ÖCALAN:Mustafa Kemal Cumhuriyeti Bitti.

sedapinar

New member
Vatan haini İmralı'dan konuşuyor.Dışarda irtica tehdidi aldı başını gidiyor.Bu ülkenin gerçek sahipleri vatanseverler,milliyetçiler,gerçek Atatürkçüler sadece izleyebiliyor.Artık ülkemizin geleceğini analiz etmek en büyük iki düşmana kaldı;Bölücü terör ve irticai tehdit.
Aslında bu çıkış bekleniyordu,kdp-akp koalisyonu apoyu muhakkak rahatsız edecekti,zeminin ayaklarının altından kaydığını görüyor.kdp pkk ı tasfiye edebilir,ve barzani kürtler üzerinde kesin bir siyasi hegomanya kurabilir.apo nun doğru yada yanlış söylemesi değil mesele apo kendi çıkışını arıyor.Aponun teslimi,pkk nın kuzey ırakdan tasfiyesi için yapıldı,şimdi Türkiye'deki pkk desteğini yitirmekden korkuyor.
İşte aponun Türkiye analizleri


MUSTAFA KEMAL CUMHURİYETİ BİTTİ
Teröristbaşı Öcalan İmralı'dan analiz yaptı, DTP'ye köpürdü.

15.09.2007 09:20
İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü başı Abdullah Öcalan'dan şaşırtan çıkış.
Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'na konuşan Öcalan, Mustafa Kemal Cumhuriyeti'nin bittiğini ve ılımlı islam döneminin başladığını söyleyerek, AKP ve CHP'yi eleştirdi.
AKP'nin yeni hedefinin DTP'li belediyeler olduğunu da ifade eden Öcalan, DTP'yi ise şu sözlerle eleştirdi: siyaset ciddi bir iştir, ağlayıp sızlamakla olmaz.
İşte Öcalan'ın açıklamasından öne çıkanlar:

"MUSTAFA KEMAL CUMHURİYETİ BİTTİ"
Bugün artık M. Kemal'in cumhuriyeti bitmiştir, ılımlı İslam dönemi başlamıştır. Bu Baykal eliyle yapılmıştır. Boşuna güdümlü demokrasi tabirini kullanmıyorum. AKP İslam'ı kullanarak işbirlikçi Kürtlerle, siyasal İslam'ı geliştirerek cumhuriyeti bugünkü haline getirdi. CHP'nin ülkücülerden daha koyu faşizan ulus-devleti savunan Kızılelmacı çizgisiyle AKP'nin siyasal İslam çizgisi arasında tercihe zorlanıyoruz. Demokratik Cumhuriyet seçeneğinin yeniden ciddi biçimde tartışmaya açılmasının gereğine inanıyorum.
'Bugün artık M. Kemal'in cumhuriyeti bitmiştir, Ilımlı İslam dönemi başlamıştır' diyen Öcalan, şunları söyledi: 'Bunun böyle olmasında Baykal'ın çok büyük günahı vardır. Ordudan da bir kesimin katkısı oldu buna. Baykal Kemalizmin sol-demokrat yorumunu yaparak güncelleştirebilseydi bunun önüne geçebilirdi ancak ulusalcı-faşist söyleminde direndi ve bugünkü gelişmelerin önünü açtı. Baskın Oran gibi Kemalistleri bu yüzden sık sık anıyorum. Onların gerçek Kemalistler olduğunu ve bu tehlikeyi görmesi gerektiğini düşünüyorum. Baskın Oran iyi bir hocadır, demokrattır ama tehlikeyi tam olarak göremiyorlar. Bu sadece Kürtlerle ilgili değil. Ben de başında siyasal İslam'ı önemsemedim. Bir dönem gençliğimde lise çağlarımda içlerinde yer aldım, daha sonra sosyalizm düşüncesiyle tanıştım, ideolojilerinin tehlikesini göremedim, bir avuç softa deyip geçtim ama yanıldığımı sonra anladım. Bunlar öyle çok basit değil, çok planlı, kapsamlı çalışıyorlar. Son derece acımasızlar. Özellikle İran'a dayananlar. İran'ın komplocu geleneği çok eskidir ve meşhurdur. Bana İran'ın komplocu geleneğini Iraklı Kürtler anlatmıştı. Bilindiği gibi Büyük Selçuklu Veziri Nizamülmülk dini kisve altında bir Haşhaşinin elini öpme bahanesiyle yanına yaklaşıp, çorabından çıkardığı hançeri saplamasıyla öldürülmüştür. Ben de benzer bir anımı anlatayım: Beni Suriye'de görmeye gelen bir İranlı ile aynı odadaydık. Elbiselerini almak için arkamda duran valizinin başına gidince bu olayı hatırladım ve yönümü İranlıya döndüm. Adam benim bunu yaptığımı görünce şaşırmıştı. Hizbullah da aynı yöntemleri uyguluyordu; normal sizin gibi kıyafetler giyip, hiç belli etmeden arkadan yaklaşıp gariban yurtsever insanlarımızı katletmedi mi! Danıştay baskınını yapan Alpaslan Arslan ifadesinde 'Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba attım, Cumhurbaşkanı'nı da vuracaktım' diyor, adam rahat rahat konuşuyor. Öyle sabukluyor diye düşünmeyin, söylediklerinde gerçeklik payı vardır. Bu adamların gözü karadır, arkaları da boş değildir. Radikal İslam falan diyorlar ama bunlar siyasal İslam'dan bağımsız değil.'

