"Çözüm, Öcalan ve PKK'dır"

WhiteAngel

PASAKLI KONTES
Reaction score
0
resim73691_2.jpg

"Çözüm, Öcalan ve PKK'dır"

DTP'li Tuğluk, çözümün PKK ve Öcalan'ın muhatap alınmasından geçtiğini savundu

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Kürt sorununun muhatapsız çözülemeyeceğini belirterek, bu konuda terör örgütü PKK'nın, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın ve DTP'ye kadar herkesin muhatap olduğunu savundu.

Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali'nin açılış konserine katılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, çözüm olmadan PKK'nın silah bırakmayacağını ima etti. Tuğluk, "Siz ABD ve Güneyli güçlerle kafa kafaya verip bu sorunu çözemezsiniz. Gerçek bir çözüm için PKK ve Öcalan'ı çözümün bir parçası yapmak zorundasınız. Bireysel haklarla, İmralı'yı F Tipi'ne çevirmekle, zaten kimsenin Türkçe ismini bilmediği köylerin ismini Kürtçe yapmakla, pişmanlık yasasını düzenlemekle Kürt sorununu çözemezsiniz. Bu mantıkla çözeceğini sanmak gaflet halidir. Kürtlere barış elini uzatır gibi yaparken karşılığında bu belirttiğimiz çözümü bize kabul ettiremezsiniz" dedi.

"Verdiğimiz mücadelede kimimiz öldük, kimimiz kaldık. 'Bu bir hayaldir, bırakın bu işleri. Bu devletle bu ordularla baş edemezsiniz' dediler." diyen Tuğluk, "Gelsin görsünler. Devrim nasıl yapılır. Bu halk kendini nasıl yeniden yarattı, gelsin görsünler. Toplumsal devrimi gerçekleştiren bütün şehitleri saygıyla anıyorum" diye konuştu. Diline, kültürüne, sanatına sahip çıkan halkların asla yenilmeyeceğini dile getiren Tuğluk, tarihin uzun bir kesitinde yok sayılarak, ezilen, aç bırakılan ve zorbalığın her türlüsüne maruz kalan Kürtlerin direnerek bugünlere geldiğini savundu. Kendileri için "Ya apaydın ya da zifiri karanlığın yaşanacağı bir bahardan geçildiğini" ifade eden Tuğluk, "Biz halk olarak tercihimizi koyduk. Savaş ancak ve ancak barışla biter" diyerek, çözüm olmadan PKK'nın silah bırakmayacağını ima etti.

Ölümlerin çoğaldığını ve "Yok edeceğiz, umudunuzu kıracağız, sindireceğiz" diyenlerin operasyonlara devam ettiğini öne süren Tuğluk, "O yüzden vekillerinizi polis zoruyla ifade vermeye götürmeye çalışılıyor. O yüzden çocuklarınız, arkadaşlarımız (KCK) tutuklanıyor. Ama yine başaramayacaklar. Biz bu baharı halkımızın özgürlük baharı yapacağız. Bizi tanıyacaklar, bizi siyasi kültür kimliğimizle tanıyacaklar. Hakkımız ve hukukumuz olanı istiyoruz. Bin yıllardır yaşadığımız bir coğrafyada özgür ve eşit yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz. Reddedilmek değil, öldürülmek değil, açlığa mahkum edilmek değil, kimliğimizle, onurumuzla, değerlerimizle yaşamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

'ÖCALAN VE PKK'Yİ ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI YAPMAK ZORUNDASINIZ'

Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'a kadar herkesin bir fırsattan bahsettiğini dile getiren DTP'li Tuğluk, Kürt sorununda çözümün Öcalansız, PKK'sız yapılamayacağını iddia ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir niyet ortaya konuyor. Ancak ne kadar samimiler bilmiyoruz. Buradan şunu söylüyoruz. Eğer tasfiye planları üzerinden bir çözümünüz varsa bunu buradan reddediyoruz. Kürt sorunu hakkaniyetle ve adalet çözülecek bir sorundur. Dedikleri gibi muhatapsız çözülecek bir sorun değildir. Ve Sayın Öcalan'dan DTP'ye kadar herkes muhataptır. Öyle biz ABD ve Güneyli güçlerle kafa kafaya verip bu sorunu çözeceğiz diyorsanız işte söylüyorum çözemezsiniz. Gerçek bir çözüm istiyorsanız PKK ve Sayın Öcalan'ı çözümün bir parçası yapmak zorundasınız. Öyle bireysel haklarla, İmralı'yı F tipine çevirmekle, zaten bölgede kimsenin Türkçe ismini bilmediği köylerin ismini Kürtçe yapmakla, bilmem pişmanlık yasasını düzenlemekle Kürt sorununu çözemezsiniz. Bu mantıkla çözeceğini sanmak gaflet halidir. Kürtlere barış elini uzatır gibi yaparken karşılığında bu belirttiğimiz çözümü bize kabul ettiremezsiniz. Böyle bir barış elini tutmayacağımızı buradan söylüyoruz."

