“Ya Arsenal, ya Barcelona” demişti ama..

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Beşiktaş’ın sezon başında İngiltere’nin en köklü kulüplerinden biri olan Arsenal’den kadrosuna kattığı ve büyük umut bağladığı Oğuzhan Özyakup, son haftalardaki performansıyla göz dolduruyor.

Beşiktaş’ın sezon başında İngiltere’nin en köklü kulüplerinden biri olan Arsenal’den kadrosuna kattığı ve büyük umut bağladığı Oğuzhan Özyakup, son haftalardaki performansıyla göz dolduruyor.

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba’nın ilk haftalarda fazla şans vermediği ve “Oğuzhan’ın biraz daha kuvvetlenmesi lazım” dediği genç futbolcu, Veli Kavlak’ın yokluğunda Siyah – Beyazlı formayı sırtına geçirdi.

Mersin İdman Yurdu maçının ilk devresinde harika bir futbol sergileyen, bir gol atıp bir de asist yapan Oğuzhan; ikinci yarının başında kırmızı kart görmüştü.

Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü görevine Abdullah Avcı’nın gelmesiyle tercihini Ay – Yıldızlılardan yana kullananan Oğuzhan, Nisan ayında Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi yayın organı Tam Saha Dergisi’nde Mazlum Uluç’a bir röportaj vermişti.

İşte Oğuzhan’ın Tam Saha Dergisi’nde yayınlanan röportajında ön plana çıkanlar:

* “AZ Alkmaar’da oynadığım sürece evimde, ailemle birlikte kaldım. Kulüp bir servis arabasıyla bizi alıyor, okulumuza götürüyor, oradan alıp antrenmana bırakıyor, akşam da evlerimize geri götürüyordu. Sabah 7’de çıkıyor, akşam 7’de de evde oluyordum.”

* “Babam 25 yıldır Hollanda’da çalışıyor. Ben de orada doğdum. 24 yaşında bir ablam var. Babam toptan gıda işi yapıyor, annem ev hanımı. Babam Türkiye’de futbolla ilgilenmiş, zamanında Şekerspor’da oynamış. Biz Trabzonluyuz, babam Maçkalı, annem Akçaabatlı ama babamın ailesi Ankara’ya yerleşmiş, o da orada futbol oynamış.”

* “Beni ilk keşfeden babam zaten. Evimizin yakınında bir park vardı, babam beni çok küçük yaştan itibaren o parka götürürdü. Birlikte top oynardık. Önüme topu atardı, ben vururdum. Sonuçta onun yönlendirmesiyle futbolcu oldum.”

“Ya Arsenal ya Barcelona dedim”

* “Aslında en ciddi ilk teklifi İtalya’nın Sampdoria takımından almıştım. Ama ben kendi kendime, “Ya Arsenal’e gideceğim ya da Barcelona’ya” demiştim. Çünkü AZ Alkmaar altyapı açısından çok iyi bir kulüp ve Arsenal ya da Barcelona dışında gelecek bir teklif için orayı terk etmek doğru olmazdı. Arsenal beni isteyince hiç düşünmeden “Tamam” dedim. Arsene Wenger’in genç oyunculara çok fazla şans tanıyan bir teknik direktör olması, bu tercihte önemli faktördü.”

“Fabregas olmak kolay değil”* “İnsanlar benim Fabregas gibi olacağımı düşünüyor ama Fabregas olmak kolay değil. O, atacağı pası benden iki adım önce gören bir oyuncu. Benim de onun gibi olabilmek için çok çalışmam ve kendimi geliştirmem gerekiyor.”

* “Ben Rizeli değil, Trabzonluyum. Forma numaramı ben seçmedim, tesadüfen öyle geldi. Ama önümüzdeki sezon 61 numaralı formayı giyeceğim.”

“Ya Arsenal, ya Barcelona” demişti ama.. | Maraton.com.tr | Beşiktaş, Ozan Özyakup

Geri