CHP li izmir belediyesinden vatandaşa Arsenik Zulmü

RTE

Banned


İZMİR'de, Karşıyaka ve Bornova İlçelerinde, içme suyundaki arsenik değerinin standartların üzerinde çıkmasıyla endişeye kapılan halkın, kentteki İzbeton'a ait memba satış istasyonlarına akın etmesi, uzun kuyruklara neden oldu. Ellerindeki bidon ve damacanalarla, sabahın erken saatlerinden itibaren yaklaşık 1 kilometreden fazla kuyruk oluşturan vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyete isyan etti. Teknoloji çağında bu şekilde çeşmeye ulaşabilmek için saatlerce bekleyen İzmirliler, hem fiyatının ucuz olması, hem de arsenikten korktukları için bu eziyete katlanmak zorunda olduklarını dile getirdi.
Türkiye'nin 3'üncü büyük şehri İzmir'de, sıcakların artması, yağışların azalmasıyla başlayan susuzluk alarmının kentte yaşattığı endişe, içme suyundaki arsenik değerinin yüksek çıkmasıyla günden güne artmaya başladı. Evlerindeki ve işyerlerindeki musluklardan su içmekten, yemek yapmaktan korkan İzmirliler de çareyi, belediyenin kaynak suyu istasyonlarında aramaya başladı. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde, bu istasyonlarda satılan suda arsenik bulunmadığına ilişkin yaptığı açıklama da, vatandaşın endişesini azalttı.

İzmirlilerin, rağbet gösterdiği Karşıyaka'daki 3, Bornova'daki 5, belediye şirketi İzbeton'a ait memba suyu satış istasyonunun önünde oluşturdukları kuyrukların boyu da günden güne uzamaya başladı. Pazartesi günleri hariç her gün, güneşin ilk ışıklarıyla birlikte harekete geçen İzmirliler, ellerindeki bidon ve damacanalarla, istasyonlar önünde oluşturdukları, 1 kilometreden fazla kuyruklarda sıranın kendisine gelmesini beklemeye başladı. Kuyruğun uzaması, kaynaklardan gelen sudaki azalma da, bazen kavgalar yaşanmasına, bazen de baygınlık geçirilmesine neden oldu.

BİDONLAR HAVAYA

Yıllardır litresi 5 kuruştan satıldığı için ucuz bulunup talep gören istasyonların önünde son günlerde çileye dönüşen bu durum, artık vatandaşların tepkisine neden olmaya başladı. Saatlerce, 35-40 derece sıcaklığın altında çeşmeye ulaşabilmek ve en fazla 40 litre su alabilmek için kuyruğa giren vatandaşlar, ellerindeki bidonları havaya kaldırıp tepkilerini dile getirdi.

Yetkililer ise istasyonlardaki satışların arttığını, günde yaklaşık 600 tona yakın su satıldığını belirtti. Kuyrukta bekleyenlerden emekli öğretmen Şehriban Özyurtlu, "Ülkemiz ileri gideceğine daha da geri gidiyor. Arsenik korkusu yüzünden su kuyruklarında ömrümüz tükeniyor. Bu çağda bu kuyruk, gerçekten trajikomik" diyerek tepkisini dile getirdi. Ürgün Tekdemir ise, "Hem ucuz, hem de temiz olduğu için buradan su alıyoruz" dedi.

Yamanlar dağından borularla satış istasyonlarına getirilen menbaa suyu ile 20 litrelik bir bidon 1 YTL'ye dolarken, piyasada damacana menbaa suları 4.5-5.5 YTL arasında satılıyor.

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Arsenik_zulmu_192630_7&tarih=08.08.2008&Newsid=192630&Categoryid=7
 

€lyesa

Banned
Bu CHP ve ergenekon tayfası Melih Gökçek hakkınada günlerce Arsenikli su palavrası sıkmış

ama melih Gökçek bu bırakırmı bunu sizin gibi palavracıların yanına

basın toplantısı düzenleyip

ankarada ki arsenik miktarı ile izmirde ki arsenik miktarını açıkladı.

ogünden sonra bizim CHP tayfası dut yemiş bülbüle döndü

buna rağmen seçimlerde tekrar bu adam kazanırsa izmirde

hangi partinin yandaşları körü körüne oy veriyormuş göreceğiz
 

RTE

Banned
Ey Ankaranın suyu arsenikli diye sağlık uzamanı kesilen arkadaşlar neredesiniz

Mesle CHP ve izmie olunca nerelere saklandınız böyle:)
 

Fatih Hoca

Banned
İzmir halkı CHP'de ısrar ettikçe sürünmeye mahkum. Bunu nedense anlamıyolar.
 