"AKP'NİN ÖNÜNÜ BAYKAL AÇTI"
"Boşuna güdümlü demokrasi tabirini kullanmıyorum. Türkiye'de CHP ve MHP, devlet bürokrasisinin de bir kesimini yanına alarak faşizme varan bir ulus-devletçilik geliştiriyorlar. Kürtleri tamamen dışlayan, Kürtlere hiç yer vermeyen bir duruşları var. AKP ise İslam'ı kullanarak işbirlikçi Kürtlerle, işte bu yukarıda bahsettiğim Kürtlerle, siyasal İslam'ı geliştirerek cumhuriyeti bugünkü haline getirdi. CHP'nin ülkücülerden daha koyu faşizan ulus-devleti savunan Kızılelmacı çizgisiyle AKP'nin siyasal İslam çizgisi arasında tercihe zorlanıyoruz. Sadece Kürtler için söylemiyorum. Bu iki çizginin dışında Demokratik Cumhuriyet'in benim çizgim olduğunu belirtiyorum. Türkiye iki çizgi arasında, AKP ve CHP çizgileri arasında seçim yapmak zorunda değil, Demokratik Cumhuriyet seçeneğinin yeniden ciddi biçimde tartışmaya açılmasının gereğine inanıyorum. Demokratik Cumhuriyet üniter yapıyla da, sınırlarla da çelişmiyor. Bu söylediğim Kemalizm ile de çelişmiyor. M. Kemal cumhuriyeti kurmuştur, otoriter cumhuriyetten demokratik cumhuriyete geçişi sağlamak gerekiyor. Benim söylediğim de otoriter cumhuriyetten demokratik cumhuriyete geçiştir."

"AKP, CUMHURİYETİN BÜTÜN KAZANIMLARINI TEHDİT EDİYOR"
"Şu an AKP'nin duruşu cumhuriyetin bütün kazanımlarını tehdit etmektedir; Atatürk'ün cumhuriyeti demokratik cumhuriyete dönüştürüleceğine siyasal İslam'a teslim edilmiştir. Bunu açıklıkla söylüyorum ve bu Baykal eliyle yapılmıştır. Baykal yürüttüğü kötü siyaset tarzıyla bunlara sebep olmuştur. Baykal şimdi de bas bas bağırıyordur. Ordunun da bir bölümünü -bütünü demiyorum- arkasına alarak seçime gitti ama seçimlerin sonucu ortada. Darbe yaptırmaya da çalıştı. Sonuç alamadı. Muhtemelen şimdi yine çalışacaktır. Ama büyük ihtimalle sonuç alamayacaktır. Baykal kalelerini bir bir AKP'ye kaptırdı."

