‘Gençliğe Hitabe’yi İnönü mü yazdı?

Aktivist

Banned
Reaction score
0
‘Gençliğe Hitabe’yi İnönü yazdı

Ayşe Hür, Taraf’ta pazar günü yayımlanan yazısında, Nutuk’un tarihsel serüvenini

incelerken Bülent Ecevit’in benim Liderler Hapishanesi kitabımda yer alan bir anlatısına

dikkat çekti. Gençliğe Hitabe’ye ilişkin tanıklığımı sizlerle yeniden paylaşmak istedim.

Ecevit’in anlatısı, ilk kez, 4 Mart 1986’da, Milliyet’teki ‘Liderler Hapishanesi’ adlı yazı dizimin

içinde yer aldı. “Gençliğe Hitabe’yi İnönü kaleme almış” başlığını taşıyan haber, gazetenin

manşetinden anons edildi. Ecevit ile aynı hapishaneyi paylaştığımız günlerde bir sohbetimiz

sırasında Gençliğe Hitabe’nin İnönü tarafından yazıldığını anlatmıştı. İsmet İnönü CHP

Genel Başkanı iken Bülent Ecevit ‘genel sekreter’ pozisyonundaydı. Yani Ecevit İsmet

Paşa’nın en yakınındaki kişilerdendi. Bakanlığını da yapmıştı. Cezaevinde bana, Gençliğe

Hitabe’nin yazılışına ilişkin İnönü’den dinlediklerini ayrıntılarıyla anlattı. Ben o gün

günlüğüme aynen not ettim.

Günlüklerim Mart 1986’da, ‘Liderler Hapishanesi’ adıyla kitap olarak da yayımlandı ve

çeşitli yayınevlerinden defalarca baskı yaptı.

Milliyet’teki yazı dizisinin yayımı bitince titiz bir kişi olan Ecevit bazı açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamalar da Milliyet’te yer aldı. Ancak Ecevit, Gençliğe Hitabe konusu üzerine

anlattıkları için yeni bir açıklama yapmadı, ‘farklı aktarıldığını’ söylemedi. Kitabı kendisine

de daha o tarihte imzalayarak gönderdim. Baskıdan sonra da defalarca bir araya geldik,

cezaevi günlerini yâd ettik, hiçbirinde bilgiyi reddeden bir tepki göstermedi.

Bu anlatıya açıklık getiren ya da çelişen neler var diye yeniden kütüphanemi karıştırdım.

Afet İnan’ın ‘Atatürk’ten Hatıralar ve Belgeler’ kitabında yazdıklarını gözden geçirdim. Afet

Hanım yurtdışından döndüğünde Nutuk hazırlıklarına tanık olmuş. Gençliğe Hitabe’nin

Atatürk’ün el yazısı ile yazılmış olduğunu söylüyor. Bu anlatının Bülent Ecevit’in anlatısını

tekzip ettiğini düşünmüyorum. Zira Atatürk büyük olasılıkla İnönü’nün getirdiği metni

bütünlük açısından gözden geçirip yeniden yazmıştır. Afet Hanım Gençliğe Hitabe
bölümünde çok az düzeltme olduğunu söylüyor. Belki de düzeltmelerin az olmasının nedeni

temize çekilmiş olmasıdır. Yani kendisi Atatürk’ün bu bölümü yazdığına tanık olduğunu

söylemiyor. Zaten Afet Hanım’ın Atatürk Nutku yazarken yurtdışında olduğu, düzeltmeleri

yaparken döndüğü biliniyor.

Notlarım aynen şöyle: Atatürk hazırladığı Büyük Nutku yakın arkadaşı İsmet İnönü’ye

okuması ve fikirlerini söylemesi için izin vermiş. İsmet Paşa uzun konuşmayı okuyup

bitirdikten sonra Atatürk’e iade etmiş. Atatürk’ün “Nasıl buldun” sorusuna, “Paşam çok

güzel ancak sonunu gençliğe hitap ederek bitirmek faydalı olur” cevabını vermiş. Atatürk

de bunun üzerine, “O zaman sen yaz böyle bir bölüm, bakalım iyi olursa dediğin gibi

yaparız” deyince, İsmet İnönü ünlü Nutuk’un sonundaki ‘Gençliğe Hitabe’ bölümünü kaleme

almış... Ecevit, İnönü ile anılarını anlatırken şunları söyledi: ‘Kendisi bana bir keresinde

böyle anlatmıştı. Aynı anısını Necdet Uğur’a da anlatmış, o da bu olayı biliyormuş...’