SickDreTh

Altın Üye
birbirinizle atışmayı bırakıp konu hakkında yorum yapın arkadaslar gereksız mesajlar sılındı!
 
Bu CHP ve tayfasının herzamanki hali

İşin ucu kendilerine dokununca üç maymnu öynuyorlar

1.görmüyorlar

2.duymuyorlar

3.konuşmuyorlar

Hatta yakında arseniğin insan sağlığına faydalarını anlatan konuşmalar yaparlarsa hiç şaırmayın
 

eiffel

Forumun Kulesi
Sağlığa faydaları varmış aslında ...

İnsanların körü körüne muhalefet yapabilme kabiliyetini artırıyormuş ...
 

T

Banned
Laikliğin son kalesi İZMİR :hhmanD
Kalenin sularıda biz normal halkın kullandığı sudan farklı olacak tabiki ne var bunda
herşey laiklik için
 

jet84

New member
İzmir'in tamamı için değil sadece Bornova, Karşıyaka ve Çiğli için geçerli bu durum. Hayatında İzmir'e gelmemiş arkadaşlar ahkam kesmişler ama İzmir'in suyu uzun süredir temiz değil zaten. Bilinçli vatandaşlar bu olayı nasıl çözeceklerini bilirler. Asıl bizim suyumuz temiz diyen Ankaralı, İstanbullular düşünsün.Sizinki berrak,saf su mu zannediyorsunuz ?

Bu arada İzmir'den böyle bir nedenle oy alma peşindelerse rüyalarında görürler.
 

Mephisto

R€B€L
İzmirde sandıgınız gibi laiklik bizim, Cumhuriyet sadece bizim vs faşizan hava yoktur pek..İnsanlar moderndir hoşgoruludur kara carsaflı gorunce agzı acık ona bakmaz, mini etekli gorunce agzı acık ona bakmaz..Bu tip bolunmeler yok denecek kadar azdır..

Muhalefet;
-Boy boy kendi afişlerini bastırıp gece gunduz reklam panolarına, otobus duraklarına asan belediye başkanlarınadır..
- Muhalefet top dagıtan, komur dagıtan, halka 45 gunluk su faturası yollayıp ; metrekupun artmasını ve fıyatın katlanmasını bekleyenlere ve nicesinedir..

R€B€L;3251033' Alıntı:
Ankaranın faturaları 45 gunlukmus galıba ? Nedeni bilmem kac metrekupten sonra suyun fiyatının baska bı dılım uzerınden hesaplanmasıymıs..Bu durumda suya daha fazla para odenıyor Ankarada sanırım..

Ayrıca gecen gun şu resmı gordum şaka gibi yani..Duraklara oralara buralara tv kanalındaki konusma icin afişler hazırlatmak falan cok abes iş bunlar..Nasıl karsılanıyor bılmıyorum ama alısık olmadıgım icin cok komik geldi =) Ayrıca afişte gorebilirsiniz İzmirdeki arsenik hakkında yazıyor..Burası dahada bi trajikomik olmus..

1. Basbakan konusur,C.baskanı konusur o konusur bu konusur ama konu hakkında en son konusması gereken kişi Gokcek'tir..Ankara nere İzmir neree..Alakadar etmez diye dusunuyorum..
2 . Etik bi davranış degildir..
3. Nedenini herkes bilir? Kucuk oyunlarla oy savası..Ayıp bu tip şeyler onemli olan halka hizmet goturmektir.






Suya gelince Turkiye genelinde bi kuraklık yasanıyor zaten bide arsenik konusu gercekten insanların basını agrıtıcak gibi..Bunun sorumluları derhal gereken tedbirleri almalıdırlar.
Gercekten bu durumun duzelmesini isteyenlerin yapıcagı hakkını aramaktır, arsenik,kuraklık vb.. gibi gunumuzde ve ilerleyen gunlerde yıllarda basımızı ulkece cok agrıtıcak olayların onlemlerini simdiden almaya calısmak iyi analiz etmek olucaktır.

