Kadınlar En Çok Ruj Satın Alıyor....

SAHRANİL

Altın Üye



Rujum olmadan asla

Kadinlar kozmetik alisverisini en çok nereden yapiyor, neye göre marka seçiyor? Tüketici davranislarini inceleyen Retailing Institute'ün (Perakende Satis Inceleme Enstitüsü) yaptigi arastirmaya göre en çok ruj, en az ise allik tüketiyoruz.

Kozmetik ürünlerine olan tutkumuz tartisilamaz. Makyaj yapan da yapmayan da yeni bir ürün çiktiginda ya da arkadasinda gördügünde denemek ister. Makyaj ürünleri disinda cilt bakim ürünleri de belli bir yastan sonra vazgeçilmezlerimiz arasina giriyor. Ne de olsa kirisiklik her kadinin korkulu rüyasidir. Bu durumu çok iyi bilen kozmetik firmalari da gün geçmiyor ki yeni bir ürün piyasaya sunuyor. Peki ama kadinlar bu ürünler arasinda en çok hangilerini tüketiyor, kozmetik alisverisini nerelerden yapiyor? Bu konuda arastirma yapan Retailing Institute, Türkiye'de kent ve yari kent olmak üzere farkli bölgeleri gezerek toplam 679 kadinla görüstü. Arastirmadan çikan sonuca göre kadinlarin çogunlugu kozmetik alisverisini belirli magazalardan yapmayi tercih ediyor. Yüzde 42'lik kesim özellikle cilt bakim ürünlerini ayni magazadan almayi tercih ediyor. Buna karsin yüzde 25'i farkli magazalari denemekte bir sakinca görmüyor. Ancak özellikle göz bakim kremi, kirisiklik kremi ya da selülit kremi alirken yüzde 50'lik kesim ayni magazadan almayi tercih ediyor. Renkli kozmetik alisverislerinde ise yüzde 38'inin düzenli alisveris yaptigi magazalar bulunurken, yüzde 31'i her defasinda farkli bir magazaya gidiyor.

MARKALARA HÜCUM

Gerek cilt bakim ürünü, gerekse renkli kozmetik alisverisi için magaza seçiminde uygun fiyat ve ürün çesitliligi önemli rol oynuyor. Yine her iki ürün kategorisi için marka karari verirken ilk sirada dikkat edilen faktör, markanin taninmis olmasi. Diger önemli faktörler ise fiyat, ürün çesitliligi ve tanidik tavsiyesi. Tanidik tavsiyesinin özellikle daha düsük sosyo-ekonomik gruplarda öne çiktigi görülüyor. Her iki ürün kategorisi altinda da sorgulanan ürünler için marka karari, alisverise çikmadan önce veriliyor. Özellikle göz bakim kremi ve fondöten alisverisine kadinlar bilinçli olarak çikiyor. Makyaj ürünleri için tüketicilerin kullandiklari alim kanallarinda ilk sirada parfümeriler geliyor. Kadinlarin yüzde 60'i makyaj ürünleri alisverisi için parfümerilerin yolunu tutuyor.

ELMA YANAKLAR ÇOK AZ

Tüketicilerin alisveris aliskanliklarinin yani sira kullanim aliskanliklarinin da sorgulandigi çalismada, makyaj ürünleri içinde kadinlar arasinda en çok kullanilan ürünün ruj oldugu görülüyor. Buna göre kadinlarin yüzde 80'i ruj kullaniyor. Özellikle dudak parlaticisi en çok satilan ürün oluyor. En seyrek alinan ürün ise ortalama 5.7 ayda bir alinan allik. Tüketici profiline bakildiginda ise 18-25 yas arasi gençlerin diger yas gruplarina göre sorgulanan tüm ürünlerde daha sik alisveris yaptiklari görülüyor. Tüketicilerin renkli kozmetik ürünleri alisverislerinde markalarin yaptigi promosyonlarin da etkili oldugu görülüyor. Tüketiciler için en cazip promosyonlar ise; fiyat indirimi ve ikinci ürüne yüzde 50 indirim olarak belirtiliyor. Renkli kozmetik ürünleri alisverisi için marka ve magaza seçiminde 'tanidiklar ve arkadaslar' bilgi kaynaklari arasinda en çok belirtilen olurken, en etkili bilgi kaynagi tüketicilerin geçmis deneyimleri oluyor. Kadinlarin yüzde 63'ü makyaj ürünleri alisverisleri için çevresindeki arkadaslarinin veya tanidiklarinin tecrübelerini dikkate aldigini belirtiyor.


peki sizler hangi markayi kullaniyorsunuz bakalim???


ben Max Factor Lipfinity Color and Gloss kırmızı kalıcı rujunu kullanıyorum.
 

нешет

ву.иєѕєт
benim sewgilimde kullanıyor ama bakmadım hic markasına :D

tşkler meltem abla:goz:
 

SAHRANİL

Altın Üye
evet alperen aslı ne iş kim o.sen söleme bana kandır beni yok die.dit başımdan
 

Kopuk Dadı

Moderatör
Moderatör
makyajın hertürü neysede gerçi çok fazla kullanan bi insanda deilim ama ruju oldum olası sevmiyorum para vericeğim en son şeydir sanırım =)
 

SAHRANİL

Altın Üye

SAHRANİL

Altın Üye
işin aslı baya uzun hikaye kemal abi telde alperen anlatır sana meltem ablanın konusu dağılmaasın şimdi :durdurun


(pardon meltem abla ) :durdurun
sohbet serbest benim bölümde:victory
 

Arpej

♪ iяяєpℓαc&#110
Benim Sewgilim Amway ürünlerini kullaniyor

zorla ben aldiriyorum :p
 

-sahte-

New member
ben fazla ruj kullanmıyorum ama parlatıcı gibi yada doğal tonları tercih ediyorum kullandığım zaman.genelde de Yves Rocher kullanıyorum.
 

gursoy3387

New member
max factor mu hahahahahhaahh!!1 en ıyısı bayagı bı para kazanmamız lazım!! ben daha once max factor kullanan gormemıstım!!! genelde pazar malı olmus avon ve claires gıbı magazalarda satılan 1-5ytl arası rujlardan kullanıyorlar!! oda kotu!!! cok yapıskanlı dudagını bırakmıyor!! ;)

teşekkurler zengın olursam max factor alırızz
 

HTML

Üst