Tuğluk'un konuşması sırasında sık sık Öcalan ve PKK lehine sloganlar atıldı. Yüzlerini kapatan bir grup, PKK flaması ve Öcalan posterini açarak, meydanda bir süre dolaştı.

http://www.habervaktim.com/haber/73691/cozum_ocalan_ve_pkkdir.html

Bu ülkede asıl ezilen halklar , kürtler dışındaki halklardır.Bir ülkenin başındaki yöneticiler kürt sorununu çözeceğiz diyorlar ve askeri araç geçerken mayın patlatılıyor ve altı şehit.acaba bu sorun tamamen çözüldüğünde kaç şehit vereceğiz.bu kadar taviz verdiler bu adamların bir yerleri kalktı.
bakıyoruz türk eğitim vakfı bu adamların çocuklarını okutuyor , batıdaki çocuklara neden destek verilmiyor? bu ülkede sadece kürtler yaşamıyor.Doğuda kaçak elektrik kullanırlar kimse hesabını sormaz,kullandıkları elektriğin faturasına kadar biz öderiz .ondan sonra ezilen halkız yalanına başvururlar. sonrada halkların kardeşliğinden bahsederler , böyle bir kardeşlik varmı ? ben olabileceğini zannetmiyorum.

apo kimki onunla maasya oturulsun doğmamış bebeklerin katili bir şerefsizle hiçbişey konuşulmaz it ürür kervan yürür denir bu söze

arkadaslar bu adami kurtlerin temsili haline getirenler utansin

elbette stratejik dusunceler vardir ama boyutlarini ve nehal alacagini dusunmemek ne deyim

simdi siyasi veya halk gorusu olarak goruyoruzki kendi aramizda turk kurt ayrimi oluyor

pkk ciktigindan beri ve onceki orgutlerde dahi bi cozum bulunamadi yada bulunmak istemedi

zorunlu goc sebebiyle kurt vatandaslarimiz dogdugu topraklarda bag ve bahcelerinde degil

bazen dusunmuyor degilim sebebi bu olaylarin doguda var oldugu one surulen petrolmuu

bütün kürtler Cumhuriyetin bütün imkanlarından faydalanırlar,yeşil kartlarını gibi çıkartırlar,sigortalıdırlar hatta bir çoğu kendi işini kurmuş hatta emekli olmuş bağkurlu durlar,bütün hastanelerden ücretsiz faydalanırlar,nüfus kağıtları vardır,tekstil atölyeleri onlardadır,hertürlü iş imkanı sağlanmaktadır,işsiz kürt düşünülemez,v.s v.s...Yinede gözleri asla doymaz durmadan isterler...Bundan sonrasıda Allah c.c dan belaları kalır,oda vakti geldiği zaman muhakkak gerçekleşecektir.

Breh kardeşim...

Sen böyle diye diye diye diye biz de sonunda angut kuşları gibi inanacağız ha çözüm apo p...i ve Pkk diye..

Yalnız kardeşlerim..bunların bir suçu yok .. bunları böyle dedirtenlere ortam hazırlayanlara ve şimdi müsaade edenlerde kabahat..

işi öğrenmeye başlamış bu dümbükler.. nerden ses çıkacağını iyi biliyorlar.. kızsakta iş oraya gidiyor sanırım.. hayırlısı inş. dün 3-5 çapulcu diyen siyasilerle, şehitlerin ardından ,kanları yerde kalmayacak diyen askerin bu sözler karşısındaki tavrını merak eder olduk..

lan siz kimsiniz de sizi muhattap alalım sayınız kaç ? bu vatanı zamanında sizden kat kat büyüklerin elinden aldık siz kimsiniz ulann asker sesini çıkarmıyo diye rahat rahat konuşuyosunuz sizin gibi çapulculara bırakırmıyız sanıyorsunuz bu vatanı !!!!!

cok doğru çözüm bebek katilini lider yapıp bayrağını dalgalandırmaktır.zorla dağa kacırılan kadın pkklılara tecavüz eden sapık bir adamla diyalog kurmaktır.
konuyu okumaya gerek duynmadım.baslık ve resme göre msj yazdım.

O kadar seviyorrsan Öcalanı git imralıya bi kaç posta veriver bari. PKK da dağda savaşıp duruyor hepsine veriverde moral bulsunlar....Eh Türk ordusuyla çarpışıyorlar eminim ki morale ihtiyaçları vardır, ş.siz, ciğersiz, k..pe

bi depliler bide dtp liler ..

iki dönem bunlar böyle mecliste bile bölücülük yapıyorlar .

bunlara sesini çıkarmayan hala konusturan hükümetinden tut yargısına emeği geçen kim varsa alayına lanet olsun

bunlar meclise akp sayesinde girdi .akp de bunlarda aynı zihniyet birisi amerikanın güdümünde birisi kandilin

işi öğrenmeye başlamış bu dümbükler.. nerden ses çıkacağını iyi biliyorlar.. kızsakta iş oraya gidiyor sanırım.. hayırlısı inş. dün 3-5 çapulcu diyen siyasilerle, şehitlerin ardından ,kanları yerde kalmayacak diyen askerin bu sözler karşısındaki tavrını merak eder olduk..

ben birde " sayın öcalan aldığı kellelerin hesabını veriyor" diyenlerin tutumunu merak ediyorum

acaba öcalana sayın diyerek yol mu gösterdi sizinkiler?

