduğum mevki
ve sosyal çevre doğrultusunda
mensup olduğum parti ile
ankaradan arkadaşlarımız
+karadenizdeki arkadaşlarımızla
pretosto yürüyüşü düşünüyorum
tabi sinop hakından da desek
isteyeceğiz. bu kesinlikle parti için
değil sinop için olacak tabiki.

bunun çalışmalarını yapmaya
başlayacağım en kısa zamanda
eyer bunu yapabilireniz çok güzel birşey olur + :hhman:

Des yanına GREENPEACE'i de al...
redface.gif

olur tabi mail falan at

Ne Sinop nede başka bir ilimize tesis edilememesi gerektiğini düşünüyorum..

Ülkemizin alternatifi çok fazla enerji kaynakları konusunda... Eskimiş teknolojilerini sırf onlar istedi diye almak Ülkemize sokmak bana mantıklı gelmiyor..

Nükleer enerji şart arkadaş ama yeri sinop mu olmalı derseniz o hükumetin bilecegi iş ama pek çok kişi bizim alternatifimiz var diyor ama enerji uzamanlarının alayı nükleer şart yeterince dogal kaynak yok diyor bu nasıl iş?

nukleer enerjiye neden karsiyiz arkadaslar? sadece cernobil yuzunden mi?

oyleyse cernobilin neden patladigini bir arastirmak lazim,

4-5 yil once, nukleer enerji hakkinda cok kapsamli bir arastirma yapmistim, keske o dosyalari bulabilsemde okusaniz

nukleer enerji, suanda kullanmakta oldugumuz dogal gaz donustum santrallerine gore kat we kat daha iyi, daha temiz we daha ekonomik bir enerji kaynagi

butun dunya nukleer enerji kullanirken biz neden hala buna karsiyiz? tabiki bilgisizligimizden, her zaman ki gibi baskalarinin doldurusuna geldigimizden.

bi kisim insan wardir, bunlar her hukumetin her yaptigini protesto etmeyi kendilerine amac edinmislerdir, ne oldugunu bile bilmezler.

ewet bende karadenizliyim, gelip benim dibime kursalar yine sesimi cikarmam cunku korkulacak bir yani yok!

keske bir degil 10 santral yapsak, neden mi?

sanayilesmekte olan bir ulkeyiz, awrupa birligine girmeye calisiyoruz, issizlik sorunumuz war, serbest piyasa ekonomisini kullaniyoruz, dunya sirketleri ile rekabet ediyoruz

sanayicilerimiz bu sartlar altinda birde elektrik faturalari ile bogusuyor, yalwar yakar indirim almaya calisiyor, maliyetleri dusurerek daha iyi rekabet ortami olusturulmasini istiyor

nukleere karsi eylem yapmayi planlayan arkadaslarimi bu konuda tekrar dusunmeleri konusunda uyariyorum, yaptiginiz bu ulkenin gelecegine tas koymaktir.

abd iran geriliminde, tarafimiz dun belli oldu, abd tarafindayiz, rusya ilimli gozukmeye calismasina ragmen iran yanlisi, yarin obur gun kriz ciktigi zaman bu iki ulke dogal gaz wanalarini kapatacak, elektriksiz kalacagiz

o zamanda nerede bu dewlet diye feryad edeceksiniz?

teknolojide baska ulkelerin coplugu olmadigimiz surece korkulacak birsey yok, kurulacak santrallerde yeni teknoloji ile sifirdan kurulacagi icinde sorun yok...

tehlikeli de olsa nükleer şart ama yeri karadeniz mi olmalı onu bilmiyorum bence olmamalı.
çernobili araştırırsanız kişisel hatalar yüzünden bir felaket cıktığını görürsünüz.
enerji ihtiyacının karşılanması acısından bence gec ble kalınmış bir konu. ama dediğim gibi yeri karadeniz olmamalı bence (karadenizli değilim ama böyle düşünüyorum)
Allah kaza bela vermesin ne diyelim

karadenizi secmelerinin bir nedeni war elbette,

oncelikle santralin kuruldugu yerin deprem kusagindan mumkun oldugunca uzak olmasi lazim ki bunun icin ya konya owasini sececeklerdi yada karadeniz sahilini

peki neden konya degilde sinop secildi?

cunku nukleer reaktorlerin en buyuk problemi isinmadir, isinma cok fazla oldugu icin dew gibi bacalar yapilir

konya iklim olarak yazlari sicak we kurak bir iklime sahip, kislarida cok soguk, bu asiri isinip sogumalar bacanin betonarme yapisina ciddi zararlar werir

karadeniz nemli olmasina ragmen, gerekli katkilar katilinca, celik donati paslanmaya karsi korunabiliyor ama isi farkliliklarina karsi bir koruma mewcut degil

karadenizden esen surekli ruzgarlar, mewsimler arasinda cok fazla sicaklik farki olmayisi, sinobu nukleer santral icin aday yapiyor

hangi uzmani getirirseniz getirin(bizim soytarilar haric) sinobu listenin ilk siralarina yazarlar

birde su war, ege yapsak orasi ayaklanicak, doguya yapsak dogu ayaqlanicak, her halukarda birileri nukller santralin yapilmasna karsi ayaqlanicak...

çevre müh. arkdaşlarla geçen gün nükleer muhabbeti yaptık neredeyse hepsi nükleer santral istiyor sebepleri:

-su-rüzgar ve termik santrallerden çok daha fazla enerji uretilecegini ve enerjinin ihraç edilecegini soyluyorlar.

-savunma sanayinde kullanılacagını ve artık küçük ülkelerin elinde bile nükleer silah oldugunu soylüyorlar.

-sürekli "kullanılmamasından" yakındığımız Uranyum'un kullanılması için fırsat doğacağını soyluyolar.

-komşu ülkelerimizin çogunda nükleer santral oluşturulması veya olanların geliştirilmesi konusunda çalışmaların oldugunu soyluyolar.

-eğer bizim bir nükleer santralimiz olmasa bile yukarıda bahsettikleri ulkelerin birinde ki sızıntıda da aynı çernobilde oldugu gibi bizimde en az onlar kadar etkileneceğimizi soyluyor.

-dışa bağımlı olmaktan az da olsa kurtulacagımızı soyluyolar.

ben yıne de karşı çıktım çünkü bizimkiler bu işin altından kalkamaz dedim.arkadşlar ise zaten çalışanların ve kontrollerin çogu dışarıdan gelecekmiş merak etme dediler.

benim takıldığım tek nokta savunma sanayisinde kullanılacak olması bu benim nükleer karşıtlığımı sorgulamama sebep oluyo.:eek:

Geri