"SIRA KÜRTLERİN KALESİNDE"
"Gül'ün Bölge'ye gidişi Kürtlerin tasfiyesinin başlangıcıdır. AKP'nin arkasında uluslararası destek var. Öyle bizimle de görüşsün falan demekle olmaz. Siyaset yapılacaksa ilkeli siyaset olmalı, sizi tasfiye etmeye çalıştıkları gerçeğini görerek siyaset yapmalısınız. Gül'ün cumhurbaşkanı seçildiği gün beni tecride aldılar, bu tesadüf müdür? AKP cumhurbaşkanlığını ve başbakanlığı bizim üzerimizden yaptıkları siyasetle aldı. AKP çatışmaların sona ermesini istemez, çatışmalar üzerinden kendisini var ediyor."
"AKP çok sistemli çalışıyor. Devletin bütün imkanlarını kullanarak Kürtlerin üzerine gidecekler. Baykal'ın kalelerini birer birer düşürdüler. Kürtlerin kalelerini de düşürürler. AKP sizin bütün ekonomik olanaklarınızı kesecek. Sonra da halkımıza gidip, bunlar çalışamıyor, bunlar beceriksiz diyecektir, bunun propagandasını yapamaya da başladı. Siz, halkınızı başınıza toplayacak, AKP'nin Kürtlere yönelik politikalarını deşifre edeceksiniz, siyasal İslam'ın Hizbullah pratiğini unutturmayacaksınız."
"DIŞ GÜÇLER BENİ TESLİM EDEREK TÜRKİYE'NİN YARISINI GÖTÜRDÜLER"
Yakalanma sürecine değinen Öcalan, şunları söyledi: 'Avrupa Konseyi benim buradaki koşullarımı çok iyi biliyor. Buraya getirildiğimde koşullarımı Avrupa Konseyi ve CPT ile görüşüp öyle belirlemişler. Hatta o zaman bir CPT yetkilisi bana 'Şimdi koşullarınız bu, ama biz izlemeye devam edeceğiz' diyordu. O gün orada olduklarına göre onlar da biliyordu. Bu nedenle onların da sorumluluğu var. Bu komployla amaçlanan, PKK'nin, daha doğrusu Özgürlük Hareketi'nin tasfiyesiydi ve birçok devlet bu komploda yer aldı. Avrupa Konseyi, Rusya, ABD, Yunanistan, tabii İsrail, İran ve Suriye daha sonra ikili görüşmelerle bağlandılar, Güney'deki federe yapı da bu işin içine çekilmeye çalışıldı. Bizim tasfiyemiz karşılığında her devletin kendine göre bir hesabı vardı. Avrupa'nın ekonomik istekleri vardı, Türkiye ekonomisi onlara açılmadı mı? Şu anda Türkiye ekonomisinin yüzde 50'sini götürmediler mi? Rusya daha ben oradayken doğalgazla ilgili Mavi Akım Projesi'ni falan imzaladı ve beni ülkesinden çıkardı. Yunanistan'ın Türkiye ile Kıbrıs ve Ege meseleleri çözülecekti, bu süreç devam ediyor. Söylediğim gibi amaç bizi, Özgürlük Hareketi'ni tasfiye etmekti ama işler her zaman beklendiği gibi olmuyor; kağıt üzerinde planlandığı gibi yürümüyor. Özgürlük Hareketi, biz, gördüğünüz gibi halen buradayız. Bu yaşadıklarımız ABD'nin Ortadoğu'ya dönük planlamalarından bağımsız değildi. Ama söylediğim gibi işler planlandığı gibi yürümüyor.'

"HİZBULLAH KÜRTLERİ VE KEMALİSTLERİ HEDEF ALDI"
Öcalan, siyasal İslam'a yönelik olarak da şu değerlendirmede bulundu: 'Siyasal İslam cumhuriyetin başından beri partilerle ilişkili. Geçmişte DP, daha sonra AP ve Milli Selamet, şimdi de AKP ile devam ediyor. Bu yeni bir şey değil. Siyasal İslam'ın bir kanadı Suriye üzerinden Suudlara dayanıyor, oradan ekonomik yardım alıyor. Bir kısmı da İran ile ilişkili. Binlerce Kürt yurtseverini vahşice katleden Hizbullah bunlardan bağımsız değildir. Bunlar halkımıza iyi anlatılmalıdır. Yaşanan vahşeti unutmamak gerekiyor. Diyarbakır'da insanlara arkadan yaklaşıp baltayla ya da enselerine tek kurşun sıkarak binlerce gariban Kürt yurtseverini öldürmediler mi? Bıraksalar hepimizi vahşice katlederler. Önce Bahriye Üçok, Uğur Mumcu gibi sol Kemalistleri katlettiler, daha sonra devlet -ki devletin tümünü zan altında bırakmak istemem- bazı valiler ve garnizon komutanları eliyle özellikle 92'de Hizbul-kontra olarak Kürtlere karşı kullandılar. Diyarbakır'da bir mahkemenin yıllar sonra verdiği kararda bu yöntemin ne kadar hatalı olduğunu belirtiyordu, mahkeme bile bunu kabul edilemez bulmuştu.'
DTP'Lİ VEKİLLERE: "SİYASET CİDDİ BİR İŞTİR, AĞLAMAK SIZLAMAKLA OLMAZ"
'Kürtlerin de üzerine gelecekler' diyen Öcalan, AKP ve DTP konusunda şöyle konuştu: 'AKP çok sistemli çalışıyor. Devletin bütün imkanlarını kullanarak Kürtlerin üzerlerine gidecekler. Seçimlerde halka ekonomik yardım da yapmışlardır oy almak için. DTP'li belediyelere yönelik siyasetleri görülüyor. Buna karşı siyaseten gerekli ciddiyet, duruş gösterilmezse AKP onları aşıp geçer. Doğru siyaset yürütülmezse onları tasfiye de edebilirler. Siyaset dediğiniz uzağı, ileriyi görme sanatıdır. Benim için siyaset budur. AKP'nin Bölge'ye yöneleceği çok önceden belli olmasına rağmen, tedbir almadılar, halkı bu konuda örgütlemediler. Halkın demokratik örgütlenmesini sağlayıp, halkı binlerce sivil toplum örgütü ile toplamaları için uyarılarım, önerilerim oldu! Şimdi de söylüyorum; bu kuşatmayı ancak bu şekilde aşabilirsiniz. Baykal'ın kalelerini birer birer düşürdüler. Kürtlerin kalelerini de düşürürler. AKP'nin arkasında ABD dahil uluslararası güçler var. Ordunun bir kısmı da AKP'nin karşısında duramadı. AKP sizin bütün ekonomik olanaklarınızı kesecek. Sonra da halkımıza gidip, bunlar çalışamıyor, bunlar beceriksiz diyecektir, bunun propagandasını yapamaya da başladı. Siz halkınızı başınıza toplayacak, AKP'nin Kürtlere yönelik politikalarını deşifre edeceksiniz, Siyasal İslam'ın Hizbullah pratiğini unutturmayacaksınız.'
APO'NUN YENİ ANAYASA ŞARTI
Sivil anayasa tartışmalarına da değinen Apo, 'Şimdi yeni bir sivil anayasa tartışması var ve bu sivil anayasa halkoyuna sunulacak. Bu konuya ilişkin şimdiden söyleyeyim, demokratik özerklik sağlanmazsa benim oyumun rengi hayırdır. Anayasa değişikliğine ilişkin şimdiye kadar yürüttükleri çalışma ortada; anayasada yapmaya çalıştıkları değişiklikler şekli değişikliklerdir. Özde demokratik bir değişim gerekiyor, ancak özde demokrat değiller. Eğer demokratik özerkliğe ilişkin tutumlarında bir değişiklik olmazsa benim Kürtlere önerim budur. Demokratik özerklik tanımım ise demokratik siyaset, demokratik toplum, demokratik cumhuriyete dayanır. Benim KCK dediğim sistem de bunun Kürtlere uyarlanmış şekli. Ne ulusalcı faşist politikalar, ne de siyasal İslam Kürt sorununu çözemez. Bu konuda getirdikleri hiçbir proje de yoktur. Demokratik özerklik olabilecek en makul ve uygulanabilir yegane çözümdür. Federasyonun da bir çözüm olamayacağını biliyorum' dedi.