Dönemin Milli Eğitim Bakanı Necdet Uğur bu olayı İnönü’den dinlediği anlatısına herhangi

bir düzeltme göndermedi. Yazı dizisi yayımlandığında ve kitap basıldığında Necdet Uğur da

Ecevit gibi hayattaydı, o da “Hayır böyle bir şey duymadım” demedi. Ne olursa olsun,

sonuç olarak, Nutuk, Mustafa Kemal’in kaleme alıp okuduğu bir metin. Ancak metni kaleme

alırken yakın çevresiyle tartıştığı, danıştığı da bilinen bir gerçek. Kişisel görüşümü

belirtmem gerekirse, ‘Gençliğe Hitabe’ metninde Nutuk’un genel havasına aykırı bir şey

görmediğimi, hatta tam tersine metnin Nutuk’u tamamladığını düşündüğümü söyleyebilirim.

ORAL ÇALIŞLAR / RADİKAL

Kime danışacak? Kendisi yazmıştır taslaktan yararlandığını düşünmüyorum.
Bu arada yeri mkemal köşesi olabilir. kürsüyle pek alakası yok. gençken ev ödevi olarak ezberletirlerdi. onu hatırladım.

Ayrıca türkçe değil osmanlıcadır gerçekte resmi dilimiz :). belirteyim onu.bugün kullandığın türkçe ile 100lerce yıl önceki halk türkçesi benzer birtek.

Bu iddiayı söyleyen Bülent Ecevit ona da ismet inönü söylemiş. bu nasıl iş yaa

ozaman bu millet yılarca kandırıldı

hocam bu 80 küsür yıllık cumhuriyette olup bitenlerı adam gibi anlatacak bir baba yıgıt yokmu yavv

böyle olmuyor parça parça

hocam bu 80 küsür yıllık cumhuriyette olup bitenlerı adam gibi anlatacak bir baba yıgıt yokmu yavv

böyle olmuyor parça parça

1071 de Malazgirt Savaşının komutanı Alparslan'ın elbisesinin rengini biliyoruz ama şu Cumhuriyet sonrası tarihimiz ise yalanlarla dolu

Hakikaten adam gibi anlatsınlar artık yakın tarihte ne olup bittiğini

Gençliğe hitabede kötü olan nedir ? buna itiraz edenler bu ülkenin evladı olamaz,onlar vatana ihanet etmişlerin soyundan gelenler olabilir.
Vatanını,milletini öven onun geleceği olan gençleri motive etmek için yazılmış bir metin bunun neresi kime battı belli oluyor.
Hüseyin Çelik demekki gaflet dalalet ve hıyanet içindesinki rahatsız oldun.

İsmet İnönü, Gençliğe Hitabeyi Atatürk yazmadı ben yazdım demiş

Sen asıl buna ne diyorsun onu söyle

ismet inönü kürd kökenlidir, bir kürdün böyle bir hitabe yazması tabiat kanunlarına aykırıdır.
Şöyle olmuştur Atatürk söylemiş inönüde yazmıştır :)

Azınlıklarla ilgili yasayıda inönü çıkarmak istemiş ancak ona o yasayı çıkarmamasını söyleyen Atatürk olmuştur. inönüye kalsa envai çeşit kökenli olanlar ne mutluyum diyecek hak iddaa edecekti. Atatürk inönünün daha iyi anlaması için bahçede ne kadar çiçek varsa koparttırmış tek türde olanları bıraktırmıştır.

Atatürk'ten muhteşem bir ders !!!

