Çılgın Dersane Rezilliği...

Mephisto

R€B€L
Altın Üye
Reaction score
0
Bir yanda uçan dünya, bir yanda ortaçağda, sen ner
Dersane değil dershane yazılması gerektiğinin farkındayım...
Fakat filmin yapımcısı hatalı yazılmasını uygun gördüğünden ve filmin adı tam olarak bu olduğundan müdahale etmiyorum ben de...
İsmi dışında da yeterince hatayla dolu filmin devamı bugünlerde çekiliyor...
Ne birincisini seyrettim ne ikincisini seyredecek kadar şuurumu kaybettim...
Filme ait bilgilerin yer aldığı web sitesini incelediğimde; biraz göğüs koyalım, bolca kıç gösterelim, öğrencileri öpüştürelim, seviştirelim düşüncesinin hakimiyetini görmek zor olmadı...

Çok basit tespiti var yapımcının:
“Türk halkı bunu istiyor”...
Film oyuncularını incelerseniz bir kısmının çeşitli suçlardan hakim önüne çıktığını, türlü olaylara karıştığını, genelde sıradan işlerde bulunduğunu, “ne iş olsam yaparım abi”ci ciddi yeteneği olmayan tiplerden oluştuğunu da görürsünüz...
Filmin oyuncularından biri de gençler dejenere olmasın, kötü yollara düşmesin, suç işlemesin diye kanal kanal dolaşan, seminerlere katılan Cüneyt Arkın...
Filmin senaryosu da şu:
Rekabet dolayısıyla bir dershane öğrencilere bir ay tatil promosyonu veriyor... Dershaneye kayıt olanlar arasından ‘kıçını seven’ Pelin’den, ‘göğüslerini küçük bulduğundan içi burkulan’ Lale’ye; kızların odasına webcam kurup seyreden Kerim’den, sürekli sevişmek isteyen İzzet’e değin bir sürü karakter mevcut... (İsimler farazîdir...)
Oyuncuların hemen hepsi sevişken kelebek rolleriyle donatılmış...
Bikinili, mini etekli, daracık şortlu, meme uçlu birçok kız...
Peşlerinde azgın erkekler...
Komik olması için zorlanmış sahneler...
Filmi seyretmeden, web sitesi bile incelendiğinde olup biten anlaşılıyor...
Filmin kamera arkası görüntüleri yapımcı tarafından internet üzerinden dağıtılmaya başlanmış...

Ve ben de bir haber sitesinde “Çekimlerine başlanan ‘Çılgın Dersane-2’ filminin kamera arkasında frikik şöleni yaşandı” başlığıyla duyurulan görüntülerden haberdar oldum...
Bu da bir promosyon şekli elbette...
Kamera arkası görüntülerinin filmle ilgisi yok, oyuncular kendi aralarında sohbet ediyormuş gibi yaparken, kamera kadın oyuncunun kıçına zumluyor...
“Bakın oyuncularımız külot giymiyor bizim ona göre ha, öyle böyle film çekmedik...” mesajı veriliyor...
Ve bunun adı sinema...
Bunun adı sanat...
Sinemada erotizm kullanılabilir, erotizm pazarlama stratejisi olarak da değerlendirilebilir...
Fakat uydurulmuş, filmle alakası olmayan, şort üzerinden vajinal hatların gösterildiği, etek altından kalçanın loplarının sergilendiği bölümleri internette video paylaşım sitelerinde yaymak ucuzluktur...
Acizliktir...
Ve hatta tacizliktir...

Biz bu denli sekse düşkün, eli sürekli apış arasında duran, beyni hep mastürbasyon yapan, seks... seks... seks diye delirmiş bir millet miyiz?..
“Türk halkı bunu istiyor”un altında yatan, sosyolojik gerçekler nelerdir?
Türk halkına, kanımca dünyanın en iyi yönetmenlerinin yer aldığı, İran sinemasından örnekler sunuldu da tenezzül etmedi mi?
Muhsin Mahmelbaf’ın yapıtlarını kaçımız biliyoruz?
Bahram Beizai’nin kaç filmini seyredebildik sinemalarımızda?
Öğrencilere sesleniyorum...
Ebeveynlere sesleniyorum...
Gitmeyin bu filme...
Göndermeyin çocuklarınızı...
Engelleyin!
Onlara istediklerini vermeyin ki, bu ve benzeri filmleri çekemesinler...
Rezilliğin, bayağılığın, fikirsizliğin kabul görmeyeceğini anlasınlar...
Ellerindeki imkanları biraz da kalite için kullansınlar...
“Türk halkı bunu istemiyor” dedirtebilmek, bahse konu zihniyetin tükenmesi tamamen sizin elinizde...