kaynak:http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2007/09/15
 

ilker_dead

New member
kimse bu devleti bitiremez apo kendiliğinden konuşuyo ama akp de az durmuyo anayasa değiştiriyorlar
 

T

Banned
Zulmü alkışlayamam, zâlimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdâdıma saldırdı mı, hattâ boğarım!..
- Boğamazsın ki!
- Hiç olmazsa yanımdan koğarım.
Üç buçuk soysuzun ardında zağarlık yapamam;
Hele hak nâmına haksızlığa ölsem tapamam.
Doğduğumdan beridir âşıkım istiklâle,
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lâle!
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırma da geç git, diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...
İrticâin şu sizin lehçede ma'nâsı bu mu?


Pkkyala bir tutulmaya çalışılan irtica Mehmet Akifi'in şiiriyle nede güzel anlatılmış İrtica geldi yandık bittik diyenler irtica nedir diye sorulduğu zaman hep kem küm etmiştir.Milli şairimizn anlatımı olan irticayı tehdit olarak algılıyorsanız şayet
En büyük Düşmanınız benim ...!!!
 

türk ocağı

serdengeçti
alıntı:
"Danıştay baskınını yapan Alpaslan Arslan ifadesinde 'Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba attım, Cumhurbaşkanı'nı da vuracaktım' diyor, adam rahat rahat konuşuyor. Öyle sabukluyor diye düşünmeyin, söylediklerinde gerçeklik payı vardır. Bu adamların gözü karadır, arkaları da boş değildir. Radikal İslam falan diyorlar ama bunlar siyasal İslam'dan bağımsız değil.'"

Daha bu noktada saçmaladığını anlamak mümkün Alparslan Arslanın İslamcı falan değil ulusalcı bir çeteyle bağlantısı olduğu tespit edildi.
Öcalanın akp endişesi ise yersiz değil, demekki kürt vatandaşların derdi bağımsız devlet kurmak değil, mevcut türk devleti içerisinde karnı tok ve güvenle yaşayabilmek. İşte bu gerçek öcalanın uykularını kaçırıyor yıllardır savunduğu kürtçülüğün tutmadığını görüyor mensubu oluğu halka kandan zulümden başka birşey vermediğini, insanlık ve hizmet götürmeye çalışanların ise rağbet gördüğünü anlamış feveran ediyor. Geçmiş olsun öcalan uğurlar olsun bölücü kürtçülük...
Bölgede DTP nin ağırlığı olacağına AKP nin ağırlığının olması bölücü teröre en büyük darbedir. Aslında güneydoğu anadolu sorununun siyasi olarak değil askeri olarak çözülmesinden yanayım, ancak siyasi çözüm için çabalamakta bölücülüğe darbe vuruyor ve öcalan ve avanesini rahatsız ediyor.
 

borbelat

İnFeRNoo
senın sozlerın lafta kalcak be apo senın gıbı hayınlerın sonuda bellii senin yanında hapis
(nerden kalktı şu idam yafff)
 

sedapinar

New member
incubus84' Alıntı:

Pkkyala bir tutulmaya çalışılan irtica Mehmet Akifi'in şiiriyle nede güzel anlatılmış İrtica geldi yandık bittik diyenler irtica nedir diye sorulduğu zaman hep kem küm etmiştir.Milli şairimizn anlatımı olan irticayı tehdit olarak algılıyorsanız şayet
En büyük Düşmanınız benim ...!!!

