ÇARŞI'dan Kamyoyu'na Duyrulur

иιgнт gσиєя

мя.ѕємραтι¢σ
Reaction score
0

Çeşitli badirelerin, sayısız hüzünlerin ve nice sevinçlerin dışa vurumudur bu film.

Aslında bu film, bir hayatın yollara nasıl aktığının bir belgeselidir de...

Gönül isterdi ki şampiyonlukla kucaklaşılmış bir senede bacak bacak üstüne ataraktan "inanın çocuklar başardık" şarkılarını söyleyerekten ve de şöyle 32 dişimizle gülerekten bir fotoğraf karesinde olalım.

Lakin, çok sakin bir şekilde söyleyelim ki; Beşiktaş Camiası'nı o fotoğraf karesinde buluşturmak istemeyen güçler var.

Amatör ruh, profesyonel düşünce içinde hazırlanmış bu filmde belki birşeyler hissedeceksiniz.

Kıpır kıpır olan yanınıza kulak verin. Çünkü o yanınız size mutlu bir fotoğraf karesinin adresini söyleyecektir.

Beşiktaş'ı yaşamak, Çarşı'yı hissetmek, tutkunlarına bir peri masalı gibidir.

Dinleyenlerine bir zamk gibi yapışan bu aşk yaşayanlarına neler eylemektedir?

Hiç düşündünüz mü?

Devamlı sırtında kamburla dolaşan, ama negatif ama pozitif mutlaka eleştirilen, her daim içine çomak sokulan, dudak dudağa bile hayalken, göz göze sevişmelerine bile ferman çıkartılan bu coğrafyayı...

Hiç düşündünüz mü?

Bağırıyorken de, bağırmıyorken de her şekilde her dönemde para alıyorlar düye suçlanan, seviyesiz muhabbetlerin odak noktası bu haritanın ızdıraplarını hiç düşündünüz mü?

Ve siz "karşı" olmak ne demektir bilir misiniz?

Düşünün bakalım.

Tam 1,5 saatiniz var.

Mahallenin hep kötü çocuğuyduk.

Hep içimizden, gönlümüzden birşeyler katmaya çalıştık.

Ama yalnızca çalıştık.

Zaman denilen amansız girdapla hep dalga geçtik.

Zamanın tümünü Beşiktaş'la geçiren bu kitlenin ne yaptığını "zaman" bile anlayamazdı eminiz.

İyi, kötü, güzel, çirkin, farklı, ayrıcalıklı, hit ve hep bir numara birçok imzamız oldu.

Her şeyi Beşiktaş için yaptığımıza kalıbımızı basardık.

Hala da basarız.

Lakin bunları yaparken,
galiba
sanırım
zannediyorum
ve hissediyorum ki zarar veriyormuşuz.

Şanlı, şerefli camiamızı rahatsız etmeye başladığımızı hissettik sanki. Biz fazlaysak, biz birilerinin adamıysak, biz Beşiktaş'sız bir hayat yaşamaya başlamışsak ve biz zarar veriyorsak hemen gidebilirdik.

Herşey Beşiktaş için değil miydi?

Aslında herşey geçen sene "satılmış Çarşı" diye bağırıldığında başladı.

Yazık kere yazıktı. Tam bırakıyorduk ki...

24 Saat Beşiktaş'ı yaşarken Beşiktaşsızlık nasıl bir duyguydu ki?

Ve biz nereye gidiyorduk?

Dedik ki zamansız ayrılıkları sevmiyoruz, uygun zamanını bulalım öyle terkedelim diyarı.

Ama baktık ki; hakaret almış başını gidiyor ve dayanılmaz bir ızdırap var içimizde ve biz kimin hakaret ettiğini bile göremiyoruz, masket takmış bir sürü insan atıp tutuyor...

Sessizce ve kimsesizce ayrılmak geçti içimizden, hem bu limandan, hem bu can evimizden.