Konu azınlıklar. İnönü bir yasa çıkarmaya hazırlanıyor. Atatürk'ün huzuruna çıkıyor. Bu muhteşem anekdotu okuyun deriz!
Bugünlerde "özür diliyoruz" kampanyası ile Türkiye yine bir "azınlık" sendromu yaşamaya başladı. İşte bu dönemde Atatürk ile İnönü arasında yaşanan bir olay ders niteliğinde.

Başbakan İnönü saat 18.00 sularında Florya Köşkü'nde Atatürk'ü ziyaret etmiş:

ATATÜRK- Hayırdır İsmet... Habersiz geldin.
İsmet İnönü- Paşam, azınlıklar meselesi.... Konuyu Meclis'e getireceğiz.. . Ne diyorsunuz?
ATATÜRK - İsmet bugün geç oldu... Yarın sabah erkenden gel, konuşalım.

İnönü çıkınca Atatürk "bütün görevlileri" toplamış:
ATATÜRK- Sadece laleler kalsın... Bahçedeki diğer bütün çiçekleri sökün, atın... Derhal.

İsmet İnönü sabah gelmiş, bahçenin "halini" görmüş ve "görevlilere" sormuş:
İsmet İnönü - Ne oldu böyle?
Görevli- Gazi Paşa Hazretleri emrettiler, söktük..

Başbakan İnönü, Cumhurbaşkanı Atatürk'ün odasına girmiş:
İsmet İnönü - Paşam, bahçenin durumu nedir?
ATATÜRK- Azınlıkları söküp attım İsmet.

İnönü"anladım" dercesine başını öne eğmiş:

ATATÜRK: - İsmet, ben "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünü boş yere söylemedim.... .
Kendini Türk hisseden herkes bu vatanın öz evladı... Ben hayatta olduğum sürece bu böyle bilinsin... Ve sakın azınlıklar ile ilgili bir kanun çıkarılmasın.

Yıllardır Atatürk'ün muhteşem eseri denilerek bu millete ezberlettirilen Hitabeyi meğerse İsmet İnönü yazmış. Kim söylemiş bunu . Tabi ki İsmet İnönü. Kime söylemiş tabiki bir zamanlar en yakının daki Ecevit 'e

Şimdi soruları sorlaım

1. İnönü doğru söylüyor Gençliğe Hitabeyi gerçekten Atatürk yazmadı ?

2. Yada İnönü yalan söylüyor. Zaten hiç bir zaman Atatürk'ü sevmedi . Paranın üzerinden Atatürk'ün resimlerini kaldırttığı gibi Gençliğe Hitabe'ye de sahip çıkıyor

3. İyi de biz şimdi kime inanacağız gel de işin içinden çık

4. Bana ne yaaaa kim yazdıysa yazdı zaten bizim yakın tarihimiz yalanlarla dolu elbet yakın zamanda gerçekler bir bir ortaya çıkar da herkes neyin ne olduğunu öğrenir

Ayşe Hür ve Taraf yazısını gördükten sonra gerisini okumadım.

Cevap verilecek bir konu değil.

İlkokula giden bir öğrencinin kompozisyon dersinde yazdıklarından farksızdır bu yazı.

Bir de kime inanalım denilmiş ya bu da ayrı bir trajedi.

Ortada sorulması gereken soru ya da sorular var evet.

Mesele kimin yazdığı değildir.

Mesele sen İstiklal Marşı'nın ve Gençliğe Hitabe'nin kaldırılmasını istiyor musun istemiyor musun ?

Neden İstiklal Marşı ? Bugün Gençliğe Hitabe diyenler yarın İstiklal Marşını bir başkası yazdı derler.

Bütün bunlar Şanlı Türk tarihini ve ATATÜRK'ü karalamak amacıyla ortaya atılmış zırvalıklardır.

Ve Unutulmamalıdır ki ATATÜRK hakkında ileri geri konuşanlar bu ülkedeki en büyük VATAN HAİNLERİDİR.Sevmeyebilirsin ya da yapmış olduklarından hoşnut olmayabilirsin fakat dil uzatacak olursan eğer o dilini keser...

