Kartal UEFA'ya uçtu!

burockk

New member
Kartal UEFA'ya uçtu!

UEFA Kupası umudunu son haftaya taşıyan Beşiktaş, İnönü Stadı'ndaki son resmi maçında Vestel Manisaspor'a 10 dakikada 4 gol attı, Trabzon'dan gelen haberle rahatladı! Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a kaybetmesiyle işi üçlü averaja kalan Kartal, G.Birliği'nin yenen Sivas'ın üstünde 3. sırada yer aldı!
:biggrin:biggrin:victory:clap

Kartal UEFA'ya uçtu!
UEFA Kupası umudunu son haftaya taşıyan Beşiktaş, İnönü Stadı'ndaki son resmi maçında Vestel Manisaspor'a 10 dakikada 4 gol attı, Trabzon'dan gelen haberle rahatladı! Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a kaybetmesiyle işi üçlü averaja kalan Kartal, G.Birliği'nin yenen Sivas'ın üstünde 3. sırada yer aldı!
Mert Nobre (1)
İbrahim Kaş (4')
Ali Tandoğan (7')
İbrahim Kaş (10')
Filip Holosko (90')
Rafael Marques Mariano (84')

Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun son haftasında Vestel Manisaspor ile karşılaşan Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'nda son resmi maçını oynadı.

Yeni stat yapımı projesi kapsamında önümüzdeki günlerde yıkımı planlanan tarihi stat, belki de son kez sporseverlere kapılarını açtı.

Mimari planları Mimar Vietti Violi, Mimar Şinasi Şahingiray ve Mimar Fazıl Aysu tarafından hazırlanan, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü devrinde ve Lütfi Kırdar'ın İstanbul Valiliği ve Beden Terbiyesi Bölge Başkanlığı zamanında yapılan İnönü Stadı, 19 Mayıs 1947 tarihinde açılmıştı.

Konumu itibariyle dünyanın en güzel statları arasında gösterilen Dolmabahçe'deki BJK İnönü Stadı, 61 yıl boyunca Türk futbolunun acısıyla tatlısıyla birçok önemli maçına tanıklık etmişti.

-ÇARŞI YIKIMA DA KARŞI-
Beşiktaşlı taraftarlar, BJK İnönü Stadı'nın yıkılarak yeni stat yapımı projesine karşı çıktı.

Kapalı tribünde Çarşı grubunun bulunduğu bölümdeki fanatik taraftarlar, bu düşüncelerini tezahüratlarla dile getirdi.

-''DEMİRÖREN İSTİFA'' SESLERİ-
Ligin son haftalarında zirve yarışından uzaklaşan Beşiktaş'ta, taraftarlar, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'i istifaya davet etti. Öfkeli taraftarlar maç öncesinde, ''Yeter Yıldırım Demirören'', ''İstifa istifa, Demirören istifa'', ''Yönetim istifa'', ''Sinan'ı da al git Sinan'ı da'' diye tempo tuttu.

Başkan Demirören'in maçın başlangıcında statta olmadığı gözlendi.

-''AŞKIMIZ RENKLERE, SİZLERE DEĞİL''-
Beşiktaşlı taraftarların protestosundan futbolcular da nasibini aldı. Maç öncesi ısınan futbolcuları toplu olarak kapalı tribünün önüne çağıran taraftarlar, ''Aşkımız renklere, sizlere değil'' diye bağırarak, tepkilerini gösterdi.

-HAKEMLERE BÜYÜK TEPKİ-
Futbol Federasyonu ve hakemler de maç öncesi Beşiktaşlı taraftarların tepkisine neden oldu.

Bu sezon hakem hataları nedeniyle birçok puan kaybına uğradıklarını savunan Beşiktaşlı taraftarlar, maçın başlamasından yaklaşık 1 saat önce ısınmak için sahaya çıkan karşılaşmanın hakemlerine büyük tepki gösterdi.

Fanatik taraftarlar, federasyon ve hakemlere topluca küfür etti.

