İşte Evren Yargılanamz'cıların Tam listesi

ghost031

New member
Muhalefet sözcüleri ile birçok hukukçu, gazeteci ve yazar geçici 15. maddenin kaldırılmasının kandırmaca olduğunu söyleyip referandum sürecinde “Evren’in yargı önüne çıkarılmayacağını iddia etmişti.
12 Eylül darbesinin lideri Kenan evren, dönemin Hava Kuvvetleri komutanı Tahsin Şahinkaya ile diğer askeri sorumlululara ilişkin yargı sürecinin başlaması referandum süreci öncesi tartışmaları gündeme getirdi. Anayasa'nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasının da içinde bulunduğu pakete karşı çıkan bazı muhalefet sözcüleri, hukukçular ve yazarlar “referandumun aldatmaca olduğunu” ve “Evren ve arkadaşlarının asla yargılanamayacağını” ileri sürmüşlerdi. Bazı yazarlar, “Enayi olmadığım için 12 Eylül yargılanacak yalanına inanmıyorum” diyecek kadar ileri gitmişlerdi.

Kılıçdaroğlu: Yargılayamazlar
Ancak geçici madde referandumla kaldırıldı, önceki gün de Ankara Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen, darbenin lideri Kenan Evren’i 2.5 saat sorguladı. Anayasa değişikliğinin içine konulan geçici 125. maddenin bir göz boyamaca, halkı kandırmaca, vatandaşı enayi yerine koyma girişimi olmadığı ortaya çıktı. İşte “Enayi değiliz Evren’i yargılayamazlar” diyenlerden bazıları:

Kemal Kılıçdaroğlu (CHP lideri): Referandumdan sonra darbecileri yargılayacaklarmış, buyursunlar yargılasınlar, nasıl yargılayacaklarsa. 12 Eylül darbecileri yargılanamayacak, zaman aşımı söz konusu.

Muharrem İnce (CHP Grup Başkanvekili): 12 Eylül’de ‘Kenan Evren’i yargılayacağız’ diye bu milletten oy istediler ama kabahat Başbakan’da değil, kabahat o dönek solcuların. Bir de ‘Yetmez ama Evet’ dediler. Millet kandırılmıştır.

Bahçeli: Vatandaşı kandırdılar
Devlet Bahçeli (MHP lideri): Referandumda MHP tabanından ‘12 Eylül’ü yargılayamazlar. Bu bin kandırmaca” diye hayır oyu isteyen Bahçeli, referandumun ardından “Hükümetin 12 Eylül’de hesaplaşma sözlerinin ne kadar ucuz bir kandırmaca olduğu netlik kazandırmıştır.” demişti.

‘Asla yargılanamazcı’ hukukçular
Yekta Güngör Özden (Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı): Öncelikle o dönemdeki idamlar Meclis’ten geçtiği için bu kararı verenlere bu madde ile bir şey yapılamaz.

Sabih Kanadoğlu (Eski Yargıtay Başsavcısı): Bu tekrar yargılama yolunu açacak bir hüküm değildir.

Emine Ülker Tarhan (Eski YARSAV Başkanı-CHP adayı): Bu bir illüzyondur. Özgürlük illüzyonları satıyorlar. Bu düzenleme ile gerçekten yargılanmalarını olanaklı görmüyorum.

Rant devşirmek istiyorlar
BDP: AKP’nin 12 Eylül’le hesaplaşacağız söylemi yalanların en büyüğüdür. AKP, bu söylemiyle 12 Eylül’ün yarattığı mağduriyetleri sömürmekte buradan rant devşirmektedir.

TKP: 12 Eylül Anayasası ile hesaplaşma olarak pazarlanmaya çalışılması, daha önce de benzer örneklerini gördüğümüz, halkı aptal yerine koyan, aldatmaya ve kandırmaya dayalı AKP tarzı politik bir hamledir.

DİSK: Burada 12 Eylül’le bir ‘hesaplaşma’ kesinlikle yok. Ama öyle anlaşılıyor ki içten olmayan ve ince bir ‘hesaplama’ sözkonusu...

‘Buna inanacak kadar enayi miyiz’

Mehmet Y. Yılmaz (Hürriyet): Referandum’da “hayır” oyu vereceğim. 12 Eylül 2010 referandumunun, 12 Eylül 1980 Anayasası ve düzeni ile bir hesaplaşma olacağı palavrasına karnım tok... (...) Görelim bakalım kim doğru söylüyormuş? Darbecilerin yargılanacağını söyleyenler mi, yoksa bunun göz boyamak için Anayasa değişikliği metnine konulmuş bir hüküm olduğunu söyleyenler mi?...”

