Yunanistan: 0 - İsveç: 2

SĦARK

Lord Of The Game

SAVUNMA ÇÖKTÜ: 2-0
EURO 2008'de D Grubu karşılaşmasında İsveç, son Avrupa Şampiyonu Yunanistan'ı 2-0 mağlup etti. Salzburg kentindeki Wals-Siezenheim Stadı'nda ilk yarısı 0-0'lık eşitlik ile sona eren karşılaşmada İsveç'e galibiyeti getiren goller 67. dakikada Ibrahimovic ve 72. dakikada Hansson'dan geldi. Maçın başından sonunan kadar golü düşünen İsveç, sert Yunan defansı karşısında iki gol bulmayı başardı ve EURO 2008'e iyi bir başlangıç yaptı. Rakibini 88 yıldır mağlup edemeyen İsveç, bu kötü gidişe de dur demiş oldu.

Yunanistan-İsveç karşılaşmasıyla EURO 2008'de ilk grup maçları sona erdi. D Grubu'nda bugün oynanan karşılaşmalar sonrasında İspanya 3 puan ve averajla lider, İsveç ikinci sırada yer alırken, puansız Yunanistan ile Rusya üç ve dördüncü sıralarda yer aldı.

İsveç gruptaki ikinci maçında 14 Haziran'da İspanya ile Yunanistan'da aynı tarihte Rusya ile karşı karşıya gelecek.

LİNDEROTH ŞANS BULAMADI...
Portekiz'de düzenlenen EURO 2004'te sürpriz bir şekilde şampiyon olan Yunanistan, EURO 208'deki ilk maçında İsveç ile karşı karşıya geldi. Katı savunmasıyla, göze hoş gelmeyen bir futbol ortaya koymasına rağmen sonuca gitmesini bilen Yunanistan, İsveç maçına da defansif ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Deneyimli teknik adam Otto Rehhagel 4-5-1 düzeninde oyuncularını sahaya çıkardı. Kalede eleştirilmesine rağmen Nikopolidis'e görev veren Rehhagel, beşli savunmasını Torosidis, Dellas, Antzas, Kyrgiakos ve Seitaridis'ten oluştururken, orta sahada Karagounis, Katsouranis, Basinas ve Charisteas dörtlüsünü görevlendirdi. Rehhagel, hücumda ise hızlı forveti Gekas'ı görevlendirdi. Avrupa Şampiyonası'na iddialı gelen İsveç'te ise teknik direktör Lars Lagerback ofansa yönelik bir kadro ile maça başladı. İsveç sahada kalede Isaksson, savunmada Alexandersson, Nilsson, Mellberg ve Hansson, orta sahada Svensson, Ljungberg, Andersson ve Wilhelmsson, forvette ise Zlatan Ibrahimovic ve Larsson 11'iyle sahaya çıktı. Galatasaray'ın İsveçli oyuncusu Linderoth bu karşılaşmada forma şansı bulamadı.


İLK YARIDA KLASİK BİR YUNANİSTAN MAÇI...
Yunanistan, İsveç maçı beklendiği gibi İsveç'in oynama çabasıyla başladı. Maçın başında Yunan kalesine yüklenen İsveçli oyuncular sert Yunan defansı karşısında pozisyon bulmakta zorlandı. Savunma futboluyla adını duyuran Yunanistan, üzerine gelen rakibi karşısında kontra ataklarla gol bulabilmek için nadiren atak geliştirdi. İsveçli oyuncular kanatlardan yaptığı ortalar ile Zlatan Ibrahimovic ve Henrik Larsson'u gol noktalarında buluşturmak istedi ancak uzun oyunculardan kurulu kalabalık Yunan defansı arasında istediği pozisyonları bulamadılar. İsveç'in sayısız ortası, Yunan defansından adeta bir duvar gibi döndü. İsveçli oyuncular, ne zaman Yunan ceza sahasına girmek istese karşısında iki yada üç Yunanlı oyuncuyu buldu. Yunanistan'da karşılaşmanın ilk yarısındaki en etkili ismi olarak Angelos Charisteas dikkat çekti. Charisteas, Isaksson'un koruduğu kaleyi ilk yarıda iki kez yokladı ancak golü bulamadı. İsveç, karşılaşmanın ilk yarısında daha baskılı taraf olarak gözükse de Yunanistan Basinas ve Charisteas'ın uzaktan şutlarıyla daha tehlikeli pozisyonlar yakalayan taraftı. Az sayıda pozisyonun olduğu ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

YUNANİSTAN'A TRİBÜNLERDEN BÜYÜK TEPKİ...

