Ata'nın resmine ilginç sansür !

alex_1907

New member


Atatürk'ün hiç görülmeyen fotoğraflarını yayınlayan sitede, Latife Hanım ile Atatürk'ün birlikte çekilmiş fotoğrafından Latife Hanım'ın çıkarılmış olması dikkat çekti.


Orijinal fotoğrafta Atatürk'ün yanında başörtülü şekilde yürüyen Latife Hanım, fotomontajlı resimde yer almıyor.

Söz konusu olaya Murat Demir isimli bir site üyesi tepki gösterdi. İlginç olan ise, sitenin sansür uyguladığı fotoğrafın yanında orijinal fotoğrafın da unutulmasıydı. Murat Demir, binlerce fotoğrafın bulunduğu ve çok işlev gören sitede yapılan uygulamanın Atatürk'e ve eşine hakaret içerdiğini söyledi. Demir, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk isminin kendine eş seçtiği bir insanı ona layık görmeyip budamak, hoşgörü cenneti Türkiye'nin nereden nereye geldiğini göstermeye yetmekte." ifadeleriyle sansürü protesto etti.





İŞTE ORJİNAL FOTOĞRAF



BU DA FOTOMONTAJ SONRASI






Buna ne denir?
 

WiTaMiN

Pskolojisi Bozuk
Atatürkün eşinin giydiği elbise laikliğe aykırı olduğu için kaldırılmıştır. ellerinden gelse başındaki örtüyü kaldırıp saç veya peruk felan koyacaklar. adamı mezarında rahat bırakmıyan zihniyet onun namusu olan eşinin resmi ilede oynadılarya sonunda helal olsun. bide biz atatürkçüyüz diye bağırırlar. atatürk sağ olsa kafasını keser bunların :)
 

jojoline

New member
buna türban yasağı denir daha ne olsun
kendini bilmezler ATATÜRK'ün eşine bile yasak getirmişler görmüyomusunuz
 

KOÇİL

New member
Atatürk'e ve eşine bunları yapan laik(!) zihniyet benim eşime, anneme, kardeşime neler yapmaz. Utanmazlar.......
 

1001Design

330i ///M3 Design
Atatürk ün hangi resmi montaj değilki. Gerçek olsa kör olan gözü belli olurdu. Kör olan gözü hiç bir fotoğrafta görünmüyor.

Sadece eski kağıt 100 lirada var gerçek resmi.
Atatürk’ü görmüş 102 yaşındaki bir hanım Atatürk’ün bir gözünün kör veya şaşı olduğunu iddia eder. İddialar üzerine Celal Erikan Paşa’nın İşbankası Yayınlarından çıkan Komutan Atatürk adlı eserindeki şu yazı kaynak göterilir:
“Mustafa Kemal’in gözü kör hatta şaşı olsa idi Harbiye’ye alınmazdı. Fakat insanın ta içine nüfuz eden o güzel mavi bakışlarının etkisi altında bizşerin fark bile etmediğimiz eskilerin şehla tabir ettikleri hafif bir göz adalesi olayı vardı.”
 

1001Design

330i ///M3 Design

VolkaN

Altın Üye
1001design gözünün kör olduğu 100 lirada açık ve net olarak görünüyor
Arkadasım bu iddanı eger ispatlamassan Ataya yaptıgın bu saygısızlıgın cezası sınırsız ban olucak senden kanıt kesin delil bekliyorum ayrıca binbire katılıyorum
 

1001Design

330i ///M3 Design

jojoline

New member
belki savaş sırasında yaralanıp olmuştur.olmaz diye bir şey yok zaten ünvanı gazi mareşal değilmi?
 

crack man

New member
her yerde laiklik laiklik die bağrıp duran. Aslında anlamamını bile bilmedikleri bu sözü sırf muhalefet olsun die siyasi partiler bölümünü gerekli gereksiz dolduran bazı arkadaşlara kapak olsun bu

Bu mudur len Laiklik?
Hristiyanların İncili değiştirdikleri gibi bunlarda Ata nın görüşlerini halka kendi işlerine geldiği gibi anlatıyolar. "Sazan team" larda hüp die kapıo. Sonra Efendim laiklik elden gidiomuş.

Hadi yaa kim söledi?
 

HTML

Üst