Ahmet Kaya dinleyen genci döven iki polise dokuz yıl hapis talebiyle dava

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...





İZMİR - Çalıştığı büfede, Ahmet Kaya'nın 'Başım Belada' şarkısını dinleyen İbrahim Sil'i telsizle başına ve yüzüne vurarak yaraladıkları iddia edilen polis memurları M.B. ve B.O. hakkında dava açıldı. Olaydan dört yıl sonra açılan davada polislerin 9'ar yıl hapisle cezalandırılması isteniyor.
Olay Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 24 Haziran 2004'te saat 05.00 sıralarında meydana gelmişti. İnönü Bulvarı'nda bulunan büfede çalışan 26 yaşındaki Sil, temizlik yaparken, sekiz yıl önce Paris'te ölen Ahmet Kaya'nın kasetini dinlemeye başladı. 'Başım Beleda' şarkısı çalarken büfeye giren iki sivil polis, Sil'e müziği kapatmasını söyledi. Müziği kapatan Sil'in arkasından gelen polis memurları iddiaya göre telsizle başına ve yüzüne vurdu. Kanlar içerisinde kalan ve yüzü tanınmayacak hale gelen Sil'i polis memurları otomobile bindirip karakola götürdü. İddiaya göre burada kendilerinden şikayetçi olmaması için baskı yaptı.
Can güvenliği olmadığını öne süren İbrahim Sil, avukatı Fuat Aldemir aracılığıyla Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verip şikâyetçi oldu. Avukat Aldemir suç duyurusunda, "Müvekkilim 20 gün rapor aldı. İçişleri Bakanlığı ve sanık polisler hakkında şikâyetçiyiz. Ayrıca bakanlık ve polis memurları hakkında toplam 100 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açacağız" dedi.

Polisler reddetti
Yaklaşık dört yıldır olayı soruşturan Savcı Bilgehan Ertan, başka ile tayinleri çıkan polisler M.B. ve B.O.'nun ifadelerini aldı. Polis memurları üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. İki polis memuru da olay günü Terörle Mücadele Amirliği'nde 20.00 ile 08.00 saatleri arasında görevli olduklarını, görev saatleri içinde ne kendilerine ne de haber merkezine böyle bir olayın bildirilmediğini, iftira atıldığını, davacı olan kişiyi tanımadıklarını söyledi. İbrahim Sil, savcılıkta kendisini darp eden iki polis memurunu fotoğraflarından teşhis etti. Tanıklar da iki polisin dükkândan gelip İbrahim Sil'i Ahmet Kaya'nın şarkısını dinlediği için dövüp, karakola götürdüklerini belirtti. Savcı Ertan, iki polis memuru hakkında 'Efrada kötü ve fena muammele, şartlı tehdit ve hürriyeti tahdit' suçlarından 9'ar yıl hapis cezası istemiyle Kuşadası 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Dava önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.


Kaynak
RADİKAL
 

molell

New member
ya ne kadar saçma bişy ya, eleman sonuçta müzik dinliyo. Gelirsin ben sevmiyorum dersin, ya kapat ya sesini kıs dersin olay biter. Sana ne, ne dinlerse dinlesin. Taraf tutmuyo ki, müzik dinliyo alt tarafı.

Bu olayın ne kadar gerçek olduğu tartışılır ama benimde başıma gelmişti bende o adamın müziklerini dinliyorm, çünkü sesi ve müziği hoşuma gidiyor. [Yanlış Anlamayın] Orasına burasına küpe takan erkek olduğu belli olmayan, bilgisayar destekli müzik yapanları dinleyeceğime bu adamı dinlerim daha i bence..
 

1001Design

330i ///M3 Design
üstüne para verseler bile ben bu serefsizi dinlemem
 

1001Design

330i ///M3 Design

1001Design

330i ///M3 Design
burda bana birşey sorman gerekmiyor zaten konuda ahmet kayayı dinleyeni dövmüşler diyor sen gelmişsin ben bu şerefsizi dinlemem diyorsun yani milletin çokda umrumdaydı senin dinleyip dinlenememen adabınla yorum yap biraz !!
benim yazdigim yorum ile ne demek istedigimi bir cok kisi anlar
sen merak etme
sen dinlemeye devam et

konuyu uzatma
 

pisko_3541

New member
Herkes İstediği Müziği Dinlemeli Bence Kim Ne Dinlerse Dinlesin Kardeşim Bence Kimsenin De Buna Karışma Gibi Bir Lüksü Yok Biri Ahmet Kaya Dinler Biri Ahmet Şafak Dinler İkisinide Bütün Şarkı Ve Şarkıcılara Saygı Duyulmalı Diye Düşünüyorum...
 

n€d!mbur@k

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
bencede herkes ıstedıgı muzıgı dınlesın
ben dınlemem ama dınleyenede saygı duyarım
 

__ARaGoRN__

V!Р
Zevkler ve renkler tartışılmaz arkadaşlar! Burada 1001design Ve Baris622 arkadaşlarımızın Tartışmasına şahit oldum.Ben şahsen 1001design Arkadaşımı haklı buluyorum Çünkü Dediki ben bu adamı dinlemem dedi ve zevkini ortaya koydu bunda tartışılacak birşey yok.
 

ßirisi

"O" $imdi AsKeR
system of a down u dinleyen o kadar genç varki... You tube de Türkler ve Atatürk + peygamberler aşaliyacak kelimelerle müzik yapiyorlar. Ahmet Kaya ne ki ?
 

TypHooN

İzmir Aşığı
Dinlemem;
Dinleyeni de Sevmem..

İlk Sayfadaki Fotografın da kaldırılmasını talep ediyorum;
tipsiz sıfatını görmek bile gerdi beni!!!

Şükür ki GEBERDİ! Cehennemin dibinde zebanilerle mutlu mesut yaşasın şimdi!!!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HTML

Üst