Çıkarın kağıtları sınav var !!

hannibalgs

New member
Reaction score
0
Amerika’daki haberleri yerel basındaki az sayıda kalan mahalli gazetelerden izlemek

bilgilenmek açısından çok daha doğrudur ve bunlar şimdilik nispeten korkmadan ve

tüm gerçekleri yazabiliyorlar. ( ne zamana kadar bakalım )

Bu tip gazetelerden “Orlando Sentinel” Gazetesinden Charley Reese 27-1-2001’de

aşağıdaki Soru/Cevapları yazmış. :

1. ABD dünya nüfusunun kaçını oluşturuyor? - Yanıt : Yüzde 6.

2. ABD dünya servetinin kaçına sahip? - Y: Yüzde 50.

3. Hangi ülke en büyük petrol rezervlerine sahip? - Y: Suudi Arabistan.

4. İkinci en büyük petrol rezervlerine sahip olan? - Y: Irak.

5. Dünyada askeri bütçeye ayrılan pay ne kadardır? - Y: 900 milyar dolar.

6. Bunun ne kadarı ABD tarafından harcanıyor? - Y: yüzde 50'si.

7. ABD askeri harcamalarının kaçta kaçı, Birleşmiş Milletler'in belirlediği, dünyadaki

tüm insanların temel ihtiyaçlarını karşılayabilir? - Y: Yüzde 10.

8. Irak'ta kimyasal ve biyolojik silah ne zamandır var? - Y: 1980'lerden beri.

9. Irak bu silahları kendi kendine mi geliştirdi? - Y: Hayır, gerekli maddeler ve teknik

bilgi ABD hükümeti, İngiltere ve özel şirketlerce sağlandı.

10. ABD hükümeti Irak'ın İran'a karşı zehirli gaz kullanmasını kınadı mı? - Y: Hayır.

11. Saddam Hüseyin Halepçe'de zehirli gaz kullanarak kaç kişi öldürmüştür? - Y: 5 bin.

12. Kaç Batı ülkesi bu olayı kınadı? - Y: 0

13. 11 Eylül ile Irak arasında kanıtlanmış bir ilişki var mıdır? - Y: Hayır.

14. 1991 Körfez Savaşı'nda kaç sivilin öldüğü tahmin ediliyor? - Y: 35 bin.

15. Bu savaşta Irak ordusu Batı güçlerine ne kayıp verdirmiştir? - Y: 0.

16. Bu savaşta, ABD geri çekilen Irak askerlerinin kaçını, önünde kepçe takılı tanklarla diri

diri gömmüştür? - Y: 6 bin.

17. Körfez Savaşı sonrasında Irak ve Kuveyt'te kaç ton seyreltilmiş uranyum kalmıştır?

Y: 40 ton.

18. BM'ye göre, Irak'ta 1991-94 yıllarında kanser artış oranı nedir? - Y: Yüzde 700.

19. Irak'ın, silahlarını caydırıcılık ya da savunma amacı dışında kullanacağına dair bir kanıt

var mı? - Y: Hayır.

20. Irak bugün, dünya barışına 10 yıl öncesinden daha büyük tehdit oluşturuyor mu?

Y: Hayır.

21. Pentagon Irak'a saldırıda kaç sivilin öleceğini öngörüyor? - Y: 10 bin.

22. Bu sayının kaçının çocuk olacağı tahmin ediliyor? - Y: %50’nin üstü.

23. ABD kaç yıldır Irak'a hava saldırıları düzenliyor? - Y: 11 yıldır.

24. ABD ve İngiltere, 1998 Aralık -1999 Eylül arasında Irak'la savaşta mıydı? - Y: Hayır

25. Bu tarihte Irak'a kaç ton bomba attılar? - Y: 8,000 ton.

26. Irak'ta çocuk ölümleri oranı 1989'da ne kadardı? - Y: Binde 38.

27. Ya 1999'da? - Y: Binde 131 ( % 345'lik bir artış).

28. BM yaptırımları ve ambargosu sonucu 1999'a dek kaç Iraklı öldü? - Y: 1.5 milyon.

29. BM yaptırımları nedeniyle 1997'den beri tahmini kaç çocuk öldü? - Y: 750 bin.

30. Saddam, denetçileri Irak'tan yolladı mı? - Y: Hayır.

31. 1998 Kasım ve Aralık'ta Irak'ta kaç denetim oldu? - Y: 300.

