Kadın ile Erkekten İki İyi Dost Arkadaş Olurmu....

kadın ve erkekten dost arkadaş olurmu


  • Kullanılan toplam oy
    207

SAHRANİL

Altın Üye



Karşı cinsle uzak büyüdüğümüz için arkadaşlıkta da ilişkiler fazla yakın değil. Kadın ve erkek arasında daha çok duygusal ilişki yaşanıyor Bir kadınla bir erkek arkadaş olabilirler mi? Bu soruya evet demeyi o kadar çok isterdim ki...


Ancak "evet" yerine "belki" cevabından başka bir şey söylemek imkansız. Biz insanlar, kendi cinsiyetimizle kurduğumuz sosyal ilişkileri karşı cinsiyet ile kuramıyoruz. Bunun birçok nedeni var. Her şeyden önce karşı cinsle birbirimizden o kadar uzak büyüyoruz ki. Birbirimizi tanıma fırsatı bulamıyoruz. Tek bildiğimiz şey karşı cinsle duygusal ilişkiye girebileceğimiz.

Yapılan çalışmalar yetişkinlerin çocuklarının karşı cinsten birisiyle arkadaş olmasını, oyun oynamasını tercih etmediği gösteriyor. Bunu neden yaptıkları sorulduğunda kızların erkek gibi, erkeklerinde kız gibi olacaklarından korktuklarını söylüyorlar. Erken çocukluk döneminde ebeveynin de katkısıyla birbirinden uzaklaşanlar bir daha bir araya gelemiyor. O yüzden de kadın ve erkeklerin arkadaş olup olamayacakları sorusuna, belki cevabını verebiliyoruz.

Çocukların seçimleri

Çocuklar küçük yaşlarda daha çok kendi cinsiyetlerinden arkadaşlar edinirler. Bunun en önemli nedeni cinsiyetleri ile ilgili bilgi elde etmek için en iyi kaynağın arkadaşları olmasıdır. Kızlar kızlarla oynarken, erkekler de erkeklerle oynar. Böylece kendi cinsiyetlerini tanırlar. Bu seçimdeki ikinci önemli neden, erkeklerin daha sert oyunlar oynarken, kızların iletişime dayalı oyunlar oynamasıdır. Oyun tarzlarındaki fark, çocukları birbirlerinden ayrılmaya zorlar. Bu farkın nedeni ise ebeveynleri ve çevreleri sayesinde kızların ve erkeklerin farklı davranış kalıplarına alışmış olmalarıdır. Diğer bir deyişle kadın ve erkeklerin henüz küçük yaşlarda birbirlerinden uzaklaşmalarının başlıca nedeni toplumsal kurallardır. Ergenlik dönemi karşı cinsiyeti tanıma zamanıdır.

Hormonal değişiklikler ergenlerin karşı cinsiyet hakkında fikir almak için harekete geçmesine yol açar. Ancak artan toplumsal baskılar ve ebeveynin gereksiz ve aşırı kontrolcü tavırları ergenlik dönemininde her iki cinsiyeti birbirinden uzaklaştırır. Yetişkinlikte herkes kendi kalesine çekilir. Cinsiyetler arasındaki ilişkiler yetişkinlik döneminde tamamen birbirinden ayrılır. Çünkü artık her şeyin sınırları bireyin kafasında oturmuş ve keskinleşmiştir. Farklar gittikçe artmaya başlar. Kadınlar bir veya iki yakın arkadaş edinirken, erkekler yakın arkadaş yerine birçok arkadaştan oluşan bir grubun içerisinde yer almayı tercih ederler. Kadınlar arasındaki arkadaşlık erkeklerin arkadaşlıklarına göre daha güçlüdür. Erkekler arkadaşlık konusunda sınırlara sahip değilken, kadınlar daha rahattır.