Yine filmin web sitesinde gazetelerde filmle ilgili çıkan haberlerin bulunduğu ‘basında’ linkine tıklarsanız, yapımcının neyin peşinde olduğunu anlarsınız...
Plajda sevgilisiyle sevişirken yakalanma, alkol komasına girdiğinden hastaneye kaldırılma, film ekibinin konakladığı otelde kalan Rus kadına para karşılığında birlikte olma teklifi etme gibi, oyuncuların yarattığı sansasyonlara bile ihtiyaç duyulmakta ki yer verilmiş sitede...
Yeter ki gazetede haberi çıksın filmin...
Oyuncunun yaptığı iyiymiş, kötüymüş önemi yok!
Durumun hüzünlü tarafı işe de yarıyor bu...
Filmin ilkini 800.000’e yakın kişi seyretmiş...
Zaten bu kadar kişi seyrettiğinden devamı çekiliyor ya...
Tekrar ediyorum; öğrencilere sesleniyorum...
Ebeveynlere sesleniyorum...
Gitmeyin bu filme!
Göndermeyin çocuklarınızı!
Engelleyin!
Ve bu yazıyı yayabildiğiniz kadar yayıp, katkıda bulunun engellemeye...
Çocuklar zehirlenmesin diye...

Zeki Kayahan.C

Film şu andaki türk gençliginin içersinde bulundugu rezill yaşamı apaçık açıklamada.... Yazık Türk Sinemasına-Yazık Türk Gençligine !

Amerikan pastası sonrasından Türk versiyonu gibi birsey işte.​

Film 5 para etmez,lakin madem 2.sini çekecekler demek ki ticari kaygı ile çekilmiş olan birincisinden umdukları ilgiyi bulmuşlar ki 2.yi çekiyorlar.TV'lerde 20:00-23:00 kuşağında olan ve %99'unda silah,tehdit,vurdu kırdı bulunan (Avrupa Yakası da buna dahil oldu) dizilere bir bakın.Neden çoğunda ortak payda sizce "şiddet" ve neden bu gereksiz ve zaman katilleri olan diziler hala yayında?Cevabı basit;demek ki rağbet görüyor....Bu tip dizi ve filmlere olan tepkimizi onları izlemeyerek gösterebiliriz.Biz hem eleştirip hem de izlemeye devam edersek,Türk halkının zaaflarından yararlanıp duygularını suistimal eden filmler ve diziler var olmaya devam edecektir.

evet gerçektende rezillik
böyle filmleri izleyenlerin çoğunun yaşlarının 18 in altında olması daha da üzücü

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2443733' Alıntı:
evet gerçektende rezillik
böyle filmleri izleyenlerin çoğunun yaşlarının 18 in altında olması daha da üzücü

Ya fletch'cim neden böyle neden söylüyosun anlamadım valla : )
Ben filmin ilkini izledim ve de güldüm. Gençlik filmi denilince nasıl bir film yapılmalı ki ?
Ama tabi ki absürd tanıtım şekillerini de kabul etmiyorum. Bence yazının sahibi fazlasıyla abartmış. Böyle bakacak olursa Türkiye'de ki hiçbir filmi beğenebileceğini sanmıyorum.

sanatin doruklarinda gezen medyamizla genclerimizi cok iyi etkileyip muasir medeniyet seviyesine ciktik cikicaz az kaldi,merak etmeyin,gerek yok boyle kotu elestirilere..

Ya fletch'cim neden böyle neden söylüyosun anlamadım valla : )
Ben filmin ilkini izledim ve de güldüm. Gençlik filmi denilince nasıl bir film yapılmalı ki ?
Ama tabi ki absürd tanıtım şekillerini de kabul etmiyorum. Bence yazının sahibi fazlasıyla abartmış. Böyle bakacak olursa Türkiye'de ki hiçbir filmi beğenebileceğini sanmıyorum.

üstad tanıtımda bunların kullanılması rezillik zaten
yoksa filmin içeriğini istedikleri yönde yapabilirler izleyenler sever sevmez o kısmına hiç lafım yok
American Pie serisini (son film hariç) izlemişliğim vardır benimde,Road Trip vb. filmler eğlenceli de buluyorum bunları, ama reklam hususunda biraz daha ölçülü olmaları gerekir
bir diğer noktada saydığım filmlerden özenerek bunları yapmaları, tek farkı Türkiye'de "dershane" adı verilen bir kavramın olması, yeni bir şeyler üretemiyorlar ona da kızıyorum aslında

Niye bu kadar sert elestiriyosunuz irade denen birsey var isteyen izler istemeyen izlemez.Gencler zehirleniyor vay vay vay .. bu genclerde akil yokmu zeka yokmu anlamiyomu ???? bence gayet komik bi filmdi zaten insanlari dersanelere dahada alistirmak icin yapilmis bir film gibi turk egitim sisteminin aci bir gercegi ... yapimcilara dersaneler birligi zaten destek icin para vermislerdir ...

eline saglık ii bi konuya deginmişsin..ne yazık ki gunumuzde mizah yapabilmek icin belden esagı ,erotizm vs kullanılıyor..ve bu da onlardan biri...

Ewet çok saçma bir film oLabilir ama ''' bana göre ''' şimdiki türk gençliğini azda olsa yansıtıyor !!!

Kim ne derse desin ben Rebel'i bu tespitinden dolayı kutluyorum ve destekliyorum.Rezilliğin danışkası bu film.Bu filmi seyreden çocukların boyu büyümeden şeyi büyür bea!Gerçi biz böyle...msalak olduğumuz sürece prim yapar....!...

bu film gercekleri anlatıyor şimdiki gençler böle

Geri