Çam balının faydaları

<<<RevengeR>>>

ƒσяυмυη ηєω ѕтαяı
Katılım
10 Şub 2008
Mesajlar
2,386
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
33
Konum
██████████████
bu ara tam mevsimini oldugunu duydum ve arastırmaya karar verdim. duzenli kullanmak lazım tabii etkilerini gormek icin, ama mucizevi diyebilirim ben. ben kısa süredir her sabah yiyo olmama rağmen değişiklikleri görüyorum mesela. daha dinç, daha enerjik oldum şimdiden diyor ve faydalarına geçiyorum.

Çam balı, demir, enzim, aminoasit ve mineral zengini
Antioksidan etkisi vardır
Üst solunum yolu hastalıklarına karşı koruyor
Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Yetersiz beslenmeden kaynaklanan demir eksikliği ve benzeri durumlarda çocukların sağlıklı gelişimi için çam balı tüketmek faydalıdır.


BALIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
� Balın sağlık üzerine etkilerinden bahsedebilmek için yetişkinler için günde 3-5 yemek kaşığı ya da 50-80 gr. ya da 6-10 tatlı kaşığı bal tüketmeleri gereklidir (Yaklaşık 1,5-2 ay sonra olumlu etkiler görülmeye başlar).
� Çocuklar kilo başına ortalama 1 gr. bal tüketilmelidir her gün (20 kg. çocuk günde 20 gr. yani yaklaşık 1,5 yemek kaşığı ya da 3 tatlı kaşığı bal tüketmelidir).

