ÇeŞİtlİ Ip No ÖĞrenme Yollari

buraq_123

New member
3 tane yol wericem size hepsi çok kullanışlı we basit;
1) MS-DOS
2 Mail yoluyla
3 Outlook express yardımıyla

1) MS-DOS:
bu yol ip no bulmak için alternatif yollardan birisidir.
msn de sadece ip no'sunu öğrenmek istediğiniz kişiye bir dosya yollayın ama dosya biraz uzun olsun ki süresi oyalasın(resim,müzik,ws).bu arada başka bi kişiyle konuşmamaya ya da intenete girmemeye dikkat edin.... neyse dosya yollanırken başlat>çalıştır CMD yazıp enter'layın. açılan pencereye netstat –n yazıp enter e basın.. şimdi karşınıza bi kaç ip çıkacak; 2 hane ile başlayan ip lerden yanında established yazan ip dosya yolladığımız kişinin ip'sidir.
2) Hotmail yoluyla:
bilinen yollardan biridir. Hotmail üzerinden:
Hotmail hesabınızı açın>sağ üstte options>additional options>mail display settings>message headers kısmını full yapın. We ok'e tıklayın. şimdi inbox(gelen mail) kısmına gidin,orda mailin üstünde X-Originating-IP yazar... İşte size ip
Yahoo üzerinden:
Yahoo hesabınızı açın.Inbox’a girin.Sonra da IP sini almak istediğiniz kişinin mailini açın.Şimdi sağ üst köşede Full Headers yazısı olacak.Ona tıklayınca maili yazan kişinin IP adresini öğrenebilirsiniz..
Pop3 Üzerinden:
Gelen maili farklı kaydedin.Şimdi kaydetmiş olduğunuz mail’in uzantısı .eml dir.Bunu .htm yapın ve dosyayı açın.Mail’in üzerinde IP adresi yazılı olması gerekir..
3) OUTLOOK EXPRESS:
iki yöntemi war:
1-Gelen Mail’i tutum masaüstüne sürükleyin.Şimdi .eml uzantılı dosyanızın uzantısını .htm yapın.Dosyayı açın ve üstte yazılı olan IP adreslerini görün..
2-Outlook ta gelen mail üzerine sağ tıklayın ve Options’a girin.Burada birkaç bilgi olur.IP Adresi de bu bilgiler arasınra olabilir..
 

HTML

Üst