Yalçın Doğan (Hürriyet): Referandumda milleti ve bu arada bazı safları, üstelik aklı başında geçinen anlı şanlı yazarları evet oyu için uyutma yollarından biri de, 12 Eylül’le hesaplaşmak değil mi? Gerçi, referandumda ilgili maddenin kaldırılmasıyla 12 Eylül ile hesaplaşmak arasında hiç bağ yok ama olsun, yine de darbelerle hesaplaşmak gibi, delikanlı bir proje önümüze gelmiyor mu?

Ahmet Hakan (Hürriyet) : Anayasa değişikliğine ‘Evet’ dersek...12 Eylül’ü yapanlara yargı yolu açılacakmış. Bunu söyleyenlere sadece şunu demek isterim: Siz kimi kandırıyorsunuz? 12 Eylül’ü yapanları köşklerinde ağırlayanların, işin bu ‘zamanaşımı’na zerre kadar dikkat kesilmediklerini sanacak kadar enayi miyiz biz.

Ece Temelkuran (Habertürk): Memleket bildiğin enayi yerine konuyor. 12 Eylül hesaplaşması martavalını alan yürüyor.

Nuray Mert (Hürriyet): İsteyen, bu Anayasa değişikliği paketinin 12 Eylül ile bir şekilde hesaplaşma olduğu hayaline kendini kaptırabilir.

Sırrı Süreyya Önder (Radikal): Ortada 12 Eylül generallerinden sorulacak bir hesap zırvalığı da kalmadığına göre ne yapacaksınız?

Oğuzhan Müftüoğlu (Birgün): AKP’nin bu meseleyi bir demokratikleşme ve 12 Eylül’le, darbecilikle hesaplaşma gibi yutturmaya çalışmasının, sol adına savunulamaz.

F. Banu Doğan (Ortadoğu): Referandumdan “evet” çıksa dahi 12 Eylülcülerin asla yargılanamayacağını bildikleri halde hala milletimizi bölüyorlar.

Odatv: Darbecilerin yargılanacağı söylemi ölü doğmuştur. Yine de bütün hukuki veriler tersini gösterirken hükümet yanlısı yandaş ve liberal medyanın bu söylemi tutturması kendilerinin büyük bir aldanmışlık içinde olduğunu göstermektedir.

600 kez daha ifade verebilir
12 Eylül soruşturması kapsamında Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Kenan Evren’in 600 kez daha ifadesine başvurabileceği öğrenildi. 12 Eylül soruşturması kapsamında Evren’in ifadesini almasının ardından Evren’in avukatının “Evren için soruşturma bitmiştir” sözlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Savcıların Evren’in sadece anayasal düzeni yıkmak, hükümeti ve meclisi devirmek suçlarından dönemin kuvvet kademesi için ayrılan soruşturma kapsamında ifadesini aldığı, suç duyurularıyla ilgili soruşturmaların sürdüğü, gerekirse tekrar ifadesinin alınabileceği öğrenildi.

Savcılığa ulaşan ve tasnif edilen 3 binin üzerindeki suç duyurusu arasından 600 soruşturma dosyası oluşturulduğu ortaya çıktı. Ankara Özel yetkili Başsavcı Vekilliği’nin 12 Eylül suç duyuruları kapsamında Evren’in birçok kez daha ifadesini alacağı öğrenildi. 12 Eylül askeri darbesi soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, soruşturmanın kapsamını değerlendirmiş ve Ankara’daki soruşturmayı darbeyi gerçekleştiren komuta kademesiyle sınırlı tutma kararı almıştı. Başsavcı Vekilliği’nin Ankara’daki bu soruşturma haricindeki 12 Eylül darbesine ilişkin soruşturmayı ayırdığı gündeme gelmişti. 3 binin üzerindeki suç duyurusu evrakının tasnifi sonucu benzer nitelikteki suç duyuruları aynı dosyalarda birleştirildi. Sonuçta suç duyuruları 600 ayrı dosyaya ayrıldı.

Savcıların, 12 Eylül darbesinin hayatta kalan üyelerine yönelik soruşturmayı hızlandırmak için kuvvet kademesiyle ilgili evrakı ayırdığı belirtildi. Darbe komuta kademesinin soruşturmasını tamamlamasının ardından savcılığın diğer soruşturmalar kapsamında da Evren’in ifadesini alabileceği öğrenildi.