Uzun dönem bal tüketimi;
� Bağırsak mikroflorasının iyileşmesine, ülser ve gastritle ilgili şikayetlerin azalmasına, çocuklarda ishalin önlenmesine yardımcı olur.
� Bal genel olarak mide bağırsak sistemi ya da gastroentastinal sistemin sağlığının gelişmesine yardımcı olur.
� Bal bağışıklık sistemini geliştirir ve vücudun grip gibi enfeksiyonlarla mücadele etmesini kolaylaştırır, vücudu enfeksiyonlara karşı güçlendirir.
� Kalp ve damar sağlığının gelişmesine katkıda bulunur.
� Kan lipidleri ve kolestrol gibi kalp damar hastalıklarının risk faktörlerini azaltır, kalp kasılması hastalıkları, taşikardi, kalp ritim bozukları gibi hastalıkların oluşma riskini azaltır.
� Kanser oluşma riskini azaltır.
� Tip II diyabet hastaları ve glukoz intoleransı hastaları doktorları izin verdiği sürece, balı tatlandırıcı olarak kullanılabilirler.
� Bal tüketimi genel olarak vücudun performansını ve zindeliğini artırır.
� Bal doğal bir enerji kaynağı ve pek çok yaşamsal faktörü içeren bir gıda olarak çocuk beslenmesinde çok önemli rol oynar.
� Beslenmeden doğan bazı eksikliklerin giderilmesine yardımcı olur.
� Yüksek mineral içeriği nedeniyle özellikle koyu renkli ballar (örneğin çam balı), çocuklarda demir eksikliğinin giderilmesine önemli katkı sağlar.
� Sindirimi kolaylaştırması, iştah açması ve gelişme bozukluklarında vücudun toparlanmasına yardımcı olması nedeniyle de çocuk beslenmesinin vazgeçilmezidir.
� Sütü tatlandırmak amacıyla bal kullanılması çocukların hem bal hem de süt tüketimini kolaylaştırdığı için faydalıdır. İsviçre�de doktorlar, distropi, sinir sistemi ve akciğerlerle ilgili sorunu olan çocuklar için sütün özellikle balla tüketimini tavsiye etmektedir.
� Soğuk algınlığının tedavisinde bal vazgeçilmez bir yardımcıdır.
� Bal çocukların gelişiminde önemli katkı sağlayan aminoasitleri, vitamin ve diğer eser elementleri içerir, vücudun hücre ve doku yapımına destek olur. Yapılan araştırmalarda bal tüketen çocukların büyüme gelişme hızlarının daha iyi olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca balın çocuklarda eritrosit ve gamma globulin seviyelerini arttırdığı, bağırsak mikroflorasını geliştirdiği ve sindirimi kolaylaştırdığı tespit edilmiştir. Bal protein ve yağların sindirimini situmile ederek, mide şişkinliğini ve bağırsak koliğini azaltır.
� Balın varlığında kalsiyum ve magnezyumun emiliminin arttığı tespit edilmiştir.
� Literatürde özellikle koyu renkli ballar (çam balı) bir çeşit sindirilebilir demir ürünü olarak nitelendirilmektedir ve kansızlığı önlediği çeşitli çalışmalarla gösterilmiştir.
� Balın çocukların ağız ve diş sağlığının gelişimine de önemli katkı sağladığı, diş ve kemik yapımını geliştirdiği belirlenmiştir. Bal şekerlerinin ağız mikroflorası tarafından laktik aside dönüştürülemediği ve dolayısıyla tatlı bir gıda olmasına rağmen diş çürüklerine sebep olmadığı, aksine antibakteriyel etkisi ile ağız içi hijyenine yardımcı olduğu tespit edilmiştir.
� Bal aynı zamanda çocuklarda öksürük giderici olarak kullanılmaktadır. Bazı çalışmalarda öksürük şuruplarının etken maddesi olan dextromethorphan�dan daha etkili olduğu bildirilmiştir.
� Bal sporcu beslenmesinde ve egzersiz yapan kişilerde yakıt görevi görmekte ve fiziksel performansı belirgin şekilde artırmaktadır.
� Çeşitli araştırmalar uyku öncesi bal tüketiminin uyku problemlerini gidermede yardımcı olduğunu (metabolic stresin azaltılması) göstermiştir.
� Sakaroz ya da HFSC (High Fructose Corn Syrup) yerine tatlandırıcı olarak bal tüketmenin ;
 Düşük insülin cevabı, düşük kan glikoz seviyesi ve düşük HA1 seviyesi
 Kanda artmış HDL kolestrolü (iyi huylu kolestrol)
 Düşük trigliserit seviyesi
 Dinlenme anında yağ metabolizma hızında artış
 Hücre içi oksidatif stressde azalma İle sonuçlandığı pek çok araştırma ile gösterilmiştir.
� Bal beyin ve karaciğer için yakıt görevi görmenin yanı sıra karaciğerden toksinlerin uzaklaştırılmasına da yardımcı olur.
 
biLgiLer için çok tşkLer
benim tavsiyem imkanınız varsa biraz fazLa para verin baLın iyisini aLın
inanıLmaz faydaLı bir besin
 
konu için tşkrler. sırf şu denebilir belki; bu kadar faydalı balın sadece allerjenler için, astım-bronşial ve allerjik astımlılar için polen değerlerinden dolayı ters etkisi olabilir dikkat.
 
“Rabb”in bal arısına (şöyle) vahyetti: “Dağlardan, ağaçlardan ve (insanların)” kurdukları çardaklardan evler edin!” Sonra her meyvelerden ye de Rabb’inin yollarında boyun eğerek yürü!” Onun karınlarından, renkleri çeşit çeşit bir içecek çıkar ki onda insanlara şifa vardır. Şüphesiz bunda düşünen bir millet için (Allah’ın büyüklüğüne) işaret vardır.” (Nahl,16/68-69)
 
arılar sırf bizim için yapıyorlar ballarını. Allah'ın verdigi nimetleri
bosuna harcamayalım ;)
 
Bal, bir barnak all!:thumbup1: :w00t::w00t:
 
en sevdiğim bal çam balı zaten. tavsiye ettiğiniz bir marka var mı malum sahteleri de piyasada
 
Geri
Üst