AKP seçimi parayla kazandı

muzo192

New member
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, paritsinin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda milletvekillerine seslendi. Baykal , Türkiye'nin seçimlerden sonra tek partili bir iktidar tablosu ortaya koyduğunu, ancak bu tek parti iktidarının kaygı verici noktalara Türkiye'yui götürdüğünü savundu. Baykal'ın açıklamaları şöyle; "Ortaya çıkan bu tablo, kaygıların artmasına neden olmuştur. Bu seçimden sonra Türkiye böyle olumsuz bir kamuoyu ortamına girmeye başlamıştır. Biz muhalefet olarak seçimde istediğimiz sonucu alamadık. Biz bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Ancak iktidar partisine oy verenlerde bu verdikleri oylardan iftihar edemez duruma gelmiştir."

"22 Temmuz'da paranın hükümranlığı hüküm sürmüştür. Bunda sadece akmu kaynaklarının kullanılmasından szö etmiyorum. Ciddi şekilde ekonomik kaynaklar kullanılmıştır. Bu seçimi izlemiş bütün insanların söyleyebileceği çok şey vardır. Şimdiye kadar hiç bir seçimde kamu kaynakları bu kadar hunharca ve gaddarca seferber edilmemiştir."

Baykal 22 Temmuz seçimlerinde akonomik kaynaklarla seçmenin iradesinin iğfal edildiğini öne sürerek; "Çok para demokrasiyi yozlaştırır. Kaynağı şeffaf olmayan para demokrasiyi yozlaştırır."

"Hiç bir seçimde din bu kadar istismar edilmemiştir. Demokrasimiz yozlaştırılmaktadır. Türkiye yeni bir istikamete girmiştir."

Anayasamız'ın 152. maddesi seçimlerde kamu kaynaklarının nasıl kullanılacağını açıklıyor. "Bana oy ver sana yol yapayım demeyi bile yasaklıyor. Bu demokrasinin bir kuralıdır. Bana göre demokrasi sana göre demokrasi olmaz"

YEŞİL KART İPTALLERİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim döneminde "Yeşil Kart"lı sayısının 14 milyonun üzerine çıktığını, ancak seçimlerden sonra bunların 5 milyondan fazlasının iptal edildiğini belirterek; "Hükümet 5 milyon 347 bin vatandaşa hak etmediği halde dağıttığını kabul etmiştir. Yoksa bu vatandaşların gelir durumu seçimlerden sonra mı yükseldi bir anda. Bu vatandaşlarımızın çoğu daha kartlarının iptal edildiğinden habersizdir." Baykal bu tablonun demokrasi ve hukuk dışı bir seçim kampanyası yürütüldüğünün kanıtı olduğunu söyledi
 

Vtnsvr

New member
Akp'nin meydanı boş bulup,at oynatmasında Baykal'ın çok büyük bir payı var.Ben merkezli politikalarla,CHP'yi küçülttükçe küçülttü.En garibi koskoca ülkede CHP'nin başına Sarıgül gibi fethullahın dümen suyuna girmeye şimdiden hazır birinin,Baykal'a alternatif gösterilebilmesi bile CHP'nin ayıbıdır.
AKP'ye gelince ihanet çemberi içinde hayat bulan bu parti, bu ülkenin başını öyle dertlere sokmaktadır ki daha sokacakları yanında,bugünkü durum hiç bir şeydir.
 

araghorn-g

Pentaxian
AKP seçimden önce özellikle güneydoğu ve karadenizde önemli miktarda yiyecek ve kömür yardımı yaptı. bunlar bilinen gerçek. oylarının artmasında bu gerçeği yadsıyamayız. ama sadece işi paraya dökmek ise yanlış...
 

