Çatıyı Kapatırsak Felaket Yaşanır

admiral

New member
Reaction score
0

SGM, Arena'nın üstünün kapatılması için bastırıyor. Yönetim bununla ilgili çalışmalara başladı ancak bir de uyarıda bulundu: Stat henüz tam oturmadı, kayma oluyor. 2-3 sene beklersek daha sağlıklı bir şekilde yapılır. Şimdi kapatırsak, büyük bir felaket yaşanabilir!

Tüm Türkiye, Türk Telekom Arena’da yaşanan kaymaları FANATİK’ten öğrendi. Uzmanların ‘konsolidasyon’ dediği bu kaymalar, bu tarz büyük yapılarda normal görülüyor. Herhangi bir tehlike olmadığı, yıllar geçtikçe stadın tam anlamıyla oturacağı belirtiliyor.

Ancak... Yıllardır merak edilen bir soru var: Arena’nın üstü kapatılacak mı kapatılmayacak mı? SGM, kapatılması için Sarı-Kırmızılı kulübe baskı yapıyor. Uzmanlar ise stadın tam anlamıyla yerine oturduktan sonra, üstünün kapatılması gerektiği konusunda birleşiyor. Galatasaray Yönetimi, geçtiğimiz hafta yönetim kurulu toplantısında bu konuyla ilgili onay çıkarttı ve Gayrimenkul AŞ de düğmeye bastı. Orjinal projelere göre çalışmalar başladı. Bu ayın sonunda ihaleye çıkılacak. Tüm planlamalar, inşaat işlerinin yeni sezonun sonunda başlayacağı şekilde hazırlandı. Ancak uzmanların uyarıları nedeniyle yönetim bu konuda çekimser.

‘Vebalini biz üstlenmeyiz’

Galatasaray cephesinden bu konuyla ilgili yapılan yorumlarda, “Uzmanlara göre stadın üstünün kapatılması için 2-3 sene daha beklemek gerekiyor. Biz bu konuda SGM yetkililerine gereken uyarılarda bulunacağız. Ancak ille de hemen yapılsın derlerse de bizim tavrımız net. Yaşanacak olası bir felaketin vebalini Galatasaray çekmez” diyerek tehlikeye dikkat çekiliyor.

Geri