Yıllardır Atatürk'ün muhteşem eseri denilerek bu millete ezberlettirilen Hitabeyi meğerse İsmet İnönü yazmış. Kim söylemiş bunu . Tabi ki İsmet İnönü. Kime söylemiş tabiki bir zamanlar en yakının daki Ecevit 'e

Şimdi soruları sorlaım

1. İnönü doğru söylüyor Gençliğe Hitabeyi gerçekten Atatürk yazmadı ?

2. Yada İnönü yalan söylüyor. Zaten hiç bir zaman Atatürk'ü sevmedi . Paranın üzerinden Atatürk'ün resimlerini kaldırttığı gibi Gençliğe Hitabe'ye de sahip çıkıyor

3. İyi de biz şimdi kime inanacağız gel de işin içinden çık

4. Bana ne yaaaa kim yazdıysa yazdı zaten bizim yakın tarihimiz yalanlarla dolu elbet yakın zamanda gerçekler bir bir ortaya çıkar da herkes neyin ne olduğunu öğrenir
Hitabeyi kimin yazdığımı önemli yoksa içeriğimi önemli ama sizin içerikle ilginiz yok ...Ayrıca yakın tarih sizi bu kadar rahatsız ettğine göre.....
Bu ülkede yaşayan aklı hür vidanı hür Türk'üm diyebilenlere batan bir şey yok.

Ayşe Hür ve Taraf yazısını gördükten sonra gerisini okumadım.

Cevap verilecek bir konu değil.

İlkokula giden bir öğrencinin kompozisyon dersinde yazdıklarından farksızdır bu yazı.

Bir de kime inanalım denilmiş ya bu da ayrı bir trajedi.

Ortada sorulması gereken soru ya da sorular var evet.

Mesele kimin yazdığı değildir.

Mesele sen İstiklal Marşı'nın ve Gençliğe Hitabe'nin kaldırılmasını istiyor musun istemiyor musun ?

Neden İstiklal Marşı ? Bugün Gençliğe Hitabe diyenler yarın İstiklal Marşını bir başkası yazdı derler.

Bütün bunlar Şanlı Türk tarihini ve ATATÜRK'ü karalamak amacıyla ortaya atılmış zırvalıklardır.

Ve Unutulmamalıdır ki ATATÜRK hakkında ileri geri konuşanlar bu ülkedeki en büyük VATAN HAİNLERİDİR.Sevmeyebilirsin ya da yapmış olduklarından hoşnut olmayabilirsin fakat dil uzatacak olursan eğer o dilini keser...

Sen yazıyı okudun mu ? görünen o ki okumamışsın çünkü bu iddiayı ortaya atan Taraf ve Ayşe Hür değil.

Yazıyı okusaydın anlardın.Bu iddiayı Ecevit in ağzından aktaran kişi Oral Çalışlar dır. Bir zamanlar Ecevit ile aynı koğuşu paylaşan kişi. Hani yıllardır Cumhuriyette yazı yazan şimdilerde ise Radikal in yazarı olan Oral Çalışlar

Yazıyı okusaydınız şunuda görecektiniz ki bu iddia yeni ortaya atılmış değil.1986 da manşetten kamuoyuna duyrulmuş bir iddia

Gelin yazarın ağzından bu durumu dinleyelim

" Gençliğe Hitabe’ye ilişkin tanıklığımı sizlerle yeniden paylaşmak istedim.

Ecevit’in anlatısı, ilk kez, 4 Mart 1986’da, Milliyet’teki ‘Liderler Hapishanesi’ adlı yazı dizimin

içinde yer aldı. “Gençliğe Hitabe’yi İnönü kaleme almış” başlığını taşıyan haber, gazetenin

manşetinden anons edildi. Ecevit ile aynı hapishaneyi paylaştığımız günlerde bir sohbetimiz

sırasında Gençliğe Hitabe’nin İnönü tarafından yazıldığını anlatmıştı. İsmet İnönü CHP

Genel Başkanı iken Bülent Ecevit ‘genel sekreter’ pozisyonundaydı. Yani Ecevit İsmet

Paşa’nın en yakınındaki kişilerdendi. Bakanlığını da yapmıştı. Cezaevinde bana, Gençliğe

