Çankaya Köşkü önünde gösteri: 14 gözaltı

H@YDUT

MoNtAnA
Çankaya Köşkü önünde gösteri: 14 gözaltı
Çankaya Köşkü çevresinde ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile toplanan bir grup gösteri yaptı. 14 kişi gözaltına alındı.


ANKARA - Çankaya Köşkü’nün 1 Numaralı kapısı önünde akşam saatlerinde toplanmaya başlayan gruptakiler, bir süre “Türkiye laiktir, laik kalacak” şeklinde slogan attılar. Gösteri sırasında bölgeden geçen bazı otomobillerdekilerin de Türk Bayrağı sallayarak gruptakilere destek verdiği gözlendi.

Çevik Kuvvet ekiplerinin uyarısına rağmen gösteriyi sürdüren gruptakilerden 14 kişi göz altına alındı. Bu kişilerin kimlik tespiti ve ifadelerine başvurulmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesine götürüldüğü öğrenildi.

Yetkililer, bu kişilerin haklarındaki gerekli işlemin yapılmasının ardından, suç unsuru bulunmaması halinde bu gece serbest bırakılabileceğini belirttiler.

KUĞULU PARK’TAKİ GÖSTERİ

Bir süre sonra, Çankaya Köşkü 1 Numaralı kapısının yakınlarına gelen iki üç kişilik gruplar da gösteriyi sürdürmek istediler. Omuzlarında Türk Bayrağı taşıyan bu kişiler, polislere “Türk Bayrağı’nı taşımak suçsa bizi de alın” diye tepki gösterdiler.


KIZILAY’DA PROTESTO EYLEMİ
Kızılay’da, bazı sivil toplum kuruluşlarınca, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığına yönelik protesto eylemi yapıldı. Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları anıtı önünde toplanan gruptakiler ABD, AKP ve Abdullah Gül aleyhine sloganlar attılar.

Görüşlerini dile getiren pankart açan gruptakiler, Konur Sokak’tan Meşrutiyet Caddesi’ne çıktıktan sonra, ara sokaklardan AKP Ankara İl Başkanlığı’na kadar yürümek istediler.

Kocatepe Camisi yakınında Çevik Kuvvet polislerinin oluşturduğu barikat önünde bir süre slogan atan gruptakiler, daha sonra basın açıklaması yaptılar.

Açıklamada, Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığının “Halkın tercihi olmadığı, siyasal ve toplumsal gerilimleri arttıracağı” iddia edildi.

Gruptakiler, daha sonra slogan atarak Konur Sokağa döndükten sonra dağıldılar.





kaynagandan okumak için T.I.K.L.A
 

NeCcko

Altın Üye
Açıklamada, Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığının “Halkın tercihi olmadığı” iddia edildi.
Biri bana bugune kadar secilen cumhurbaskanlarının nasıl secildigini söylermi ?
Madem öyle bugune kadar aklınız nerdeydi hayır bundan önce halk secseydi şimdi deişseeydi anlarım ama benim aklım gitti eskiden de halk meclisi meclisde c.başkanını seçerdi şimdide öyle
Madem sevmiyorsun deki ben bu adami sevmiyorum istemiyorum de ama sistem böyleydi böyle dvm ediyor
 

HTML

Üst