32. Bunların kaçında sorun çıktı? - Y: 5'inde.

33. Aralık 1998'de, Irak'ın modern tarihte hiç görülmemiş şekilde silahsızlandığını kim söyledi?

Y: BM Silah Denetçileri Başkanı Scott River.

34. İsrail, 1992'den beri kaç BM kararını ihlal etti? - Y: 65'ten fazla.

35. ABD. İsrail'e yılda ne kadar yardım yapıyor? - Y: 5 milyar dolar.

36. Dünyada nükleer silahlara sahip kaç ülke var? - Y: 8.

37. Irak'ın elinde kaç nükleer silah başlığı bulunuyor? - Y: 0.

38. ABD'nin elinde kaç adet nükleer silah başlığı var? - Y: 10 binden fazla.

39. Nükleer silahları kullanabilecek tek ülke hangisidir? - Y: ABD.

40. İsrail'in elinde kaç nükleer savaş başlığı var? - Y: 400'den fazla.

41. İsrail bugüne dek hiç BM silah denetimine izin verdi mi? - Y: Hayır.

42. Filistin topraklarının yüzde kaçı İsrailli yerleşimciler tarafından işgal edilmiş durumda?

Y: Yüzde 42.

43. Küresel barışa en büyük tehdidi oluşturan ülke sizce hangisidir? Irak mı? ABD mi?

(Bu soruya testte yanıt verilmemiş? Yanıt o kadar aşikâr ki! )

44. ''Yaşamımız, önem verdiğimiz olaylara karşı sessiz kaldığımız gün son bulmaya başlar?''

sözünü kim söylemiş? - Y: Martin Luther King,Jr

bizde böyle şeyler ancak " namaz hocası " kitaplarında olur

Kime Kulluk Ederiz : Allah'a
Allah Kaç Tanedir : 1 Tanedir , Eşi ve Benzeri Yoktur
vs..
vs..

hannibalgs' Alıntı:
34. İsrail, 1992'den beri kaç BM kararını ihlal etti? - Y: 65'ten fazla.

35. ABD. İsrail'e yılda ne kadar yardım yapıyor? - Y: 5 milyar dolar.

o a.b.d. diilde israil olmasın.israil şu anda dünyayı yöneten tek millettir.süper güç denilen a.b.d.'yi bile onlar ellerinde oynatıolar.en basitinden son 2 seçimi düşünün.bush 2 seçimide normalde kaybetmesine rağmen israillilerin sayesinde kazandı.israilli iş adamları kada zengin iş adamları yok.adamların bu kadar büyümesinin elbetteki tek sebebi para diil.birbirlerine olan bağları sayesinde bu kadar büyüdüler.onlardan biri ayinlere gelmezse anında herkes tarafından dışlanır ve kısa zamanda tükenir.ama bağlarını koparmadıkları KARDEŞLERİNİ çok severler.kim olursa olsun.ister öz kardeşi olsun,ister akrabası olsun,ister arkadaşı olsun isterse hiç tanımadığı bir kişi olsun.sadece dini törenlere katılmak ve israilli olmak onlar için yeterli.bugün dünyanın bi ucundaki bi israilli dünyanın diğer uıcundaki kardeşinin en ufak bi sıkıntısı olduğunda bile yardımına koşar.bu kadar güçlü olmalarının sebebi budur.birbirlerine olan bağımlılık ve de para.şu anda KESİNLİKLE A.B.D.'yi yöneten ve dünyada şu anda en etkin olan tek toplum israildir.maalesef bunu üzülerek sölüorum.

legandundertaker' Alıntı:
niz sölesek bunları 7 sülalemizi ortadan kaldırırlar be yaw:D
benim için dediysen hiç kimseden korkum yok.ben size burada milyon tane şey veririm ama hem kıymat bilinmez hemde anlamazsınız.ama az bişey anlasanız gerçek die bildiğiniz şeylerin aslında ne kadar yanlış olduğunu anlardınız.