Tartışma yine konu dışına çıktığı için bu konuda son kez cevap vericem..
Şeriatın ne olduğunu biliyorum.Öncelikle Kur'an-ı Kerim ruhudur.Kur’an-ın RUHU, ileri, daima ileri; üzerinedir...Bu din ALLAH'ındır.Bizim değil. Biz sadece yaşamakla yükümlüyüz.Dinin sahibi o olduğu gibi koruyucusu da O 'dur.Yukarda özellikle şeriat demedim irtica dedim.Çünkü irticanın anlamı cahilliyedir. Ben, dinsizliği değil, kimsenin kimsenin inancına müdahale edemeyeceği, Allah ile kul arasına sözde irticacıların giremeyeceği,Allah adına kimsenin kimseyi yargılamayacağı bir sistemi savunuyorum.Din adına insanları boğazlayan hizbullah(sen kimsinki Allah adına Allahın verdiği canı almayı kendinde hak görüyorsun)ibda-c ve kaplancıların faaliyetleri,akit,şura ve şafak gibi gazetelerin değil bir müslümana hiç kimseye yakışmayan okurken utanılacak iğrenç küfürlerle,iftiralarla dolu gözü dönmüş yazıları,yeşil sermayeleriyle heryeri kaplayıp para için binbir takkiyenin yapıldığı bir düzeni,saraylarda kula kulluk etmeyi,Allah adına ruhban makamların beni yönetmesini kabul edemem.Ben bu dünyaya sadece Allaha kulluk etmek için geldim yeşil dolarların arasında lale devri yaşayan bir avuç kendini bilmeze değil.Ramazanda bir lokantada yemek yediği için bir genci öldüresiye dövebilen biravuç gözü dönmüşün zihniyetinde olanların yöneteceği,arap milliyetçiliğinin egemen olduğu,namahrem diye ettiği yemini unutıp karşı cinsten bir hastasına acil müdahaleden kaçınabilecek kadar vicdansız doktorların kol gezdiği bir ülkede istemiyorum.Ben bu yüzden siyasi islama karşıyımm.Dinim için herşeyi yaparım onu sadece kendi hayatımda ve yüce Allahla aramda yaşarım.Kurallarım kendim içindir.Ben kimseyi inancıyla yargılama günahına girmem ama aynı şeyi bana yapmaya kalkana da izin vermem.Bu örnekler o kadar çok ki ama kimsenin zamanını alma saygısızlığı yapmak istemiyorum.Ve tartışmanın asıl konunun dışına çıktığını farkındayım. Sadece Yüce Atamızdan bir anıyla sözlerimi noktalamak istiyorum.O her zaman olduğu gibi burdada yine söze en doğru noktayı başarmış;
Atatürk'ün cevresinde bulunanlardan Münir Hayri Egeli başından geçen bir olayı ve Ata'nın tepkisini şöyle nakleder;

“ATATÜRK için dinsiz diyenler oldu. Bunu bir modaymış gibi yayanlar oldu.O'nun laiklik anlayışını dinsizlik gibi göstermekte fayda bulanlar oldu.Fakat gerçek öyle değildi. Atatürk laikti dinsiz değil.Size başımdan geçen bir olayı anlatayım.

Birgün Necip Ali O'na.

- Efendim Münir Hayri namaz kılar dedi.

En yakın dostumun beni bu şekilde takdim ettiğini gören,beni sevmeyenlerin yürekleri sevinçten ağızların a geldi.Şimdi kovulacağımı düşünerek gülüştüler.

Atatürk bana döndü.Aramızda şu konuşma geçti:

- Sahi mi?

- Evet Paşam.

- Niçin namaz kılıyorsun?

- Sadece namaz kılınca içimde huzur ve sukun hissediyorum.Kendimi ALLAH'A daha yakın hissediyorum dedim.
Atatürk az önce gülenlere döndü ve;

- BİR GEMİDE KALSANIZ VE BATMAK TEHLİKESİNDE OLSANIZ, HİÇ BİR ÜMİDİNİZ KALMASA, NE DİYE HAYKIRIRSINIZ ? HERHALDE YETİŞ GAZİ DEMEZSİNİZ ALLAH DERSİNİZ. BUNDAN DOĞAL NE OLABİLİR. dedi
 

Hacker-22

Atam izindeyiz!
ulan it konuşturtma beni oruçlu ağızımla kapa çeneni otur oraya!!!suyuna siyanür atmak lazım bunun, geberip gitsin
 

Leke

Altın Üye
Türkiye Cumhuriyeti Devletini bölmeye çalışan herkes vatan Hainidir .
Ve Gidecekleri yer ya hapistir yada cehennemin dibi .
Atalarımız ne Demiş .
it ürür , kervan yürür .
apo sen ulumaya devam et bu ülke İlelebet PayiDar Kalacak .
Bundan Kimsenin şüphesi olmasın .
Evet şu anda sivil anayasa adı altında birçok şeyi değiştirmeye çalışanlar var ama buna belli yerler hiçbir zaman izin vermez .
 

