Çanakkale destanını yazanlar

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Çanakkalle destanını yazan önlerinde saygı ile eğilip minnet duyduğumuz dedelerimiz.

2lmq8wp.jpg

2z8pwtw.jpg

25rngi0.jpg

20prjw1.jpg

qr0ltg.jpg

1io86f.jpg

2dma3a9.jpg

2ryock9.jpg

4uxhg4.jpg

1tvp5w.jpg

2akikvn.jpg

2ic76o1.jpg

2ith7pl.jpg

paylaşım için çokkkk teşekkürler. bu savaşı iyi öğrenmek ve unutmamak bizim görevimiz

çok güzel bi paylaşım
eline sağlık üstad...

paylaşım için çokkkk teşekkürler. bu savaşı iyi öğrenmek ve unutmamak bizim görevimiz

Keşke Milli Eğitim Bakanlığı örneğin ilköğretim 7 veya 8. sınıfta tüm öğrencileri o bölgeye götürüp tarihimizi anlatsa ama nerdeeeee bunlara ayıracak zamanlarımı var :saskin

yıldıray ellerine sağlık
bence Kurtuluş savaşı bu ülkede ayrı ders olarak okutulmalı
hiç olmazsa ordu asker düşmanı yetişmez
taraf olacakları yeri iyi bilirler böylece
günümüzde yaşadığımız trajediyi bir daha yaşamayız belki bu sayede

Yahu geçmişten ders almıyoruz ki gelecekten medet umuyoruz ...

Geçmişte tüm idareciler çorapına afedersiniz donuna kadar bağış yapıyordu da şimdikiler bi vakitlerini bile harcayamıyorlar ..

Yozgat’ın Sorgun kazasının Karayakup köyünden cepheye gelen Murat , bölükteki tıbbiye öğrencilerinden Şükrü’ye bir mektup yazdırır :

“Anacığım kardeşlerimi askere gönderirken başına kına koyma...Zabit efendi bana sordu cevap veremedim.Kardeşlerim de cevap veremeyip mahcup olmasınlar.”

Bir müddet sonra Murat’ın anasından cevabi mektup yetişir :

“Ey oğlum , gözümün nuru Murat’ım ! Zabit efendiye selam söyle...Biz kurbanlık koçları kınalar öyle kurban ederiz.Sen dört kardeşin arasında kurbansın.Sen İsmail’sin(as).Sen orada şehit olacaksın inşallah.Kurbanlık koçlar nasıl kınalanırsa , ben de onun için senin saçını kınalayıp gönderdim.”

Ve mektup Çanakkale’de Murat’a ulaştığında , Murat’ın kınalı başı çoktan Allah'ına kurban gitmiştir bile...

34j4rat.jpg

fbarf4.jpg

mwe4uh.jpg

345y8lv.jpg

2jabyh3.jpg

1585ef9.jpg

harika hepsi de cok saol paylasım icin.

Canakkale sadece işgalcilere karsı kazanılan bir zafer degil, içerdeki hainlerede verilmiş bir derstir

Teşekkürler ellerin dert görmesin...

Geri