Bu kararı verirken kaburgamızın tam ortasına saplanan bir hain hançeri sizle paylaşmak istiyorum:

"Çarşı Beşiktaş'ın üstüne geçti"

İşte bu halüsülasyon ve sınırı belli olmayan dedikodulardan dolayı...

Beşiktaş neresiydi, Çarşı kimdi? Bu ne yaman çelişkiydi ki...

Şanlı Beşiktaş olmasa Çarşı olurmuydu ki?

Neyse...

İnşallah geriye bayrağı göklerde, şerefi yedi düvelde bir tribün bırakıyoruz. Dinlenmek ve yapılacakları görmek bizim de hakkımız sanırım.

Hakkımız geçtiyse size hakkınızı helal edin.

Biz bizimkileri sizlere helal ediyoruz.

ÇARŞI

adına Alen Markaryan

Kaynak:http://forum.forzabesiktas.com/

oo0o0o0o0o0o0 o0o0o oo0o0o0o0o o0o0o0o0 qüLe qüLe ÇArşı qüLe qüLe qüLe qüLe Sana qüLe qüLe :):):)

İşte taraftarlık budur herkes böyle olmalı.

çarşının bu duruma gelmesine çok üzüldüm ama
son 5-6 maçta gözüme çarpanları size aktarayım,
özellikle fener maçında, yensek şampiyonuz diyeceğimiz maçta, çarşı orda mıydı acaba?
ben söyleyeyim o gün tribüne çarşı şov yapcak die gelen binlerce taraftar vardı kapalıya, geleBİLEN az sayıda çarşılı da maçın önemini kavrayamamış olcakki zil zurna sarhoştular..
SONUÇ
yeni açık tribünün sesi kapalıdan çok çıktı, ki bu yapılan desteğin yetersiz olması anlamına geliyor,
fenerli taraftarların sesi zaman zaman çok rahatlıkla yeni açıktan duyulcak kadar çıkabildi..
gerçek çarşı orda olsa bu mümkünmüydü sizce??
ÇARŞI da bunu gördü ve böyle bi karar aldı,
AMA dikkatiniz çekerim,
sadece çarşı FESHEDİLDİ dendi, yani biz beşiktaşımızı desteklemiceeez gibisinden bişey söylenmedi..
sanırım akıllarında bi grubun öne çıkmadan aynı efsane LİVERPOOL maçındaki gibi bi destek oluşturmak var..
ki bu BEŞİKTAŞKımız için çok daha faydalı olcaktır, birilerinin rant mücadelesinden uzak olarak:goz:

son olarak bu da çarşıya hitaben yazılmış bi yazı :goz:

Çarşı bu sorulara yanıt verecek mi ?

HEY AMİGOOOOOOOOOO!!!
Sizler sadece kendi renktaşlarınıza değil, tüm spor severlere ihanet ediyorsunuz !..
Sizler de biliyorsunuz ne kadar sevildiğinizi, ne kadar örnek gösterildiğinizi..
Sizlere soruyorum !..
Her toplumsal olay sonrası açacağınız pankartlar günler öncesinden merak edilmiyor muydu ?
Yaptığınız kan bağışları haftalar boyu takdir edilmiyor muydu ?
Ölüyü diriltmekteki başarınızı, insanlar günlerce konuşmuyor muydu ?
Verdiğiniz mesajlarla yeri geldi Eto’ya sahip çıktınız, yeri geldi Hasankeyfli oldunuz..
Hepimiz Eto’yuz derken, insanların akıllarına neler kazıdınız...
Küba’da bile bazı sokakların duvarlarına ÇARŞI’yı yazmadınız mı ?
Hepiniz kapıcı oldunuz.. İtiraz mı ettik..
Kanserden ölmesin Karadeniz dediniz, o insanlara üzülmedik mi ?..
Savaşa karşıydınız, desteklemedik mi ?
Ferhat’ta dağları deldi, ama Şirin için dediniz.. Kaz Dağlarına sahip çıkmadık mı ?..
Peki...
Nükleer Santrallere ben mi karşı çıktım !..
Hayır yine sizlerdiniz..
Hep doğruları yaptınız..
İnsanlar her olay sonrası sizin adınızla Çarşı buna da karşı deme dimi ?..
Hele bir Liverpool maçı vardı ki.. Asla unutamam.. Bir Türk’ün yaşayacağı en anlamlı geceydi..
Fenerlisi, Cimbomlusu.. Geçin onları bütün dünya size hayran kalmadı mı?..
Aynı ismi taşıdığınız mağaza sizlerin yükselişinden sonra taraf olmamak için ismini değiştirmedi mi ?
Yazık !..
Şimdi çıkıyorsunuz ve kendi kendimizi fesh ettik diyorsunuz..
İnanın bu olmadı..
Beşiktaş’ın can düşmanı olan Bursaspor taraftarı bile sanal ortamda üzüntülerini dile getiriyor, Fenerbahçelisi “çok üzüldüm, kapanmamalıydı” Galatasaraylısı ise birçok kez onları izleyebilmek için İnönü’nün yolunu tuttum diyebiliyorsa. Oturup bir kez daha düşüneceksiniz..
Düşünmek zorundasınız..
Öyle değil mi Alen ?..