Futbol oynamaktan çok oynatmamayı düşünen Yunanistan Milli Takımı, oyunu yavaşlatmak için elinden gelen her yola başvurdu. Savunmasında sürekli top çeviren ve sahanın ölü noktalarına uzun toplar atan Yunanlı oyuncular tribünlerdeki taraftarların tepkisini çekti. Yunanlı oyuncular yarı sahasında top çevirdikçe, tribünlerden ıslık sesleri yükseldi.

REHHAGEL DEĞİŞİKLİK İLE BAŞLADI...
Deneyimli teknik adam Rehhagel, ikinci yarıda bir değişiklik ile oyuna başladı. Yunanistan'ın en büyük gol umutlarından Gekas ilk yarıda beklenen performansı gösteremeyince ikinci yarının başında yerini Celtic'de forma giyen Georgios Samaras'a bıraktı. Gekas'a göre daha güçlü bir fiziğe sahip olan Samaras, İsveç defansını hareketli yapısıyla oldukça zorladı. İkinci yarıya da gol bulmak için hızlı başlayan İsveç, 49. dakikada aradığı gole bir kez daha çok yaklaştı. Bu dakikada Wilhelmsson, ceza sahasında bir anda kaleci Nikopolidis ile karşı karşıya kaldı aşırtma vuruşu az fakla üstten auta çıktı. Bu dakikadan sonra şaşırtıcı şekilde Yunanistan atak yapmaya başladı. Dellas ile sağ kanattan gelişen atakta, Dellas'ın ortasına Hansson ters bir kafa vurdu, Isaksson son anda topu köşeden çıkardı. Yunanistan bu pozisyonda gole çok yaklaştı. Bu pozisyonla kendisine gelen İsveç, 67. dakikada İbrahimoviç ile golü buldu. İbrahimoviç'in golünden sonra Yunanistan beraberlik için saldırmaya başladı. Rehhagel, beraberlik golünü bulabilmek için 70. dakikada Dellas'ı çıkartıp Amanatidis'i oyuna aldı. Daha riskli oynamaya başlayan Yunanistan 72. dakikada ikinci golü kalesinde gördü. Bu kez golün adı savunma oyuncusu Hansson'du. Bulduğu iki golden sonra da İsveç baskısı dinmedi. Yediği iki golden sonra oyundan iyice kopan Yunanlı oyuncuların farkı azaltmak için yaptığı girişimler de sonuç vermedi ve karşılaşma İsveç'in 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.


İBRAHIMOVİC GOL ORUCUNU BOZDU...
İsveç'in suskun golcüsü İbrahimovic, Yunanistan karşısında gol orucunu bozdu. Karşılaşamanın 30. dakikada gelişen İsveç atağında kaleci Nikopolidis kalesinden çıkmakta tereddüt edince İbrahimovic, Svenson'un ortasında kafayı vurdu, top herkesin bakışları arasında üst ağlarda kaldı. Yunan kalesi bu pozisyonda büyük bir tehlikeyi ucuz atlattı. Arzulu futboluyla dikkat çeken İbrahimovic, Yunan defansı arasında iki-üç oyuncu ile aynı anda mücadele etmek zorunda kaldı. Milli takım formasıyla son 14 maçta gol atamayan Boşnak asıllı futbolcu, ilk yarıyı gol atamadan geçirdi ancak aradığı gole 67. dakikada kavuştu. Larsson ile duvar pası yapan İbrahimoviç, Yunan ceza sahasına girmeden sağ çaprazdan ayağının üzeriyle çok sert vurdu ve topu ağlara gönderdi. Bu pozisyonda kaleci Nikopolidis'in çabası golü engellemeye yetmedi. İsveç'in ilk golünü atan ve hafif sakatlığı da bulunan İbrahimovic 71. dakikada yerine Elmander'e bıraktı.

ÇOK GARİP BİR GOL...
İsveç karşısında 67. dakikada 1-0 geriye düşen Yunanistan, bu golden 5 dakika sonra kalesinde çok ilginç bir gol gördü. Konsantrasyonu bozulan Yunanistan defansı, İsveç atağında bir türlü topu uzaklaştıramadı, kaleci Nikopoldis'te kalesinden açıldı, kalecinin yerinde olmadığı gören Elmander aşırtma bir vuruş yaptı, Yunanlı oyuncuların kafasından sekent top, altı pas üzerinde yere indi. Yere inen topu Yunanlı savunma oyuncuları uzaklaştırmak isterken, Hansson'un bacağına çarpan top Nikopolidis'in bacak arasından ağlara gitti. Hansson bu golle milli takım kariyerindeki ikinci gole imza attı.