uzaylıcan

New member
Bunun yanında birşey daha var. Yıllardır Devletin Kurumlarını Özelleştiriyorlar. Peki gelen para nereye gidiyor. hem imfye olan borç katlandı hemde gözle görülen bir değişiklik yok. Az öncede haberlerde izledim.
Tekel'ide Özelleştiriyorlar.Her halde yabancılara satacaklar yine
Horul horul mışıl mışıl uyusun uyuyanlar, Bu arada Muhalefetin görevi nedir.oturup maaş almak mı ?
 

alpgg

New member
heryeri satarak ilkokul öğrenciside yönetir ülkeyi,kriz çıkmadı diyolar bakalım 2 yıl sonra satacak yer kalmadıgında napıcaklar , seçilmeleride bir bakımdan iyi oldu çünkü bu başkasının üstüne kalacaktı,ancak şimdi kendi yaptıklarının altında ezilecekler
 

ertu.29

Banned
Yüzsüz gördüm de Baykal gibisini ise hiç görmedim.Yahu görende seni sanki ilk defa seçim kaybetti sanacak..Hadi bu seçim parayla kazanıldı diyelim ya bundan önceki seçim.Ak Parti 3Kasım 2002 deki secimine yeni kurulmuş bir parti olarak katıldı.Ozaman parayı nereden aldı yada sen ozaman neden kaybettin.Sen tam 4.genel seçim 3 tanede yerel seçime girdin ve haepsini kaybettin be adam Utanmadan birde iftira atıyorsun.yenilgiler Kralısın sen.
 
Saçmalardan seçmeler...Kendi seçim başarısızlıını kim bilir daha hangi saçma nedenlere bağlıyacak sayın baykal??
 

Vamos Bien

New member
baykal parayla kazandı felan demesin akp 200 trilyon chp 120 trilyon seçim döneminde devlet hazinesinden almıştır bütün düzen partileri devlet hazinesinden ortalama 600 trilyon para almışlardır!..bu gibi düzen partileri devlet hazinesini sömürüp sonrada devletçiyim diye geçinmesin!..chp'de akp'de aynıdır!..
 

Qamblerr

New member
Baykal Gitmemek İçin Artık Neden Üretiyor...Orası Senin Babayın Partisi Değil DeFOL Git Artık Baykal...
 

aslanalisn

New member
akp madem parayla kazandı chp de parayla kazansaydı aynı yardımlar chp yede diğer partilerede yapılıyodu.parayı yıyeceklerine halka dağıtsalardı
 

melihbakir

LorD oF The WaReZ
AKP Seçimleri

Milletin zaaflarından yararlanarak kazandı.
Sen gel 1 günde milletinin karnını doyur. Onlara Kur'an dağıt. Onlara odun kömür ver
sonra çık milletin başına.
Benim ülkemin insanları, kullandığı Oy'unu oduna, kömüre, Kur'ana satarsa ben hiçbişey beklemem bu insanlardan. Umarım Yarın Kendilerini Satmazlar !!!
 

VoyVoy

FoRuM MüHeNDiSi
Kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş buda öyle :D

Hala hazmademiyorlar nedense?
 

Hacker-22

Atam izindeyiz!
e pes yani seçimin ardından kaç ay geçmiş sen onunla uğraşıcağına millete ne türlü iyi hizmet edebileceğini düşünsene!!!
 

g.haneli

Banned
Baykal, bonjur mösyö

HAZRETİN aklı başına yeni geliyor, dört seçim yenilgisinden sonra.

Deniz Baykal Anadolu'yu dolaşmaya karar veriyor, bonjur mösyö (bonjour monseieur). Artık dolaşmasa da olur, dostlar alış verişte görsün.

Seçim sırasında ben Anadolu'da dolaşırken, bazı CHP il ve ilçe merkezlerinde gördüğüm manzaraları anımsıyorum. Bazılarında okey oynanıyor ya da kafa çekiliyor, Türkiye kurtarılıyor. Sanki kahvehane.