-BOBO'YA TAM DESTEK-
Beşiktaş'ta, takımdan gönderileceği yönünde medyada spekülasyonlar yapılan Bobo'ya, taraftarlardan tam destek geldi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, ''Bobo'yu satanı biz de satarız'' diye tempo tutarak, Brezilyalı oyuncunun gönderilmesine karşı çıktı.

Beşiktaş Kulübü de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada böyle bir düşünceleri olmadığını duyurmuştu.

-BEŞİKTAŞ, 42 GÜN SONRA İSTANBUL'DA SEYİRCİSİYLE BULUŞTU-
Beşiktaş, 2007-2008 sezonunun son maçında tam 42 gün sonra İstanbul'daki seyircisinin önünde maça çıktı.

Ligin 28. haftasında, 29 Mart'ta Fenerbahçe ile yapılan maçtaki saha olayları nedeniyle Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 maç seyircisiz, 1 maç da tarafsız sahada oynamakla cezalandırılan siyah-beyazlılar, seyircisiz oynadığı maçta Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'a 1-0 mağlup olmuş, Adana'daki karşılaşmada ise Bursaspor'u 3-0 yenmişti.

Beşiktaş'ın bu sezonki son lig maçında tribünlerin büyük bölümü dolarken, karşılaşmayı yaklaşık 25 bin taraftar izledi.

-GALATASARAYLILARA TEPKİ-
Beşiktaşlı taraftarlar, bugünkü maçların sonuçlarına göre şampiyonluğu kutlamaya hazırlanan Galatasaraylılara tepki gösterdi.

Maçtan önce Galatasaray bayraklarıyla Beşiktaş ilçesinden geçen bazı araçların üzerine yabancı maddeler atıldığı gözlenirken, zaman zaman sözlü sataşmalar da yaşandı.

-BURAK YILMAZ'A SEVGİ GÖSTERİSİ-
Beşiktaşlı taraftarlar, devre arasında gerçekleştirilen Filip Holosko'nun transferinde Vestel Manisaspor'a verilen eski futbolcuları Burak Yılmaz'a sevgi gösterilerinde bulundu.

Siyah-beyazlılar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan eski futbolcularını kapalı tribünün önüne çağırarak, ''Bu taraftar seninle gurur duyuyor'' diye tempo tuttu.

Taraftarlar ayrıca, maç kadrosunda bulunmayan Koray Avcı lehine de bağırdı.

-NOSTALJİ RÜZGARI-
Ligde 5 sezondur şampiyonluğa hasret kalan Beşiktaş'ta, taraftarlar sezonun son maçında tribünlerde nostalji rüzgarı estirdi.

Siyah-beyazlı futbol takımının geçmişinde forma giyen ve iz bırakan eski futbolcuları lehine bağıran taraftarlar, o günlere olan özlemlerini dile getirdiler.

Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun son haftasında, ligden düşmesi geçen hafta kesinleşen Vestel Manisaspor'u 5-1 yenen Beşiktaş, ligi averajla üçüncü sırada tamamlayarak, gelecek sezon UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Fortis Türkiye Kupası sahibi Kayserispor'un ardından, yeni sezonda Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil edecek ikinci takım olabilmek için Sivasspor ile yarışan Beşiktaş, ikili averajda gerisinde kaldığı Sivasspor'u, Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi yenmesiyle üçlü averajda geride bıraktı ve UEFA biletini cebine koydu.

Ligi 73'er puanla tamamlayan takımlardan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor'a karşı yaptığı 2'şer maçı da kazandığı için ikinci sırada yer alırken, 3 takım arasındaki averajda konumu Beşiktaş'a oranla daha kötü olan Sivasspor, ikili averajda geçtiği Beşiktaş'ın, üçlü averaj sonunda gerisine düştü.

-"ŞİP ŞAK" GOLLER-
Yeni sezonda UEFA Kupası'na katılacak ikinci takımın belirlenmesi açısından Sivasspor ile yarışan Beşiktaş, averaj hesaplarının yapıldığı karşılaşmaya çok hızlı başlayarak, ilk 10 dakika içinde 4-0 öne geçti.