YAŞLI KURT LARSSON...
İsveç Milli Takımı'nın golcü oyuncusu Henrik Larsson, Yunanistan karşısında forma giyerek, İsveç Milli Takımı ile Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda forma giyen en yaşlı oyuncu ünvanını elde etti. Larsson'dan önce bu rekor Roland Nilsson'a aitti. Rekoru kıran Larsson'un sahadaki varlığı ve yokluğu ise belli değildi.

88 YIL SONRA İSVEÇ...
Yunanistan'a karşı ilk ve tek galibiyetini 1920 yılında alan İsveç, 88 yıllık şanssızlığını EURO 2008'de kırdı. Yunanistan ile bu karşılaşma ile birlikte 7. kez karşı karşıya gelen İsveç, ikinci kez mutlu sona ulaştı. Tarihinde İsveç karşısında iki galibiyeti bulunan Yunanistan ise maç sonrasında 88 yıl sonra rakibine boyun eğmenin üzüntüsünü yaşadı.

Kaynak: sporx
 
S

SiR ReaLiST

Guest
İsveç fiyakayı bozdu: 2-0

EURO 2008 D Grubu maçında İsveç, son Avrupa şampiyonu Yunanistan'ı Ibrahimovic ve Hansson'un golleriyle 2-0 mağlup etti.







13. Avrupa Futbol Şampiyonası'na 4. gün maçlarıyla devam edildi. A, B ve C gruplarının ardından D Grubu'nda da ilk maçlar tamamlandı.

EURO 2008'e son şampiyon unvanıyla gelen Yunanistan, gruptaki ilk maçında İsveç'e 2-0 yenilmekten kurtulamadı. Avusturya'nın Salzburg kentinde yer alan Wals-Siezenheim Stadı'nda oynanan maçta İsveç'e 3 puanı getiren goller Ibrahimovic ve Hansson'dan geldi.

Her iki takımın da etkili ataklar üretemediği ve orta alan mücadelesi şeklinde geçen ilk yarının ardından, ikinci yarıya üstünlüğünü kabul ettirerek başlayan İsveç, 49'da Wilhelmsson'la yararlanamadığı fırsatın ardından 67. dakikada turnuvanın en şık gollerinden birini atan Ibrahimovic'in sayısıyla 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra eşitliği sağlamak için savunmasında açıklar veren son Avrupa şampiyonu Yunanistan karşısında etkili kontrataklar üreten Kuzey Avrupa temsilcisi, 72. dakikada Hansson'un golüyle rahatladı.

Son 5 büyük turnuvaya katılan ve son Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde Hollanda'ya penaltılarla elenen İsveç, kalan kısa sürede rakibine şans tanımayınca EURO 2008'e 2-0'lık önemli bir galibiyetle 'merhaba' dedi. Rakibini 1920'den sonra ilk kez mağlup eden İsveç, Rusya'yı 4-1 yenen İspanya'nın ardından D Grubu'nda ikinci sıraya yerleşti.

EURO 2008 elemelerinde Türkiye ile aynı grupta yer alan ve lider olan son şampiyon Yunanistan ise, ilk maçından puansız ayrılarak üçüncü sıraya oturdu.



NTVSPOR
10 Haziran 2008 Salı
 

subo66

New member
yaw kardesim ne kendi evi sen neden bahsedion burasi euro 2008 :)

konuya gelincek yunanistanda bizim takimimiz kadar zayif bir takimdir iste kaniti
 

Leke

Altın Üye
huauha güzel oldu .
Çok güldüm Yunanistan'a .
Ne işi var böyle Takımların Avrupa kupasında .
Şansla Balla bu kupada birşey yapamayacakları belli oldu .
İspanya'da 4 atar bence bunlara .
 

DaredeviLL

Uşak Gfb
İbrahimovicin Golü Hazırlanış ve ÇAbukluk Açısından Çok Güzeldi Ayaküstü ve İçine Mükemmel Oturdu Top
 

MONTANO

New member
Son Şampiyonmuş Bizim linderouthun Takımı Hallaç Pamuğu gibi Attı bir köşeye Alsana Son Şampiyonun sonu İnAllah Gol Bile Atamazsınız.Komşu haahahaha)
 

HTML

Üst