MEHMET BAŞ spor3 yazarı

Öncelikle hak varsa helal olsun.çArşı Beşiktaşın önüne hiç bir zaman geçmedi geçmezde.Bunu zaten içinde çArşı ruhu taşıyan hiç bir Beşiktaşlı kabul etmez istemez.Çeyrek asırlık hatıralarla dolu bir tribun mazisinin isminin bir anda silinmesi ne olursa olsun beni bir beşiktaşlı olarak üzüyor ama etrafımdaki Çarşı'nın ç'sini bilmeyip holigancılık oynayan tek tip insaları gördükçe yerinde karar mı acaba diyorum
O tribunde ÇARŞI pankartını görmeyip,içinde Çarşı gelimesi geçen tezahuratları duymayınca ne denli duygusallaşacağımız ayrı bir konu..

Mabed yok, Çarşı yok.. sonumuz hayrolsun..bunu bu hale basın olmak üzer,diğer takımların güdümündeki köşe yazarları,bu ruhu anlamayan kendini çArşılıyım diye tanıtıp da abuk sabuk şeyler yapanlar ve tabi yönetim getirdi.Kendi yöneticilerimiz ,menejer olacak o herif her seferinde taraftara suç attılar.Diğerlerini susturacaklarına onlarda konuştu.Artık stadın en ücra köşesinde edilen bir küfür, açıkta çıkan ıslık sesleri numaralıdan gelen homurdanmalar çarşı ya maledilemiyecek.Kendi yönetimi kendi menejeri artık suçlamayacak.Artık çArşının "ismi"yok ama ruhu sizin ensenizde.Bunlardan herhangi biri olduğunda neyin nereden geldiğinizi bilemeyeceksiniz.yinede 3-4 tane zibidi yüzünden verilen bu karar çok ağır.Ben çArşı artık yok cümlesini artık sosyal mesaj yok sadece Beşiktaş var olarak anlamak istiyorum.çArşının tribüne döndüğünü anlamak istiyorum. ama açıklamada yazılan "Neyse... İnşallah geriye bayrağı göklerde, şerefi yedi düvelde bir tribün bırakıyoruz. Dinlenmek ve yapılacakları görmek bizim de hakkımız sanırım."cümlesindeki anlam .....Bilmiyorum ama tarih bu kararı alnları yargılayacak
önceden herkes çArşıydı şimdi ben çArşıyım !

