ayhanriza
New member
- Katılım
- 27 Ağu 2005
- Mesajlar
- 521
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Çerez ile Gelen Sağlık
Çerez yemeği kim sevmez ki, bir de kilo yapmasa değil mi? Ancak çerezlerin sağlık açısından oldukça önemli yararları da bulunuyor...
Televizyon karşısında, arkadaş sohbetlerinde, bir şeyler içerken yanında, canımız bir şey atıştırmak istediğinde... Severek tükettiğimiz çerezler, kilo yapıcı özelliğinin yanı sıra şifa da dağıtıyor. Çerez yemeyi abartmayıp, kilo almadan bu faydalı özelliklerinden yararlanabilirsiniz.
İşte çerezlerin yararları...
Acıbadem: Göğüs yumuşatıcı özelliğiyle öksürüğü kesiyor.
Ayçekirdeği: Gerginlik ve heyecanı gideriyor.
Antepfıstığı: Mmesane yolundaki kumları temizliyor. Safra kesesi ve böbrek ağrılarına iyi geliyor. Ayrıca öksürük ve bronşiti kesiyor.
Badem: Kolesterolü düşürür.
Ceviz: Sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışmasını sağlıyor. İçerdiği fosfor ve kalsiyum sayesinde zihin yorgunluğunu gideriyor; magnezyum sayesinde kasları rahatlatıyor. Ayrıca kemikleri ve dişleri güçlendiriyor.
Fındık: Kolesterolü düşürüyor ve kalp krizi riskini azaltıyor. Ayrıca kemikleri ve dişleri güçlendiriyor ve enerji veriyor.
Kabakçekirdeği: İdrar zorluğuna ve prostata iyi geliyor.
Kestane: Yüksek oranda karbonhidrat ve süte eşdeğer protein içeriyor. B1, B2 ve C vitamini açısından oldukça zengin olan kestane kalp hastalıklarına da iyi geliyor. Lifli bir gıda olması nedeniyle de anti-kanserojen etkiye sahip. İçerdiği linoleik yağ asitleri ile kalp damarı sertleşmesini önliyor.
Kuru kayısı: Karaciğer hücrelerini yenileyerek kanserden koruyor. Demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlığa iyi geliyor.
Kuru üzüm: Demir yönünden zengin olan kuru üzümün kan yapıcı özelliği bulunuyor. Ayrıca unutkanlığa iyi geliyor.
Leblebi: Mide suyunu alıyor, mideyi rahatlatıyor.
KAYNAK: www.sehriye.com
Çerez yemeği kim sevmez ki, bir de kilo yapmasa değil mi? Ancak çerezlerin sağlık açısından oldukça önemli yararları da bulunuyor...
Televizyon karşısında, arkadaş sohbetlerinde, bir şeyler içerken yanında, canımız bir şey atıştırmak istediğinde... Severek tükettiğimiz çerezler, kilo yapıcı özelliğinin yanı sıra şifa da dağıtıyor. Çerez yemeyi abartmayıp, kilo almadan bu faydalı özelliklerinden yararlanabilirsiniz.
İşte çerezlerin yararları...
Acıbadem: Göğüs yumuşatıcı özelliğiyle öksürüğü kesiyor.
Ayçekirdeği: Gerginlik ve heyecanı gideriyor.
Antepfıstığı: Mmesane yolundaki kumları temizliyor. Safra kesesi ve böbrek ağrılarına iyi geliyor. Ayrıca öksürük ve bronşiti kesiyor.
Badem: Kolesterolü düşürür.
Ceviz: Sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışmasını sağlıyor. İçerdiği fosfor ve kalsiyum sayesinde zihin yorgunluğunu gideriyor; magnezyum sayesinde kasları rahatlatıyor. Ayrıca kemikleri ve dişleri güçlendiriyor.
Fındık: Kolesterolü düşürüyor ve kalp krizi riskini azaltıyor. Ayrıca kemikleri ve dişleri güçlendiriyor ve enerji veriyor.
Kabakçekirdeği: İdrar zorluğuna ve prostata iyi geliyor.
Kestane: Yüksek oranda karbonhidrat ve süte eşdeğer protein içeriyor. B1, B2 ve C vitamini açısından oldukça zengin olan kestane kalp hastalıklarına da iyi geliyor. Lifli bir gıda olması nedeniyle de anti-kanserojen etkiye sahip. İçerdiği linoleik yağ asitleri ile kalp damarı sertleşmesini önliyor.
Kuru kayısı: Karaciğer hücrelerini yenileyerek kanserden koruyor. Demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlığa iyi geliyor.
Kuru üzüm: Demir yönünden zengin olan kuru üzümün kan yapıcı özelliği bulunuyor. Ayrıca unutkanlığa iyi geliyor.
Leblebi: Mide suyunu alıyor, mideyi rahatlatıyor.
KAYNAK: www.sehriye.com