Vtnsvr

New member
Sedapınarı; son postun bir harika,tabi ki anlayabilene...
Türkocagı;"Daha bu noktada saçmaladığını anlamak mümkün Alparslan Arslanın İslamcı falan değil ulusalcı bir çeteyle bağlantısı olduğu tespit edildi."Demişsin.Yanılıyorsun.Eger bu konuyu irdelemişsen,görürsün ki Alparslan Arslan'ın geçmişi,kimliği göz önüne alındıgında,işledigi cinayet göründügü gibi,siyasal İslamın içinde olan bu Avukat tarafından işlenmiştir ve bu olayı organize siyasal İslam,öylesine bir yıkmıştır ki suçu,kendilerine sorun çıkartan yada çıkartabilecek,Ulusalcı ve Vatansever derneklerinin üzerine,bu sayede kendileri rahatlıkla planlarının her aşamasını rahatlıkla uygularken,bu dernekleri pazivize etmişlerdir.Böyle bir mantıksızlık olabilirmi ki,siyasal İslamı tehdit gören bu dernekler,Nasıl normal bir karar veren bir hakimi öldürtsünler? Yada siyasal İslamın tehditlerini ortaya çıkartmaya çalışan bir gazeteyi bombalatsınlar.Bunların hepsi siyasal İslamın planladıkları,ihanet planlarıdır.Tarih her şeyi ortaya çıkartacaktır.
 

türk ocağı

serdengeçti
sedapinar' Alıntı:
Tartışma yine konu dışına çıktığı için bu konuda son kez cevap vericem..
Şeriatın ne olduğunu biliyorum.Öncelikle Kur'an-ı Kerim ruhudur.Kur’an-ın RUHU, ileri, daima ileri; üzerinedir...Bu din ALLAH'ındır.Bizim değil. Biz sadece yaşamakla yükümlüyüz.Dinin sahibi o olduğu gibi koruyucusu da O 'dur.Yukarda özellikle şeriat demedim irtica dedim.Çünkü irticanın anlamı cahilliyedir. Ben, dinsizliği değil, kimsenin kimsenin inancına müdahale edemeyeceği, Allah ile kul arasına sözde irticacıların giremeyeceği,Allah adına kimsenin kimseyi yargılamayacağı bir sistemi savunuyorum.Din adına insanları boğazlayan hizbullah(sen kimsinki Allah adına Allahın verdiği canı almayı kendinde hak görüyorsun)ibda-c ve kaplancıların faaliyetleri,akit,şura ve şafak gibi gazetelerin değil bir müslümana hiç kimseye yakışmayan okurken utanılacak iğrenç küfürlerle,iftiralarla dolu gözü dönmüş yazıları,yeşil sermayeleriyle heryeri kaplayıp para için binbir takkiyenin yapıldığı bir düzeni,saraylarda kula kulluk etmeyi,Allah adına ruhban makamların beni yönetmesini kabul edemem.Ben bu dünyaya sadece Allaha kulluk etmek için geldim yeşil dolarların arasında lale devri yaşayan bir avuç kendini bilmeze değil.Ramazanda bir lokantada yemek yediği için bir genci öldüresiye dövebilen biravuç gözü dönmüşün zihniyetinde olanların yöneteceği,arap milliyetçiliğinin egemen olduğu,namahrem diye ettiği yemini unutıp karşı cinsten bir hastasına acil müdahaleden kaçınabilecek kadar vicdansız doktorların kol gezdiği bir ülkede istemiyorum.Ben bu yüzden siyasi islama karşıyımm.Dinim için herşeyi yaparım onu sadece kendi hayatımda ve yüce Allahla aramda yaşarım.Kurallarım kendim içindir.Ben kimseyi inancıyla yargılama günahına girmem ama aynı şeyi bana yapmaya kalkana da izin vermem.
Sedapinar kardeşim evvela konu dışına çıkıldığı için sitem etmekte haklısın, diğer konuya gelince günümüzde irtica islami bütün hareketler için malesef kullanılmaktadır. Burdaki görüş çok önemli malesef islami akımlar içerisinde üstad necip fazılın deyimiyle ham yobaz kaba softa tabiri insanlar var bunlar islamcılık yaptığını zannederken aslında İslama en büyük zararı vermektedirler.
Ancak bütün islamcıları aynı kefeye koymak önyargılı bir yaklaşımdır. Şeriat Allahın hükmüdür, sistemidir. Ama elbette tatbiki ilim, irfan sahipleri tarafından yapıldığı zaman gerçek manasını bulur misal selçuklu ve osmanlının kuruluş ve yükseliş dönemi. Günümüzdeki modeller iran ve arabistan ehli sünnet olmadığı için muteber değildir. Bu modelleri esas alan isim vermek istemiyorum hareketlerde muteber değildir.
Sizde takdir edersiniz ki cumhuriyet tarihi boyunca islama saldırının adı irtica olmuştur ilk mazlumlarından biri istiklal marşı şairimizdir. Gerisini siz düşünün. Siyasal islama karşıyım demişsiniz bende size şunu söylüyorum İslam başlıbaşına siyasidir, öyle olmasaydı hristiyanlıktan farkı kalmazdı. Politikaya bulaştırılmasına karşıyım derseniz hak veririm.