1. dakikada Nobre, 4 ve 10. dakikalarda İbrahim kaş, 6. dakikada Ali Tandoğan'ın golleriyle henüz maçın başında farklı skora ulaşan siyah-beyazlılar, maçı da 5-1 galip kapadı.

-BU SEZONKİ EN FARKLI SKORLU GALİBİYETİNİ ALDI-
Beşiktaş, bu sezonki en farklı skorlu galibiyetine, ligin son haftasında ulaştı.

Siyah-beyazlılar, daha önceki 22 galibiyetinde en fazla 3 farka gitmişti. Bu arada 19. haftada Kasımpaşa maçını 4-2 kazanan Beşiktaş, bu sezon ligde en fazla golü de Vestel Manisaspor'a attı.

-GOLLERE RAĞMEN "İSTİFA" SESLERİ-
Beşiktaş'ın maçın hemen başlarında adeta yağmur gibi gelen gollerine rağmen, tribünlerden maç boyunca kulüp yönetimine tepkiler dinmedi. Siyah-beyazlıların attığı her golün ardından tribünlerden "Yeter Yıldırım Demirören" tezahüratı yükseldi.

Bu arada kapalı tribündeki taraftarların bir bölümü, maçın devre arasında soyunma odasına giden genel menajer Sinan Engin'e de tepki gösterdiler.

Beşiktaşlı taraftarlar, maç sonu teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a sevgi gösterilerinde bulundular.

Diğer yandan, Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki elektrik kesintisi nedeniyle, maçların aynı anda başlayabilmesi için karşılaşmanın ikinci yarısı yaklaşık 20 dakika gecikmeyle başladı.

-SÜLEYMAN SEBA'DAN FİLİP HOLOSKO'YA-
Yeni stat yapımı projesi kapsamında önümüzdeki günlerde yıkımı planlanan BJK İnönü Stadı'nda son golü Beşiktaşlı Filip Holosko attı. Maçın son dakikasında fileleri havalandıran Holosko, böylece tarihe geçmiş oldu.

İnönü Stadı'nda ilk maç Beşiktaş ile İsveç'in AIK takımı arasında oynanırken, bu stadyumdaki ilk golü de, siyah-beyazlıların 3-2 yenildiği karşılaşmada, o zamanlar Beşiktaş'ın futbolcusu olan, halen siyah-beyazlı kulübün onursal başkanı Süleyman Seba atmıştı.

-SON 5 SEZONUN EN FAZLA GALİBİYETİNİ ALDI AMA...-
2007-2008 sezonunu 23 galibiyetle tamamlayan Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de son 5 sezonun en çok galibiyetini almasına rağmen, 3. sırada kaldı.

Siyah-beyazlılar, bu sezonun öncesinde en çok galibiyetini, son şampiyonluğunu yaşadığı 2002-2003 sezonunda 26 kez kazanarak elde etmişti.

Geçen sezon 34 maçta 18 galibiyet alarak ligi 2. sırada tamamlayan Beşiktaş'ın bu sezon ise 23 galibiyete rağmen 3. sırada kalması ilginç bir tablo ortaya çıkardı.

-GEÇEN SEZONDAN 12 PUAN FAZLA TOPLADI-
Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş, geçen sezona oranla 12 puan fazla toplamasına rağmen, derece olarak geçen sezondan daha kötü bir yerde ligi tamamladı.

Geçen sezon 34 maçta 18 galibiyet, 7 beraberlik ve 9 yenilgi sonrası 61 puan toplayan Beşiktaş 43 gol atıp, 32 gol yemişti.

Bu sezon ise siyah-beyazlılar 34 maçta 23 galibiyet, 4 beraberlik, 7 yenilgi sonrası 73 puana ulaşırken, 58 gol atıp, 32 golü kalesinde gördü
 

burockk

New member
üç takımında puanı eşit olduğuğ için (73) üçlü averaja bakılır.sivas da en kötü averaja sahip bu üçlüden o yüzden intertotya gidiyo
 

« ß@Dß®¥ »

Øяg¥ αηGєℓ
Hayırlısı olsun.. Belki yanlış düşünüyorum ama Anadolu takımlarının Uefa Kupası, Şampiyonlar Ligi gibi organizasyonlara katılması taraftarı değilim. Sonuç olarak ülke puanımız çok önemli ve 3 büyükler'in böyle büyük organizasyonlara katılması ülke puanımızı daha olumlu etkiliyor düşüncesindeyim. Yanlış düşünüyorsam affola..
 