Kucuk oyunlarla oy pesinde kosanların ise yaptıkları.."İzmire arsenik icirdiler" "Ben Ankara B.B.B İzmirdeki arsenik hakkında acıklamarım olucak" diye diye..Mansetler atıp afisler bastırmak olucaktır..

Bugun İstanbul İzmir gibi kentler evet susuzluk tehlikesi altında..Ankaranın bi sekilde saglıklı ve saglıksız olması tartısılmasına ragmen bu sorunu sımdılık cozuldu ama bu mansetleri atanlar birazda asıl susuzlugun daha buyuk tehlıke olucagı GuneyDogu'ya baksınlar birazda..Gokcek Aksarayıda konussun biraz iste o zaman helal olsun afiş falan bastırıyor ama adam esit herkese derim..

Yani sonuc olarak ekliyeyim..İnsan saglıgının soz konusu oldugu durumlarda bunu bir rant haline getirmek, ondan kazanç saglamaya çalışmak yanlıştır..
Suyun duzelimine ve ilerideki Turkıye'nin, sadece İzmirine degil her şehirine su konusunda yapıcı eleştiriler, cözümler dısındaki tum yorumlar oy ugrunadır!
Oydan once Akp olsun Chp olsun insan saglıgı gelir.
 

ram-day

New member
Bu CHP ve tayfasının herzamanki hali

İşin ucu kendilerine dokununca üç maymnu öynuyorlar

1.görmüyorlar

2.duymuyorlar

3.konuşmuyorlar

Hatta yakında arseniğin insan sağlığına faydalarını anlatan konuşmalar yaparlarsa hiç şaırmayın
kesinlikle doğru, bugün 2. oldu foyalarının çıkışı :)
 

yolyardim

New member
Arkadaşlar Konuya Farklı Bir Bakış Açısından Bakalım
Ekmek Alacaksınız
Hangi Fırın Kaliteli Kızarmış çıtır çıtır Pişirmişse Ekmeği O Fırından Alırsınız Değilmi ?
Akp De Chp De Aynı Bo* Değişen Bir şey Yok Kimin Daha Iyi Hizmet Verebileceğine Bakın Sermayeden Yemeyene Bakın Onu Seçin
Iyi Olanın Kazanmasına Müsaade Edin ...
Fanatikliğin Siyasette Yeri Olmamalı Bence .
Chp Her şeye Rağmen Size Verimli Bir Hizmet Veremiyorsa At Gitsin ...
Akp Yi Getirin Demiyorum ! ! !
Hizmet Verebileceğine Inandığınızı Seçin .
Akp Su Polemiğini Ortaya Atmakla Tüm Türkiyedeki Büyük şehir Belediyelerini Alarak Bir Sanal Güç Elde Edip örnek Türban Meselesi Gibi Amaçlarını Gerçekleştirmek Amacındadır .. Izmirli Temiz Su Içsin Diye Bir çabası Bir Gayreti Yoktur , Olmazda...
Chp Yönetimi Kan Uykusunda Dır. Her An Için Mecliste Bir Milletvekiliylede Olsa ( Deniz Baykal ) Mecliste Kalabilmenin Hesabını Yapmaktadır. Az Olsun Benim Olsun Düşüncesindedir . Atatürkü Yiye Yiye Bitiremediler . ( Zaten Bitmezde ) Bu Tavırı Bırakmalı Gerçekçi çalışmaların Sonucuna Imza Atmalıdır .
Peki Kimi Seçeceğiz
Aahhhhhh Onu Bir Bilebilsem
Gelen Anamı Soruyor Giden Anamı Soruyor


Karar Sizin Bulabilirseniz Yeni Yüzlere Yeni Zihniyetlere Ve Gençlere öncelik Tanıyın Derim
Saygılar
 

jet84

New member
su danadik ama sehir super izmir hic bi yere benzemz hosgoru besigidir
bence de öyle en azından Türkiye'nin en iyi şehri ama eksıkleri çok gene de bir genç olarak yapamadığımız şeyler var. Ne bileyim bir Londra, Berlin gibi daha da gelişmiş olmasını isterdim. Daha fazla eğlence, daha çok kütüphane , daha çok üniversite falan olsa süper olur. Ama herşey hallolur zamanla herhalde.
 

RTE

Banned
Şimdi bizim CHP li arkadaşlar aynen şunu diyorlardır

CHP nin elinden zehir bile olsa içeriz:)
 

HTML

Üst