çArşının Beşiktaş aşkınını cümle alem görsün duysun

Böyle bir kararı Ancak asi ve asil olan çArşı verebilirdi.Ama bu sefer yanlış karar oldu

Mabed yok çArşı yok sonumuz hayır olsun

ama unutmasınlar çArşı hala heryerde

HTML:
http://depo.forzabesiktas.com/

oo0o0o0o0o0o0 o0o0o oo0o0o0o0o o0o0o0o0 qüLe qüLe ÇArşı qüLe qüLe qüLe qüLe Sana qüLe qüLe :):):)

hehehe g.tünüze kına yakın :D
hayal bile edemeyeceğiniz bir guruptu onlar...
ruhları yeter.
sizin de geçmişiniz ve geleceğiniz toplansa, siz ancak ÇARŞI'nın kanatlarını açtığında fare çevirdiği aslan olmaya ve zaten extra birşey yapmaya gerek olmayan kanaryacık olmaya devam edeceksiniz :)
neyse ben ne kadar anlatırsam anlatayım siz ancak kapasiteniz kadar anlarsınız ...

ruhları yeter.
sizin de geçmişiniz ve geleceğiniz toplansa, siz ancak ÇARŞI'nın kanatlarını açtığında fare çevirdiği aslan olmaya ve zaten extra birşey yapmaya gerek olmayan kanaryacık olmaya devam edeceksiniz :)
neyse ben ne kadar anlatırsam anlatayım siz ancak kapasiteniz kadar anlarsınız ...

güzel açıklama eyvallah arkadaşım :)

ruhları yeter.

muhaaa :clap

çarşı nedemişti Beşiktaşlı olunmaz Beşiktaşlı doğulur Beşiktaşlı olmayanlar.........

yaa adamlar adamdı bak biliyolar kimin ne b.. olduğunu da böyle demişlerdiiiii sevinenlere ithaf olunur.............

ruhları yeter.

Eline sağlık..Sevinen zavallıların unuttuğu brşey var 'Beden ölebilir ama ruh herzaman daim olacaktır'

RUHUMUZ YETER !

ruhları yeter.

öncelikle bir hak varsa helali hoş olsun...kendimi bildim bileli bjk lıyım..ama ne yazıkki takımımın maçını bir kez bile olsa canlı olarak seyretme fırsatım olmadı..bulunduğum il van...ama bjk lı olmaktan en az sizler kadar gurur duydum..ve biliyorumki bjk lı olmak bi ayrıcalık ve biliyorumki o ayrıcalığı yaşayan biliyor..ama ben bu ayrıcalığı ''kendimce'' hakediyorsam eğer, fb lilere yada gs lılara, kısaca karşı takım taraftarlarına saygılı olmamla hakediyorum..bjk duruşu bunu gerektiriyor bence..çarşı feshedildi haberlerine sevinenler var ..olacak elbet...ama bu kararı verenler bilmiyorlarmı ki artık çarşı kendi malları değil...hadi diyelimki çarşı ismini onlar verdiler..ama artık çarşı bir marka...sırf kafiye olsun diye denilmediki çarşı şuna karşı,çarşı buna karşı..çarşı artık tüm bjk lıların..ve öyle olmayada devam edecek..merak etmeyin arkadaşlar..su akar yolunu bulur..verilen tepkiler olayın sıcaklığından kaynaklanıyor bence..zaman en iyi ilaç..görelim bakalım neler olacak..

beşiktaşlıysan övün değilsen itaat et

belki çarşı isim olarak kapandı ama çarşı ruhu asla ölmedi seyircisiz oynanan maçta 'RUHUMUZ YETER' dendi.Çarşı nın ruhu o stada yeter.Bu alemde çarşı kendine bile karşı olmuşsa söylenecek söz yok bu bir başkaldırıştır..bu bir haykırıştır..Beşiktaşın önünü kesmeye çalışanlar size söylüyorum YENI sezonda Çarşıyı çok farklı göreceksiniz......

çarşı neden böyle bir karar aldı ?

su üstüne çıkmayan neler var?

çarşı neden küskün? kime küskün?

çarşı medeni taraftar organizasyonudur bunu uluslar arası arenada kabul ettirmiştir.üzüldüm böyle bir karar almalarına...

çarşı gurubu süleyman seba nın büyük gayretleriyle oluşturulmuştur
zamanında süleyman seba çarşı esnafını tek tek ziyaret edip kulübe destek için bilet satarmış
sebanın emeğine nankörlük edenlermi var ?

Geri