Çare - Bana Beni Sorma ALbüm'ü Çıktı

phrisme

New member
Reaction score
0
İzmirli rock müzik grubu Çare’nin “Bana Beni Sorma” adlı ilk albümü müzik marketlerde yerini aldı. Özgür ve Yenilikçi müzikleriyle diğer rock grupları arasında kolayca fark edilen Grup Çare, Türk Rock Müziği’ne yeni bir soluk getirecek.

Grubun kurucu üyelerinden Murat Şimşek ve Özgür Akça’nın, hem beste hem de söz yazımında birlikte çalıştığı albümde bir de Ajda Pekkan klasiklerinden Bir Günah Gibi’nin yeni yorumu yer alıyor. Albümün hazırlık aşamasında emeği geçen birçok usta müzisyenin yanı sıra, grubun asıl üyeleri arasında basta Serhat Doğan ve davulda Serkan Çalar’da bulunuyor.

Dünyada olup biten her şeyle ilgilenmelerine rağmen, müzik yaparken,samimi olmadan mesaj kaygısı taşımanın doğru olmadığını düşünen grup üyeleri ‘Yaşam şeklimiz ve dünya görüşümüz ortada. Müziğin işi ruhları güzelleştirmek, ön yargıları yumuşatmak ve duygu yoğunluğuyla insanları asıl iyi benliklerine doğru bir yolculuğa çıkarmak. Şarkılarımız tek tek dünyayı değiştirmeyecek belki ama dünyayı güzelleştirecek” diyor.

Albümde Ochi Chornye adlı bir Rus halk şarkısının İspanyolca versiyonu olan ve Fikret Şeneş tarafından sözleri yazılan Nathali Çare’nin distortion gitarları ile yeniden yorumlanmış hali de yer alıyor.

Toplam 12 parçanın bulunduğu albümde diğer on şarkı ise grup üyelerine ait. Albümün çıkış şarkısı olan ve büyük ilgi gören ‘Bana Beni Sorma’nın öyküsü bundan on yıl öncesine, Çare’nin yeni kurulduğu zamanlara dayanıyor. O dönemde grubun davulcusu olan Cenk Oral’ın sözlerini yazdığı, Murat Şimşek’in de bestelediği şarkıya yeni albümde Cümbüş eklendi. Gitme Desem, Sen Gelmeyeceksin ve Ben Yandım’da da yine çeşitli etnik sazlardan faydalanıldı.

Albümde Türk Müziği ezgileri
Grup üyelerinden Serhat Doğan ve Özgür Akça’nın sanat müziği eğitimi de görmüş olmaları, Çare şarkılarındaki Türk melodileri ve Türk sazlarına olan eğilimi açıklıyor. Klasik Türk müziği makamlarının tüm bir imparatorluğun görkemini ve kültürünü içerisinde barındırdığını ve bu olgunluğun ve zenginliğin modern Türk müzisyenleri tarafından hiçbir şekilde ıskalanmaması gerektiğini düşünen Çare üyeleri “Atalarımızın bize bırakmış olduğu bu mirastan faydalanmak hem hakkımız hem de görevimiz” diyor. Grup üyelerinden Murat Şimşek, “Sadece batı enstrümanları kullanarak yaptığımız her şarkının sonunda, bir şey eksik duygusuna kapıldık. Gitme Desem’e ne zaman ney taksimi girdi, o zaman şarkı tam oldu, o zaman ayrılığın hüznü içimize tam olarak çöktü” dedi.

Canlı Performansta tecrübeliler
İzmir’de rock müziğinin kalbi durumunda bulunan Bornova’da doğan ve müzik kariyerlerinin başından beri canlı müzik piyasasının içinde yer alan Çare üyeleri, Rock müzik çalınan mekânlarda, dinleyiciyle iç içe müzik yapmanın doyumsuz olduğu görüşündeler.

Grubun basçısı Serhat Doğan, “Ancak zamanla oluşmuş birikimlerimiz ve müzik deneyimlerimizin herkesle paylaşmak istedik. Klavyede Özgür, gitarda Murat, davulda Serkan ve ben birlikte başladığımız bu yolculukta iniş ve çıkışların sonunda tekrar ve sadece müziğimizi herkes dinlesin diye bir araya geldik. Herkes yaptığınız müziği çok seviyorsa, bunu yaygınlaştırmaya çalışmak zaten her müzisyenin karşı konulmaz isteği haline gelir. Müzik yapmadan yaşayamayacağımızı biliyoruz.. Albüm yapmak da, bir şekilde müzik kültürünü, yaratıcılığını ve bilgini kayıt altına alıp, paylaşmak ki ancak böylelikle yaptığın işin toplumsal bir anlamı olabilir” diye konuştu.

Grup hakkında ayrıntılı bilgi için: grupcare.com

Geri