MozoLe Miяach

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Çok iyi oldu şimdi buna göre saglam transferler yapmamız lazım 17 18 yasında genclerle uefada bişey yapamayız sivasa intertotoda başarılar=)
 

SıpA

уαşℓıℓαя νє ιнтιуαяℓαя
bir BEŞİKTAŞ taraftarı olarak cidden üzüldüm UEFAya gitmek bile bayram havası yarattı uyumayalım takıma sahip çıkalım giden 15 puan olmasaydı biz 3 hafta önceden şampiyonduk!!!!

federasyon daha kaç puan yiyecek merak ediorum!!!
 

MozoLe Miяach

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Masaya Yumruk Vurmakla Olmuyor Bu İşler Demiroren Adam Gibi Agırlıgını Koysaydı Suanda Bize Yapılan Bu Şerefsizlikleri Önlemiş Olurdu.
 

burockk

New member
ßĻάςЌ ξάģĻę;2885352' Alıntı:
Masaya Yumruk Vurmakla Olmuyor Bu İşler Demiroren Adam Gibi Agırlıgını Koysaydı Suanda Bize Yapılan Bu Şerefsizlikleri Önlemiş Olurdu.
bencede iş yönetimde bitiyo bu demirören ve arkadaşları pasif kaldılar,transferler desen fiyasko bence bu sene son şansları...
 

SıpA

уαşℓıℓαя νє ιнтιуαяℓαя
bence bi şansları daha olmamalı eğer bir şansları daha olacaksa biz bir sezon daha şampiyonluğu unutalım!!!

yeni stat diordu 19 mayısta kazma vurulacaktı hani nerede??? adam dalga geçio resmen!!!
 

MozoLe Miяach

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
UEFA Gidipte Sevinen iLk defa Bjk Görüyorum..:)
Bizim Hakkımız Yenmese İdi 2 3 Hafta Önceden Şampiyonluqumuzu İlan Etmiştik.Ayrıca Uefaya Gidecegimiz İcin Ona Göre Saglam Kadro Kurcaz.Ben Biliyorum Sen Gslisin Peki Siz Şampiyonlar Liqine Gidip Ne Yapacaksınız???Amannnnn Leverkusen Gelmesın.....
 

V.ManisaspoR

PLãyß0y
ßĻάςЌ ξάģĻę;2885398' Alıntı:
Bizim Hakkımız Yenmese İdi 2 3 Hafta Önceden Şampiyonluqumuzu İlan Etmiştik.Ayrıca Uefaya Gidecegimiz İcin Ona Göre Saglam Kadro Kurcaz.Ben Biliyorum Sen Gslisin Peki Siz Şampiyonlar Liqine Gidip Ne Yapacaksınız???Amannnnn Leverkusen Gelmesın.....
Abicim Bütün fenerLiler şampiyonLugu hakettigimizi söLüyor Da Size Ne Oluyor..

Ne hakkından bassediyorsun sen.Bütün takımLarn hakkı yendi.Bjk nin deiL.Sadece

Hersene SagLam kadro Kuruyonuzz ama bir türLü bişey Çıkmıyo..Siz önce Yönetimi gönderin başarı istiyorsanız.

bu seneyi boşwer ..Nerdeyse hersene Gs-Fb Kafaya LiderLige oynuor.Bjk 3-4 oYnuyor..

O senelerdemi hakemLer katLetti maclarınızı.Biraz Suçu kendinizde arayın

Zico biLe Galatasaray haketti dedi şampiyonLugu siz kabuLLenemediniz.

Sizede ŞampiyonLar liginde aman Liverpool geLmesin:goz:

Bjk-V.Manisaspor Maçında Sana ilginç gelen bir durum yokmu.10dakkada 4 goL:saskin

Bu macı hakkınızLa almadıgınz her halde belli oluyo.Sivassporun hakkı uefa sizin deiL.