Hitabe’nin yazılışına ilişkin İnönü’den dinlediklerini ayrıntılarıyla anlattı. Ben o gün

günlüğüme aynen not ettim.
"

Yoksa bütün bunları Ecevit mi uydurdu dersiniz. iyi de Ecevit Atatüürk düşmanı mı ki bile bile bunu yapsın

bu olayın 3 ihtimali var

- Ya Ecevit yalan söylüyor

- Ya İnönü yalan söylüyor

- yada gerçekten bu Atatürk yazma dı

Ben ce İnönü doğruyu söylemiyor

- Ya Ecevit yalan söylüyor

- Ya İnönü yalan söylüyor

- yada gerçekten bu Atatürk yazma dı

Ben ce İnönü doğruyu söylemiyor

Merak etme kardeş ben okumadan atıp tutmam.Ben o gazeteye olan tavrımdan ötürü öyle yazdım.

Eğer sen Atatürk'ün yazdığına inanıyorsan olay bitmiştir gerisi yalan...

Peki hiç düşündün mü bütün bunları , resme bütünüyle bak.Hepsi ortalığı karıştırmak için
ortaya atılmış kocaman bir YALAN..!

Bırakın kardeşim slogan atmayı konuyu okuyup ona göre yorum yapın

Konuda açıkça yazıyor İsmet İnönü Ecevit'e Gençliğe Hitabe' yi kendisinin yazdığını söylemiş

Ecevit te bunu Oral Çalışlar'a hapishane de söylemiş. Oral Çalışlar da bunu taaa 1986 da

Milliyet Gazetesinde manşetten haber yapmış. daha sonra da yazdığı kitapta kullanmış bu bilgiyi. Hiç bir zamanda Ecevit'ten bir yalanlama yada herhangi bir itiraz gelmemiş yani

doğruluğunu kabul etmiş. Hatta Rahşan hanım hayatta çıkıp o yalanlasın.

Çokta yeni bir haber değil anlayacağın

Senin sloganına göre Vatan haini Ecevit ile İsmet İnönü, çünkü bunu millete duyuran onlar

Slogan atmayı bırakta kime ne diyorsan açıkca yaz kimmiş vatan haini

Ayrıca İstiklal Marşı bu milletin destansı mücadelesinin mısralara dökülmüş halidir. Onu kaldırmaya veya değiştirmeye kimsenin gücü yetmez

Madem İstiklal marşına bu kadar değer veriyorsun o zaman onu yazan büyük şair M Akif Ersoy son zamanlarını neden sürgünde sefalet için de vede uğruna İstiklal marşı nı yazdığı

vatanından uzakta geçirdi ve öldü. Ona bu zulmü kimler reva gördü azıcık araştırın

Bırakın kardeşim slogan atmayı konuyu okuyup ona göre yorum yapın

Konuda açıkça yazıyor İsmet İnönü Ecevit'e Gençliğe Hitabe' yi kendisinin yazdığını söylemiş

Ecevit te bunu Oral Çalışlar'a hapishane de söylemiş. Oral Çalışlar da bunu taaa 1986 da

Milliyet Gazetesinde manşetten haber yapmış. daha sonra da yazdığı kitapta kullanmış bu bilgiyi. Hiç bir zamanda Ecevit'ten bir yalanlama yada herhangi bir itiraz gelmemiş yani

doğruluğunu kabul etmiş. Hatta Rahşan hanım hayatta çıkıp o yalanlasın.

Çokta yeni bir haber değil anlayacağın

Senin sloganına göre Vatan haini Ecevit ile İsmet İnönü, çünkü bunu millete duyuran onlar

Slogan atmayı bırakta kime ne diyorsan açıkca yaz kimmiş vatan haini

Ayrıca İstiklal Marşı bu milletin destansı mücadelesinin mısralara dökülmüş halidir. Onu kaldırmaya veya değiştirmeye kimsenin gücü yetmez

