‘Kapalı oturum’un nedeni korku mu?

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 70 ve 71’inci maddeleri, Meclis Genel Kurulu’nun “kapalı oturum” yapma koşullarını düzenliyor:

MADDE 70: Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, Başbakanın veya bir bakanın veya bir siyasi parti grubunun, yahut yirmi milletvekilinin yazılı istemi üzerine kapalı oturum yapabilir.

Kapalı oturum önergesi verilince, kapalı oturumda bulunabilecek şahıslar dışında herkes, toplantı salonundan çıkarılır. Salon boşaldıktan sonra kapalı oturum önergesinin gerekçesi dinlenir. (../.)

Genel Kurul işaret oyuyla karar verir.

Söz konusu görüşmelerin tutanakları kâtip üyelerce tutulur. Ancak, Genel Kurul uygun görürse, yeminli stenolar bu görevi yerine getirebilirler.

Bakanlar ve dinleyici olarak Cumhurbaşkanı kapalı oturumlarda bulunabilirler.

Kapalı oturum sırasındaki görüşmeler hakkında, kapalı oturumda bulunanlar ve bulunma hakkına sahip olanlar tarafından hiçbir açıklama yapılamaz. Bunlar devlet sırrı olarak saklanır. (../.)

MADDE 71: Kapalı oturum tutanaklarının birleştirilmesinden sonra, başka bir kapalı oturum akdedilerek eski tutanak özeti okunur. Özetle birlikte tutanak bir zarfa konarak hazır bulunan kâtip üyeler tarafından hemen mumla mühürlenir ve Meclis arşivine verilir.

Kapalı oturum tutanakları ve özetleri, kapalı oturum tarihinden itibaren on yıl geçtikten sonra yayımlanabilir. (../)

İktidar partisinin Merkez Yürütme Kurulu karar almış:

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yürüttüğü ‘Kürt açılımı’, Meclis’in açılmasından hemen sonra yapılacak bir ‘kapalı oturum’ da ele alınacakmış...

Bu “gizlilik” gerçekten son derece “manidar!”

Sözüm ona tabuları yıkmak iddiasıyla, bütün toplumun desteklemesi gereken bir “reform paketi” hazırlayacaksınız...

Ama tüm bunları “gizli” oturumda görüşüp, vekili olduğunuz “millet” ten gizleyeceksiniz!

O “sırlar” ı; ülkenin bir numaralı belalısı olan terör örgütü anında öğrenecek...

İmralı anında öğrenecek...

Avrupa Birliği’nin Kürt âşığı komiserleri anında öğrenecek...

ABD anında öğrenecek...

Çünkü, o “gizli” oturuma, bu terör örgütüne “kardeşimiz” diyerek sahip çıkan, yeminlerini unutup ülkenin “bölünmesini” bile gündeme getiren vekiller katılacak...

Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 10 yıl beklemeleri gerekecek...

Tabii; ölmez, sağ kalırlarsa!

Demek ki bu “paket”, PKK’yı ve onun destekçilerini, AB’yi, ABD’yi rahatsız etmeyecek...

Bizi edecek!

Yoksa onların bileceği “sır” lar, bizden neden gizlensin ki?

GÜNÜN SORUSU

Yerel seçimler öncesinde “en büyük devlet büyüğü” nü protesto eden 14 yaşındaki M. S. Ö, Aydın Çocuk Mahkemesi Hâkimi Güler Metin tarafından suçsuz bulundu ve hakkındaki dava düşürüldü...

Bakalım yandaş medya, Hâkim Güler Metin’i de “Ergenekoncu” çıkarmayı başaracak mı?

Milletin parasını, haksız yere lüpleten vekillerin durumu!

Meclis Başkanlığı, her zaman olduğu gibi 15 Temmuz 2007’de de milletvekillerinin hesabına üçer aylık maaşlarını yatırdı.

Oysa 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri’ne sadece bir hafta kalmıştı.

Dolayısıyla bu maaşların 2 ay 3 haftalık bölümü, yeniden seçilemeyecek milletvekilleri için “hak edilmemiş bir para” olacaktı.

Ama bu, milletvekillerinin çok büyük bir bölümünü rahatsız bile etmedi.

Toplam 541 milletvekilinden sadece dokuzu, 25 bin 568’er YTL’lik maaşlarını Meclis Muhasebe Müdürlüğü’ne iade etti.