 

unibjk06

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
manisaya 5 gol attık diye uefa ya gitmiyoruz trabzon feneri yendi diye gidiyoruz ayrıca 10 dkka 4 0 oldu 80 dkk gol yok ankaradaki 8 0 lık macı unutmayalım buna şike diyosanız o ne ? ayrıca galibiyetimize lif uzatmayın kume dusmesi kesinleşmiş hicbir amacı olmayan bi takıma 5 diyil 10 da atılır.
 

MozoLe Miяach

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
manisaya 5 gol attık diye uefa ya gitmiyoruz trabzon feneri yendi diye gidiyoruz ayrıca 10 dkka 4 0 oldu 80 dkk gol yok ankaradaki 8 0 lık macı unutmayalım buna şike diyosanız o ne ? ayrıca galibiyetimize lif uzatmayın kume dusmesi kesinleşmiş hicbir amacı olmayan bi takıma 5 diyil 10 da atılır.
İşte Budur Gerçek Beşiktaşlı Kendilerine Yapılanları Unutmaz Ankaragücü Gsye Nasıl Hediye Etmişti Maçı??? Bizim Giden 3. Değildi 1.ti.Bizim Yıllardır Hakkımız Yeniyor Ayrıca Senden Şüphe Etmeye Başladım Biz Şampiyonlar Liqi Değil Uefaya Gidiyoruz Hıı Unutmadan Fedarasyonuda Alın Beraber Kutlayın Şampiyonluqunuzu..........
 

unibjk06

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
3.luk bjknin hakkı diyil diyen arkadaşlarda doğru soyluyorlar tabiki diyil hakem hatalarıyla katledilen puanlarmiz olmasa daha yukarda bitirirdik 3.bjknın hakkı diyil çok doğru bir yorumdur.3.olamayan sivas sucu ne kendinde beşiktaşta arasın hakem hataları yada hata gibi gorunen oyunları yaptıranlarda suç arayın.FORZA BEŞİKTAŞ!
 

burockk

New member
Abicim Bütün fenerLiler şampiyonLugu hakettigimizi söLüyor Da Size Ne Oluyor..

Ne hakkından bassediyorsun sen.Bütün takımLarn hakkı yendi.Bjk nin deiL.Sadece

Hersene SagLam kadro Kuruyonuzz ama bir türLü bişey Çıkmıyo..Siz önce Yönetimi gönderin başarı istiyorsanız.

bu seneyi boşwer ..Nerdeyse hersene Gs-Fb Kafaya LiderLige oynuor.Bjk 3-4 oYnuyor..

O senelerdemi hakemLer katLetti maclarınızı.Biraz Suçu kendinizde arayın

Zico biLe Galatasaray haketti dedi şampiyonLugu siz kabuLLenemediniz.

Sizede ŞampiyonLar liginde aman Liverpool geLmesin:goz:

Bjk-V.Manisaspor Maçında Sana ilginç gelen bir durum yokmu.10dakkada 4 goL:saskin

Bu macı hakkınızLa almadıgınz her halde belli oluyo.Sivassporun hakkı uefa sizin deiL.

1.geçen sene fenere yenilipte sampıyonlugu werdık (hersene 3 4 oynamıyoz yani )
2.zico kendi eliyle verdiği için şampiyonluğu öle demeç werdi.
3.biz yine liverpooldan yedik siz fenerden 6 yediniz
4.sizi biz şampiyon yaptık 2 sene önce çabuk unuttunuz

anlıyacağın köpekler istedi diye atlar ölmez herkes haddini bilsin...
 

MozoLe Miяach

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Hakem Abileriyle Şampiyon Oldular Kutluyorlar Hemde Hocasız Olmuslar İşte Gülerim Buna Siz Nerdeyse Sahaya Cıkmadan Şampiyon Olcaktınız Hala Gelip Beşiktaşımıza Laf Atıyorlar Acıyorum Harbiden....
 

HTML

Üst