Madem İstiklal marşına bu kadar değer veriyorsun o zaman onu yazan büyük şair M Akif Ersoy son zamanlarını neden sürgünde sefalet için de vede uğruna İstiklal marşı nı yazdığı

vatanından uzakta geçirdi ve öldü. Ona bu zulmü kimler reva gördü azıcık araştırın

Slogan atacak kadar basit ve aciz bir insan değilim bu bir

Gençliğe Hitabe İstiklal Marşı kadar değerlidir bu iki

Okumadan asla yorum yapmam bu üç - belli ki sen yazdıklarımın tamamını okumamışsın

Ortada vatan haini falan yok bunun kocaman bir YALAN olduğunu , milleti birbirine düşürmek için böyle zırvalıkların ortaya atıldığını ve yanlış aktarıldığını belirttim bu da dört

Adamlar nasılsa rahmetli oldular ya arkalarından atıp tutsunlar.Kusura bakma ölüden savunma isteyecek kadar embesil kişiler de yoktur sanırım...

Gözünle görüp duymadan işitmeden şahit olmadan sadece basit alıntı bir yazı ile -ki önce bunun doğruluğundan şüphe etmek lazımken basit olanı seçiyor milletimiz - bende ortaya bir sürü vatan haini çıkarırım.İnsanlar bahane arıyor bahane...

İşte slogancı deyince de bozuluyorsun. Birşey aklına yatmayınca yada onu kabullenmek istemeyince YALAN demekle gerçeği ortadan kaldıramazsın kusura bakma bu şekilde sen sadece kendini kandırırsın.

Bu iddiaya YALAN diye bilmen için yazarın ortaya koyduğu belge ve bilgileri çürütecek argümanların olması gerekir.

Yazar diyor ki ben bu iddiayı 1986 yılında Türkiye'nin en önemli gazetelerinden biri olan Milliyette manşetten haber yaptım Ecevitten herhangi bir yalanlama gelmedi.

Yazar bunula da yetinmeyip iddiası ile ilgili şu açıklamaları da yapmış

"Günlüklerim Mart 1986’da, ‘Liderler Hapishanesi’ adıyla kitap olarak da yayımlandı ve çeşitli yayınevlerinden defalarca baskı yaptı.

Milliyet’teki yazı dizisinin yayımı bitince titiz bir kişi olan Ecevit bazı açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamalar da Milliyet’te yer aldı. Ancak Ecevit, Gençliğe Hitabe konusu üzerine

anlattıkları için yeni bir açıklama yapmadı, ‘farklı aktarıldığını’ söylemedi. Kitabı kendisine

de daha o tarihte imzalayarak gönderdim. Baskıdan sonra da defalarca bir araya geldik,

cezaevi günlerini yâd ettik, hiçbirinde bilgiyi reddeden bir tepki göstermedi"

Şimdi sen kuru kuruya YALAN sloganı atmanla bu bilgileri çürütemezsin. Bilgileri çürütecek karşı belgelerin olması gerekir. Ecevit 'in bu iddiaları yalanladığına dair belgen var mı.

Efendim Ecevit öldü nasıl yalanlasın gibi basit ve ucuz bahaneye sığınma. Olay 1980 lerde yaşanmış bir olay ve gazetelere manşet kitaplara konu olmuş bir olay yalanlayan o zaman yanlardı. Hadi sen de o belge yok peki kendisine Atatürkçü yada Kemalist sıfatını yapıştırıp ortalıkta boş beleş dolşan yazar takımından neden hiç bir itiraz yok. Yada Atatürkçü derneklerden bir itiraz yok

Yada CHP neden itiraz etmiyor zira İsmet İnönü onların ebedi şefleri ve genelbaşkanları

Ve dahası Ecevit in eşi şuan hayatta çıkıp o yalanlasın

Demekki neymiş kuru kuruya YALAN sloganı atmanın hiç bir ciddiyeti yokmuş. Gerçi sende haklısın yıllarca yalan yanlış ezberletilen bilgilerin tartışmalı olduğu ortaya çıkınca suratına şamar yemiş çocuklar gibi afallıyorsunuz

Neyse ortaya bilgi ve belge koymadan "BU YAZILANLAR YALAN BEN İNANMIYORUM" gibi cümlelerin hiç bir değeri yoktur. ayrıca sen inansan ne olur inanmasan nolur.