Çözümün öcalan iti ve pkk olduğunu herkes biliyor zaten yeni bişey değilki :) o iti ve pkk lıları taksimde asarsın al sana apo ve pkk çözümlemesi.....

Arkadaslar adamlar Öcalana sayın dıye hıTAP edıorlar bı ımralı adasından cıksa serbet kalsa dırek mılletvekılı yapacaklar ve sonra bız bu mıllettın sahıplerıyız dıye bagıracaklar bızde seyırcı kalıp onları ızlıoruz bız eyer TÜRK Milletiysek bunları meclıs den ıcerı bıle sokmamız lazım ama neymis efendım bız ozgur bı ulkeyız bız demokratık bı ulkeyız herkesın gozunde ıyı bır gozlenım bırakmak ugruna bu devletıın kuyusunu kazmaya calısıorlar demem o kı avrupa ulkelerı boyle bırsey yapmazken bız pkkları ıcımıze alıoruz sonra demokratık bı ulke oluoruz ben basımızdakı ve bu ulkeyı yonetten kısılerı kınamak ıstıorum sımdı mıllet derkı bunu nasıl yazıosun soyle cevap vermek ıstıorum

BU ULKE OZGUR BI ULKE VE BEN DUSUNDUKLERIMI YAZMAK VE UYGULAMAK ISTIORUM DEMEM oki...

BU' SAHIPSIZ DEGILDIR KIMSE KIMSENIN HAKKINI BU DEVIRDE YIYEMEZ BIZDE BOYLE ASSALIK INSANLARA HAKKIMIZ YEDIRMEYELIM......

NE MUTLU TURK'UM DİYENE

Arkadaslar adamlar Öcalana sayın dıye hıTAP edıorlar bı ımralı adasından cıksa serbet kalsa dırek mılletvekılı yapacaklar ve sonra bız bu mıllettın sahıplerıyız dıye bagıracaklar bızde seyırcı kalıp onları ızlıoruz bız eyer TÜRK Milletiysek bunları meclıs den ıcerı bıle sokmamız lazım ama neymis efendım bız ozgur bı ulkeyız bız demokratık bı ulkeyız herkesın gozunde ıyı bır gozlenım bırakmak ugruna bu devletıın kuyusunu kazmaya calısıorlar demem o kı avrupa ulkelerı boyle bırsey yapmazken bız pkkları ıcımıze alıoruz sonra demokratık bı ulke oluoruz ben basımızdakı ve bu ulkeyı yonetten kısılerı kınamak ıstıorum sımdı mıllet derkı bunu nasıl yazıosun soyle cevap vermek ıstıorum

BU ULKE OZGUR BI ULKE VE BEN DUSUNDUKLERIMI YAZMAK VE UYGULAMAK ISTIORUM DEMEM oki...

BU' SAHIPSIZ DEGILDIR KIMSE KIMSENIN HAKKINI BU DEVIRDE YIYEMEZ BIZDE BOYLE ASSALIK INSANLARA HAKKIMIZ YEDIRMEYELIM......

NE MUTLU TURK'UM DİYENE

Recep Tayyip Erdoğan'da Söyledi Arkadaşım... Onuda Ekle İstersen...

dtp bir takım derinlerin güdümünde.aslında apoyu destekledikleri falan yok.apoyu desteklemelerini onlara patronalrı sölüyor. akıl var mantık var apo gibi salak,sapık,uckuruna düşkün,küçük beyinli kro birisini kim lideri yapmak isterki.dtplilerin asıl liderleri bu vatanı bölmek,yıpratmak isteyen derinlerdir.
dtpli vekiller tek başlarına bir hiçtir. apoda tek başına bir hiçtir. asıl güç apoyu pkknın lideri yapanlardır.Allah cümlemizi bu milleti bölmek isteyenlerden korusun.tabi sadece dua yetmez. eşeğini sağlam kazığa bağla sonra dua et.bunun için siyasette fazla keskin noktalardan yürümemek lazım.keskin sirke küpüne zarar.türkiyedeki sağ-sol iyi ve kötü anlamına gelmez. sağda kendi içinde hain barındırır solda kendi içinde hain barındırır.bu yüzden parti veya kurumlara körü körüne bağlanmak yanlış olur.kurum içindeki kişilerin amaçları esas alınmalıdır.

Geri