Vtnsvr' Alıntı:
Türkocagı;"Daha bu noktada saçmaladığını anlamak mümkün Alparslan Arslanın İslamcı falan değil ulusalcı bir çeteyle bağlantısı olduğu tespit edildi."Demişsin.Yanılıyorsun.Eger bu konuyu irdelemişsen,görürsün ki Alparslan Arslan'ın geçmişi,kimliği göz önüne alındıgında,işledigi cinayet göründügü gibi,siyasal İslamın içinde olan bu Avukat tarafından işlenmiştir ve bu olayı organize siyasal İslam,öylesine bir yıkmıştır ki suçu,kendilerine sorun çıkartan yada çıkartabilecek,Ulusalcı ve Vatansever derneklerinin üzerine,bu sayede kendileri rahatlıkla planlarının her aşamasını rahatlıkla uygularken,bu dernekleri pazivize etmişlerdir.Böyle bir mantıksızlık olabilirmi ki,siyasal İslamı tehdit gören bu dernekler,Nasıl normal bir karar veren bir hakimi öldürtsünler? Yada siyasal İslamın tehditlerini ortaya çıkartmaya çalışan bir gazeteyi bombalatsınlar.Bunların hepsi siyasal İslamın planladıkları,ihanet planlarıdır.Tarih her şeyi ortaya çıkartacaktır.
Ulusalcı veya vatansever dernekler derken neyi kastediyoruz? eğer vatanseverlikse amaç bu amaca hizmet eden legal hareketler mevcut yanına 3-5 adam toplayıp bayrağın üzerine yemin edilince vatana hizmetmi oluyor?
Alparslan Aslanın cebinden vakit gazetesi çıktı, eski alperen ocakları üyesi olduğu idda edildi, ateş ederken Allahu Ekber dedi, din adına yaptığı söyledi vs.. Peki ne çıktı altından Muzaffer Tekinin de üyesi olduğu VKGBH denilen ulusalcı çete çıkmadımı?
Sözde kızıl elmacılar çıkmadımı, aramalarda dernekle bağlantılar saptanmadımı?
Hakim öldürülecek, cumhuriyet gazetesine bomba atılacak, böylece olaya islamcı süsü verilerek ordu göreve yaygarası irtica yaygarası kopartılacak hedef iktidarı lağvetmek olduktan sonra her yol mubah.
Alparslan Arslan bunca delilden sonra hala çıkıp fethullah gülene bağlılığımı bildiririm diyor yahu gülerler adama insan bu kadar deşifre olduktan sonra hala bu kadar saçmalarmı yediler bi halt bari acemilere yaptırmasalardı.
Derin devlet iş başında da asıl merak ettiğim kime hizmet ettiği...
 

sedapinar

New member
türk ocağı' Alıntı:
Sedapinar kardeşim evvela konu dışına çıkıldığı için sitem etmekte haklısın, diğer konuya gelince günümüzde irtica islami bütün hareketler için malesef kullanılmaktadır. Burdaki görüş çok önemli malesef islami akımlar içerisinde üstad necip fazılın deyimiyle ham yobaz kaba softa tabiri insanlar var bunlar islamcılık yaptığını zannederken aslında İslama en büyük zararı vermektedirler.QUOTE]
Herzamanki yapıcı ve düzeyli tavrınız için teşekkürler değerli kardeşim.Bu vesileyle Hayırlı ramazanlar.
 

Albayrak

Can Feda
Abdullah Öcalan işine geleni yapan satılmış bir köpektir. Güçlü bir Türkiye istemeyenlerin başında gelir. Mustafa Kemalsiz bir Türkiye nin bir hiç olduğunu o da bilmektedir.