Mutsuz aşklar

Çocuklukta birbirlerinden uzaklaştırılan kadın ve erkek ileri yaşlarda da zor yakınlaşır. Ayrı kutuplara çekilen kadın ve erkekler, yetişkinliklerinde romantik ilişkiler yaşamak için karşı cinse yakınlaşmaya çalışırlar. Ancak uzun süre ayrı geçen onca zamandan sonra bir araya gelmek zor olur. Bu ayrı kutuplarda olma durumu bırakın arkadaş olmayı çoğu insanın aşk hayatını bile olumsuz etkiler. Bir de bunun üzerine her iki cinsiyetinde arkadaşlık ilişkisini romantik duygular ile karıştırması işi daha da zora sokar. Oysa hem kadının hem de erkeğin her daim birbirine ihtiyacı vardır. Bizler içimizde hem kadınsılığı hem erkeksiliği barındıran varlıklarız. İçimizde ikisini de yaşatırsak ve karşı cinsiyetten yardım alırsak daha mutlu ilişkiler, daha mutlu bir hayat yaşama imkanımız artar


 

CounTRy

Gülen Manyak
Ben bu konuyu bi yerden hatırlıom sanki.. :D:D Anladın sen Onu..
 

jewel

Wormwood
Moderatör
bana göre olur ama 16 senelik arkadasımla sözlendikten sonra fikrim değişti :saskin
 

CounTRy

Gülen Manyak
Ya aynen öyle olur pelin.. Mutlaka bişeyler olur aralarında.. daha sonra aşık olurlar aşık oldukları andada dostluklaruını kaybederler..
 

TheMetaor

тм ρRoduction
Cok Dogru Ben şahsen şahit oldum Aklımla fikrimle aklım hep farklı yerde geziyodu :D
 

SAHRANİL

Altın Üye
bence bunlar hep, çocuklukta karşı cinsten uzaklaştırılmamızdan oluyor.oysa böle olmasa daha sağlam dostluklar,sevgililer olur.karşı cinsi daha ii tanıyo oluruz çünkü.:sigara:
 

Øguz

Altın Üye
Bu çok hassas bir soru özellikle de toplumumuz için; kadın ve erkekten her ikiside evli değil ise dosta olur arkadaşta.
 

angel_ina

Altın Üye
olabilir tabikide.. ama bazende belli olmuyoo..

abi dediğiyle sonradan sewgılı olan cok arkadasım waar :)
 

kuzay

Pesimist
sanki bugun bu konuya benzer bi konuy ayazdım onda tam tersimiydi neydi =) yok olamaz adı dost olabilir dostluk maskesi arkasında saklana bir ilişki mutlaka yaşanır =) biliyoruz da konuşuyoruz ben gitcem dostum dedigim hatunun yanına derdinimi sorunumu anlatcam dizlerimi yatacagım saclarıma okşuyacak o saaten sonra dostluk biter hayatın gercekleri başlar.. Allah da bana erkekten dost arkadaş olmayacagını bilen bir hatun nasip etsin =) en fazla merhaba merhaba olur =)
 

SAHRANİL

Altın Üye
sanki bugun bu konuya benzer bi konuy ayazdım onda tam tersimiydi neydi =) yok olamaz adı dost olabilir dostluk maskesi arkasında saklana bir ilişki mutlaka yaşanır =) biliyoruz da konuşuyoruz ben gitcem dostum dedigim hatunun yanına derdinimi sorunumu anlatcam dizlerimi yatacagım saclarıma okşuyacak o saaten sonra dostluk biter hayatın gercekleri başlar.. Allah da bana erkekten dost arkadaş olmayacagını bilen bir hatun nasip etsin =) en fazla merhaba merhaba olur =)
güzel yorumdu.çok doğru aslında:melek
 

Kara Kartal

Banned
insanların eşleri hayat arkadaşı değilmidir en yakın dostları değilmidir?

kadınların aşşağılandığı ikinci sınıf ,hayvani-şeytani yaratık olarak görüldüğü yoz toplumlarda böylesi konular böylesi sorunlar olması normal bir durumdur
 

Elasis

New member
Erkek yakışıklıysa kıs platonik. Kıs güzelse erkek plotonik olabilir. Bu işler böyle başlar. Evlilik bile olablilr. Hatta evli ise boşanıp arkadaşım dediyle evlenebilir. BNöyle uzuyıp gider.
 

HTML

Üst