mendo68' Alıntı:
o a.b.d. diilde israil olmasın.israil şu anda dünyayı yöneten tek millettir.süper güç denilen a.b.d.'yi bile onlar ellerinde oynatıolar.en basitinden son 2 seçimi düşünün.bush 2 seçimide normalde kaybetmesine rağmen israillilerin sayesinde kazandı.israilli iş adamları kada zengin iş adamları yok.adamların bu kadar büyümesinin elbetteki tek sebebi para diil.birbirlerine olan bağları sayesinde bu kadar büyüdüler.onlardan biri ayinlere gelmezse anında herkes tarafından dışlanır ve kısa zamanda tükenir.ama bağlarını koparmadıkları KARDEŞLERİNİ çok severler.kim olursa olsun.ister öz kardeşi olsun,ister akrabası olsun,ister arkadaşı olsun isterse hiç tanımadığı bir kişi olsun.sadece dini törenlere katılmak ve israilli olmak onlar için yeterli.bugün dünyanın bi ucundaki bi israilli dünyanın diğer uıcundaki kardeşinin en ufak bi sıkıntısı olduğunda bile yardımına koşar.bu kadar güçlü olmalarının sebebi budur.birbirlerine olan bağımlılık ve de para.şu anda KESİNLİKLE A.B.D.'yi yöneten ve dünyada şu anda en etkin olan tek toplum israildir.maalesef bunu üzülerek sölüorum.

Haklıııısıın arkadaş bu bir gerçek

mendo68' Alıntı:
benim için dediysen hiç kimseden korkum yok.ben size burada milyon tane şey veririm ama hem kıymat bilinmez hemde anlamazsınız.ama az bişey anlasanız gerçek die bildiğiniz şeylerin aslında ne kadar yanlış olduğunu anlardınız.
1-) onun söylediğinin seninle hiç bir alakası yok (adam gazetede çıkan yazılar hakkında konumuş)

2-) sen kendini çok mu üstün görüyosun yani benim dediklerimi anlamazsınız ben üst düzey insanım falan mı diyosun

3-) vericeğin milyontane şeyi biz neden anlamayalım salakmıyız

4-)benim açtığım konulara bak çoğu ya 1 yada 2 teşekür almış ama altında hiç mesaj yok bu ne demek herzaman anlayanlar wardır

sonuç: kimseyi küçük görme paylaşımı yap sonra konuş..!

hannibalgs' Alıntı:
1-) onun söylediğinin seninle hiç bir alakası yok (adam gazetede çıkan yazılar hakkında konumuş)

2-) sen kendini çok mu üstün görüyosun yani benim dediklerimi anlamazsınız ben üst düzey insanım falan mı diyosun

3-) vericeğin milyontane şeyi biz neden anlamayalım salakmıyız

4-)benim açtığım konulara bak çoğu ya 1 yada 2 teşekür almış ama altında hiç mesaj yok bu ne demek herzaman anlayanlar wardır

sonuç: kimseyi küçük görme paylaşımı yap sonra konuş..!
1.si yanlış anlamamdan ötürü özür dilerim
2.si kimseden kendimi üstün görmüorum.üstünde diilim.sadece çoğu kişiden daha fazla ilgiliyim onu diorum
3.sü bu konuyu ifrit'e açtım msn'den konuştuk.benim yayınlamayı düşündüğüm 3-5 şey wardı.çok ağır olacağını ve çoğu kişinin de iplemeyeceğini ve anlamayacağını söledi
4.sü seninlede aynı problemi bende yaşıorum.benimde bi sürü bu konularda forum açıpta hiç bi tepki alamadıım konu oldu.ama olsun ben paylaştım kimseye dagın diilim.ama iplenmiyosada bi daha açmam.bakmayanlarıda"anlamıo"yada"ilgisi yok"gözüyle bakarım.
5.si kimseyi küçük görmedim görmüorumda.eğer bu tür paylaşımlarda sitedekiler gereken özeni gösterseydi bi sürü şey açardım diyorum
6.sı konu değişmesin.zaten ilgilenen az.eğer istersen pm'den msn adresini at konuşalım.beni anlarsın.kapiş ??:cool:

mendo68' Alıntı:
kardeşim sana konuşmadım yani benim kimseyi kötülemek gibi bi düşüncem yok yani ben genel konuştum

Geri