CHP Politbürosu bunları bilmiyor mu? Politbüroda ahbap çavuş ilişkileri ile siyaset, işte buraya kadar. Bu örgütle seçim kazanmak, Nejat Uygur'un vodvilleri gibi, "güldürme beni" misali.

Türkiye'yi dolaşırken, Baykal bunları görecek, gereğini yapacak, sonra seçim kazanacak.

Hiç kuşkum yok. Yoksa, sizin var mı?

Hürriyet

Yalçın DOĞAN/ 6 Eylül 2007
İyi bir CHP li olan yazar CHP nin neden seçimleri kazanamadığını örneklerle güzel açıklamış.Buna rağmen hala AK Parti parayla kazandı diyenler sadece ve sadece kendi beceriksizliklerini başarısılıklarını ve tembelliklerini örtbas etme gayretinden başka bir çaba içerisinde değiller.

Yzar kendi gözleriyle görmüş. Bazı CHP İl ve ilçe merkezlerinde seçim çalışması yerine okey oynanıp kafa çekiliyormuş. Ak Parti gece gündüz çalışsıın siz de oyun oynayın sonrada size oyvermedikleri için bu millete cahil deyin.Yok parayla kazanmış deyin.
******************************************************************
 

medyum

New member
yazık yazık bazı gercekleri görmiye görmiye hep geri pilanda kalıyorsunuz uyanın atı alan üsküdarı gecti dahala para ile erzak ile kömürle diyip oldugunuz yerde sayıyorsunuz sizin düsüncenizdeki bir cok parti genel baskanları şu an yoklar yada tırmalıyorlar bu kadar zormu basarılı bir partiye kucak acmak artık kalmadı sizin gibiler bu gün chp basarılı olacağını bilelim ona oy verirdik fakat anacım dünya deyisti o kafa deyismedi dahala o parti su parti yazık yazık korkmayın deyisin beni hos görün ..
 

banmanx

New member
Ben 7 sülale CHP liyim.Seçimde de CHP'ye oy verdim.Ama Ak Parti'nin hakkını vermek lazım.İyi örgütlendiler her haneye ulaşabildiler.CHP bence burda beceriksiz siz de yardım etseydiniz derler adama.AK Parti kendi politikasını uyguladı ve kazandı.Laiklik ve diğer değerler halkımız için sonra geliyor.Önce karın doyurmak istiyor.Bu halkımızın tercihi saygı duymak gerekir.5yıl daha başımızdalar.Daha hala seçimde şu yapıldı,bu yapıldı demenin anlamı yok.Siyaseti tıkamadan gerçekçi politaklar üretsin,gerçek muhalefeti yapsın o zaman kazanır işte.Ama bu haliyle AK Parti'nin oyunu arttırmaktan başka bir işe yaramaz.CHP'ye tavsiyem geniş,çoğulcu halkı tümden kucaklayan politakalar üretmesi.Yoksa korktukları başlarına gelir Allah göstermesin yuzde 60la 80le gelir AKP.
AK Parti sosyal politikalar üretti ve mevyesini aldı.İş dünyası da memnun.
CHP den kısır siyaset değil (hile yapıldı denmesi gibi) gerçek politikalar bekliyorum.Yoksa daha çok dövünürüz.Halkın gözünde CHP giderek marjinalleşiyor.Bunun önüne geçmeliler.
Kısaca Baykal gitmeli.En azından yuzde 5-10 oy koruruz.
 

mezor

New member
Arkadaşlar ben Türkiyenin ilerki günlerini hiç iyi görmüyorum kim ne derse desin... Osmanlının en son haline düşmeyelimde bu sefer nasıl kurtuluruz hiç bilmiyorum...Allah yardımcımız olsun....
 

in-o

New member
akp yardım ederek para dagıtarak kazandı diyorsunuz yardım yapmak ayıpmı günahmı ak parti seçimden öncede vakıflar aracılıgı ile zaten yardım yapıyordu chp daha ne yalanlar bulucak bilmiyrum
 

HTML

Üst