Bu milletvekilleri; Mehmet Ağar, Aziz Akgül, Ömer Zülfü Livaneli, Memduh Hacıoğlu, Turhan Çömez, Hasan Özyer, Cengiz Kaptanoğlu, Muharrem Eskiyapan ve Ersin Arıoğlu’ydu...

Seçilemedikleri halde hak etmedikleri maaşları lüpleten milletvekillerinin durumu ise mahkemelik oldu!

Sonuçta Danıştay 11. Dairesi, maaşların geri alınmasını engelleyen 3671 sayılı Kanun’un ilgili hükmünün iptali istemiyle, Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

Yüksek Mahkeme, bugün toplanacak ve davanın ilk incelemesini yapacak.

O milletvekilleri acaba bu durumdan hiç mi rahatsız olmuyorlar?

..::MUSTAFA MUTLU::..

Vatandaştan gizli dümenler çevirecekleri kesin ama bu dümen ne üzerine kurulacak belli değil.pkk mı yoksa başka şeylermi Allah bilir.Kim bu cennet vatanın üstüne Böylesi Tuzaklar kurmuşsa yüce Allah'da o tuzakları Onların üzerine kursun.En Sonunda bu ülkeyi bölmezlerse iyidir.

Ama alkışladığın şey aslında Mustafa Mutlunun gördüğü rüya.... Çünkü henüz ne o kapalı oturum yapıldı. Ne vatandaştan gizli bir eylem planı benimsendi. Ne de AB yada ABD nin bundan haberi oldu. Mustafa Mutlu bu günlerde çok aç galiba. Kendini darı ambarında görmeye başladı..

Ama alkışladığın şey aslında Mustafa Mutlunun gördüğü rüya.... Çünkü henüz ne o kapalı oturum yapıldı. Ne vatandaştan gizli bir eylem planı benimsendi. Ne de AB yada ABD nin bundan haberi oldu. Mustafa Mutlu bu günlerde çok aç galiba. Kendini darı ambarında görmeye başladı..

O zaman halk halk diyenler, halktan bir şey gizlemeyecekler..
Gizledikleri zaman söyleneceklere katlanmalılar.

ülkenin kaderini belirleyecek ve özlikle vatanın selameti ve güvenliği içinse kapalı oturum yapılabilir.zira atatürkte çok defa kapalı oturumda meclisi açmıştır.her zaman herşey herkesin önünde söylenmez (birileri dyecekki vatanı bölüyorlar o yüden)onun için kapalı oturum gerekiyorsa yapılsın zaten ilk değil son değil...

ülkenin kaderini belirleyecek ve özlikle vatanın selameti ve güvenliği içinse kapalı oturum yapılabilir.zira atatürkte çok defa kapalı oturumda meclisi açmıştır.her zaman herşey herkesin önünde söylenmez (birileri dyecekki vatanı bölüyorlar o yüden)onun için kapalı oturum gerekiyorsa yapılsın zaten ilk değil son değil...

Ama şöyle büyük bir fark var.
Bunların ülkeyi kurtaracaklarını mı düşünüyorsun ???

Ama şöyle büyük bir fark var.
Bunların ülkeyi kurtaracaklarını mı düşünüyorsun ???

elden giden bişey yok kurtarılacak bişey yok bir ülke meselesi mecliste tartışılacak ve gerekirse bazı kişilerin bilmemesi gereken devlet sırları konuşulacak eğer durum bazı devlet sırlarının gizli kalması gereken şeylerin konuşulması gerekektiriyorsa kapalı oturuma evet diyorum yoksa hayır diyorum...

elden giden bişey yok kurtarılacak bişey yok bir ülke meselesi mecliste tartışılacak ve gerekirse bazı kişilerin bilmemesi gereken devlet sırları konuşulacak eğer durum bazı devlet sırlarının gizli kalması gereken şeylerin konuşulması gerekektiriyorsa kapalı oturuma evet diyorum yoksa hayır diyorum...

Atatürk dediğin için söyledim.

"Kürt açılımı" için kapalı oturum yapılacakmış okursan. "Kürt açılımı" mı devlet sırrı???

Atatürk dediğin için söyledim.

"Kürt açılımı" için kapalı oturum yapılacakmış okursan. "Kürt açılımı" mı devlet sırrı???

heralde ben anlatamadım diyorum eğer bu konu konuşulurken devlet sırlarının da konuşması gerekirse kapalı oturum olmalı diyorum...açılımdan bahsetmedim konuşma esnasında gündeme başka şeylerde gelebilir bundan bahsediyorum...

Geri