Sen istesen de inanmazsın. çünkü inanırsan bu kez ezberletilen bilgileri vede kafanda oluşturduğun değer yargılarını sorgulaman gerekecek bu izin işinize gelmez

En iyisi Boş Beleş sloganla YALAN deyin olsun bitsin

Kardeş ben bu işten rant sağlayacak biri değilim.Cebime birşeyler girip çıkmıyor.Ayrıca öyle bozulacak bir yapım da yok.Sorun bilgi belgelerde değil.Sen şimdi bana onlarca sayfa döküman karşıma getirmiş olsan dahi bunun benim gözümde bir önemi yoktur.Neden diye soracak olursan , bu konu değil fakat daha farklı konularda insanların karşısına aynen böyle sunduğum zaman yine bildiklerinden şaşmadılar.Bu insanların zihniyetini çürütemezsin.Herkes yine de bildiğine okur.Bu adamların düşünceleri kalıplaşmış.At gözlüğü diye tabir ettiğimiz durum.Bu yüzden bu yazılı açıklamaların gözlerinde bir önemi kalmıyor.Ben de diyorum şayet durum bundan ibaret ise senin doğru bildiğin ama benim gözümde yalan yanlış olan bazı konulara sana belge olarak sunayım.Eğer seninde fikirlerin değişecek ise bende bu yazmış olduklarını kabullenecem.Bazı kelimelerim yanlış anlaşılmış olabilir.Benim burada kimseyi kırma gibi bir düşüncem yoktur.Siyasi görüş benim için önemli değildir.Önemli olan ortak bir payda da birleşebilmektir.Ayrıca yine söylüyorum yalan diyip kaçmak gibi bir düşünce içerisinde değilim.Her söze verebilecek bir cevabım belki yoktur ama aciz de değilim.

Cambaza bak,cambaza!!!! :)

yahu uğraştığınız şeye bak,kim yazdıysa yazmış,hemde çok güzel yazmış,ne demiş:

-Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!

neden zat-ı muhteremler mit in suçlu bulunması halinde görevlendiren makamın başbakanlık olduğu için yargılanma gündemine düşen kişi için TBMM nin özel yasa çıkaracağını kimse tartışmaz?

neden,feneri hamuduyla götürenleri gündemden düşürüp sizleri kim yazdı? larla oyalarlar :)

bu nedenler o kadar çok uzar gider ama dediğim gibi gemi su almaya başlamış,diğer konular bomboş,maşallah geminin ambarı tıka-basa dolu :)

hadin ordan yahu :)

akşam ezanı okunuyor,koşun camiye,Başbakanınıza layık bireyler olun,dindarlığınızı maaşlı imamlarla perçinleyin....

Cambaza bak,cambaza!!!! :)

yahu uğraştığınız şeye bak,kim yazdıysa yazmış,hemde çok güzel yazmış,ne demiş:

-Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!

neden zat-ı muhteremler mit in suçlu bulunması halinde görevlendiren makamın başbakanlık olduğu için yargılanma gündemine düşen kişi için TBMM nin özel yasa çıkaracağını kimse tartışmaz?

neden,feneri hamuduyla götürenleri gündemden düşürüp sizleri kim yazdı? larla oyalarlar :)

bu nedenler o kadar çok uzar gider ama dediğim gibi gemi su almaya başlamış,diğer konular bomboş,maşallah geminin ambarı tıka-basa dolu :)

hadin ordan yahu :)

akşam ezanı okunuyor,koşun camiye,Başbakanınıza layık bireyler olun,dindarlığınızı maaşlı imamlarla perçinleyin....

Üstad haklısın ama problem bu değil.

İşin aslı iki tane soruya cevap lazım.

1-Gençliğe Hitabe sizi RAHATSIZ mı ediyor ?

2-Kaldırılmasından yana mısınız ?

Bunları cevaplasınlar yeter.Kimse ne yazdığıyla ilgili değilde kimin yazdığıyla uğraşıyorsa ben burada ne yapsam boş.

Geri