Öte yandan, ifade veren Evren’in olayları yaşıyormuş gibi anlattığı, ilerleyen yaşına rağmen hafızasının canlı olduğu kaydedildi. Evren’in ifade vermesi sırasında avukatına hiçbir şekilde söz hakkı bırakmadan net cevaplar verdiği öğrenildi

kaynak
 

DarthErim

Altın Üye
Hukukla yargılanamaz demekle yargılamanaz demek arasında fark var.
Gücü elinde bulunduranlar isterlerse kimseyi yargılamadan bile istediklerini yaparlar.
Bu durumu da görmek lazım böyle yazılar yazarken.
bu arada nedense seçim zamanına denk gelmesi bu işin de tesadüf değil mi?
 

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
başLıkLa içerik pek uyuşmamış
 

zerkli

New member
bu eli kanlı adamın ifadesine başvuran savcı neden 17 yaşında olduğu için idam edilemeyen erdal'ın yaşının büyüttürülüp idam edilmesini sormamış?

ya da gözaltında ölen onlarca insanın nasıl öldüğünü?

göstermelik, amaçsız, sonuçsuz bir ifade almadır.

hukuk fakültesi 1. sınıf öğrencileri bile bu ifadeden daha güzel ifade alırlar.

ben bile bu ifadeden daha güzel ifade alırım.



bu ifade aynen saddamın tek bir olaydan dolayı yargılanıp idam edilmesine benziyor.

kimbilir belki bu adamın vereceği cevaplar kendilerine de dokunur diye sormamışlardır.
 

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
evet ErdaL Eren gibi nice gençLer
 

ghost031

New member
Haberin tamamını okumadan yorum yapanlar Habere konu olan kırmızı yazı ile işaretli isimlerle ne kadar paralel düşündüklerini belli ediyorlar.

Lütfen biraz zahmet edin ve yazının tamamını okuyun. Son Paragraftaki başlığı tekrar okuyun 600 Kez daha ifadeye çağrılabilir kısmını bir daha okuyun. Ondan sonra Erdal erenin hakkının sorulup sorulamayacağını yargılayın.
 

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
sanırım siz anLamak istemiyorsunuz
yargıLanamazcı demek ne demek?
 

harbikiz

New member
Aktif haber niye böyle bir konuya yer vermiş çok manidar, deniz feneriyle ilgili konular niye işlemiyor acaba..........
 
W

WoLF

Guest
osuruktan teyyare selam söyle o yare,beklediler beklediler seçim öncesi klasik oyununu oynadı akp.aynı şeyi seçimden hemen önce başka parti yapsa eleştirmekten susmayı bilmezsiniz.

tayyip hazretleri o kadar kin beslemeyi çok sever,engin alan ı ayağa kalkmadı muhabbetinden sonuçlarına katlanır gibisinden tehdit edercesine konuşup sonra tutuklatıyor ama gencecik kişilerin ölümüne sebebiyet veren kenan evren e bi kin besleyemiyor,maaşına zam yapıldı,şimdi seçimden önce de osuruktan bi gözaltı,sorgulama,adliyeye çağırma.sırf göstermelik.

hee bizde keriziz yedik.seçimden sonra yandaşları görcem şimdi bu kadar ötüyorsunuz seçimden sonra da ötebilecekmisiniz.
 

ghost031

New member
hee bizde keriziz yedik.seçimden sonra yandaşları görcem şimdi bu kadar ötüyorsunuz seçimden sonra da ötebilecekmisiniz.
Seçim sonucu konusunda İddiaya var mısın.

AKPARTİ % 45'in altında alırsa senden özür dileyip birdaha bu siteye yazı yazmayacağım.

Tersi olursa....sen bu milletten özür dileyecekmisin.?
 
W

WoLF

Guest
Seçim sonucu konusunda İddiaya var mısın.

AKPARTİ % 45'in altında alırsa senden özür dileyip birdaha bu siteye yazı yazmayacağım.

Tersi olursa....sen bu milletten özür dileyecekmisin.?
arkadaşım ben oy oranı manasında demedim ki ohoooo :thumbdown: sizin aklınız oyda bizim aklımız ülkede.

seçimden sonra akp gelirse ülkenin düştüğü halden biraz olsun utanıp,yüzünüz kızarıp yine tartışabilecekmisiniz manasında dedim onu.

fakat yine de bu seçim işleri hiç belli olmaz bence bu kadar kesin konuşma.

tersi olursa özür dilemem çünkü öle bi iddiam yok.

ne de olsa bütün pisliklerini gizli kapaklı yapan,herşeyini halktan gizleyen,nabza göre şerbet bi hükümet olduğu sürece ve birde demokrasi naraları atıp beyinleri yıkadığı sürece %45 almak kaçınılmaz olur.
 

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Herkes darbeyi konuşuyorda
Peki ülkenin darbe olmadan evvelki hali neydi hiç onu araştıran var mı acaba
Yani bütün kabahat ev sahibindemi hırsızın hiçmi kabahati yok
Ülkeyi darbe öncesi duruma getirenler hakkında hiç yazılacak bir şey yokmu


Örnek

http://yukleresim.com
 

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
ifade almakla yargılamayı bir tutan hukuk bilgisi yoksunu bu zatı şiddetle kınıyorum :)

komiksiniz kardeş çooook komik.demekyargılandı haaa

seçim öncesi hadi savcı git ifade alda dağıttığımız makarnalara yazık olmasın komedisinden başka ne olabilir?

birde şu ifade işinde deniz feneri yüzsüzlerini sorgulasalar artık diyoruz :)

seçim öncesi belki bizimde fikrimiz değişiverir :)

biz 40 kişiyiz ama sizin ne olduğunuzu sizden iyi biliriz :)
 

xfles78

New member
akp kendi zihniyetindekilerin ülkeyi ele geçirmelerine sebep olan ve bugünlere gelmelerinde büyük rolü olanlardan niye hesap sorsun ki.
 

b_clonel

New member
Herkes darbeyi konuşuyorda
Peki ülkenin darbe olmadan evvelki hali neydi hiç onu araştıran var mı acaba
Yani bütün kabahat ev sahibindemi hırsızın hiçmi kabahati yok
Ülkeyi darbe öncesi duruma getirenler hakkında hiç yazılacak bir şey yokmu


Örnek

http://yukleresim.com
Hadi ama dostuuum...Bütün bu olayların "darbe zemininin olgunlaşması için" yapıldığını sende bende çok iyi biliyoruz. Safa yatmanın alemi yok ama. :001_huh:

Darbe olmadan ülkenin çivisi çıkmıştı, evet doğru, ya peki olduktan sonra ise hemen herkes hizaya gelmesine ne diyorsun..? Madem bu kadar basitti ülkeyi düzene sokmak, neden beklenildi..?
 

MaLum-kişi

Hbeşer-i KamilH
adam dediklerini yapıyor ...
 

gugukcuk

New member
Bir kere hiçbir sonuç çıkmayacağını bildiklerinden olabilirmi dersiniz...
Artı darbecilerin yargılanmasını tabi doğru usullerle suçu olan tüm bağlantı ve kişilerle her parti istiyor ama böyle basit reklam kokan hareketlerle tek kişi üzerinden değil.
Seçim zamanına günler kala yapılan bu hareketler silsilesi kendi seçmenlerini aptal yerine koymak değilde başka nedir???
sorun kendinize sonra alevlenin...
 

ghost031

New member
Yargılanamazcıların aslında " İfadesi Dahi Alınamaz " manasında söylediklerini hepimiz biliyoruz. Laf ebeliği yaparak "ifadesi alınabilir fakat yargılanamaz " gibi söylemlerle insanların kafasını bulandırmayın.. daha bir yıl öncesine kadar yargıalnmalarını boşverin , yargılanmalarını dile getirenlerin bile başına gelenleri hepimiz biliyoruz..

ÖRNEK :

Sacit Kayasu , 28 Mart 2000 tarihinde, 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren'in anayasal suç işlediğine dair iddianamesini tazim etti ve 12 Eylül yöneticilerinin yargılanmasını istedi. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Kayasu'nun evine davet ettiği gazetecilere açıklama yaptığı ve iddianame suretlerini dağıttığı gerekçesiyle 29 Mart 2000 tarihinde yargılanmasına izin verdi. HSYK, Kayasu'ya 30 Mart 2000 tarihinde kınama cezası verdi. Bu arada Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianameyi sadece kınama olarak görerek işlem yapılmasına da Anayasanın Geçici 15. madde uyarınca gerek olmadığına karar verdi. Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulu'nun 15 Mayıs 2001 tarihli kararını yerine bulan Yargıtay 9. Ceza Dairesi de, 11 Aralık 2002 tarihinde Kayasu'yu "görevi kötüye kullanmak" ve "askeri kuvvetleri tahkir ve tezyif" iddialarıyla hapisten para cezasına mahkûm etti ve cezaları erteledi. 20 Nisan 2000'da savcılık görevinden uzaklaştırılan Kayasu, HSYK kararıyla da 27 Şubat 2003'te meslekten ihraç edildi.

kaynak
 

HTML

Üst