Şimdi Atatürk ideolojisini kaldırmak isteyenler Türkiye ye mi hizmet ediyor, Abdullah Öcalan a mı? Buna siz karar verin.
 

kullanıcı

New member
Hacker-22' Alıntı:
**** ** konuşturtma beni oruçlu ağızımla kapa çeneni otur oraya!!!suyuna siyanür atmak lazım bunun, geberip gitsin
yazını biraz sansürledim Hacker-22, kusura bakma.
Mustafa Kemal'in yemeğine, içkisine, vs zehir katılmadığını kim iddia edebilir?
deniliyor ki, çok içki ve sigara içerdi, vs.

Ben de diyorum ki, siz bir orduyu yönetiyorsunuz, onu komuta etmeniz gerekiyor, yeri geliyor silahınızı alıp bir iki ateş ediyorsunuz, yeri geliyor bir yerden bir yere at üstünde koşturuyorsunuz, vs. Bütün bunları yaparken de bir yandan içki ve sigara. Büyüksün Paşam, ne bünye varmış sende. Savaşı geçtim, devletin bekası için birşeyler yapmak gerek, ülkelerle iletişimde olunacak, devlet yönetimi/idaresi planlanacak, vs. Bütün bunları yaparken de bir yandan içki ve sigara. Büyüksün Paşam, ne bünye varmış sende.

Afedersiniz kuzum, çocuk bile inanmaz bunlara. Kim sarhoş kafayla, vs bir ordu yönetebilir veya devlet yönetebilir. Kaldı ki, rüyasında bile savaşların nasıl kazanılacağını gördüğü söylenirken (bu aklının hep bununla meşgul olduğuna işarettir) ayık olmayan kafayla iş yapabilsin. Kaldı ki, içkiyi ve sigarayı az tükettiğine dair kaynalar da var.

Neyse, yeni bir Mustafa Kemal beklemeye gerek yok. O ZATEN SİZSİNİZ. İÇİNİZDEKİ ONA İNANIN. Miras bıraktığı ULUSAL BÜTÜNLÜĞE SAHİP ÇIKIN. Kendini bilmez birkaç kuklanın yaptıkları yanlarına kar kalmamalı.
 

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Yazıyı okumadım bile.Sadece yorum yapacağım;
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde şu mübarek saatte beni sövdürüyorsunuz ama anası-babası belli olmayan şerefsizevladı,binlerce masumun katili,şehitlerimizin kanını döken bu şerefsizin yorumlarını,demeçlerini veriyor bu günkü siyaseti bir yerlere bağlamaya çalışıyorsunuz.
Şerefsiz şöyle demiş,böyle demiş tv de bile duysam kanal değiştiririm.Siz bunların her söylemlerini böyle yazarsanoız bunlarda pirim toplar ve yavaş yavaş siyasallaşırlar.
Bırakın bu vatan evlatları,şehit çocukları,kardeşleri,anaları-babaları onların bir gün hesabını soracaktır.
Sedapınar ;
özellikle senden rica ediyorum.Yorumuma yorum katma.Bu hassas bir konudur.Kimsenin kalbini kırmak istemem.Meclisteki şerefsizler siyasallaştı ama adada bulunan büyükteröristi,bebek katilini lütfen bir daha eylemleştirmeyiniz.
 

T

Banned
sedapinar' Alıntı:
Tartışma yine konu dışına çıktığı için bu konuda son kez cevap vericem..
Şeriatın ne olduğunu biliyorum.

Ne mutlu sana senin adına sevindim yalnız konuyla hele hele alıntı yaptığın yorumla bi alaka kuramadım
Şeriat=Allah cc. Kanunlarının tümü
İrtica=Siyasilerin biyerlerinden uydurdukları tehlike

Konu dışına çıkmak demişsin benim msjıma bence burdaki tartışılcak üzerine yorum yapılacak tek konu irtica denilen kavramı pkkayla bir tutmaya başlamış olmalarıdır
Yoksa apo konuşmuş bunda yorum yapılacak bi taraf göremiyorum
İnsanız diye geçinenler kafasına sıkamadıysa can çekişen kuduz köpeğin havlaması doğaldır üstünde durmaya değmez..!!!
 

sedapinar

New member
incubus84' Alıntı:

Ne mutlu sana senin adına sevindim yalnız konuyla hele hele alıntı yaptığın yorumla bi alaka kuramadım
Şeriat=Allah cc. Kanunlarının tümü
İrtica=Siyasilerin biyerlerinden uydurdukları tehlike

Konu dışına çıkmak demişsin benim msjıma bence burdaki tartışılcak üzerine yorum yapılacak tek konu irtica denilen kavramı pkkayla bir tutmaya başlamış olmalarıdır
Yoksa apo konuşmuş bunda yorum yapılacak bi taraf göremiyorum
İnsanız diye geçinenler kafasına sıkamadıysa can çekişen kuduz köpeğin havlaması doğaldır üstünde durmaya değmez..!!!
Sadakat sembolü köpeklerle bu şerefsizin adı bir cümlede bile anılmamalı.Ama bu katil hala pkk nın beyni.Konuyu açma nedenim de konuyu açarken başta da belirttiğim gibi bölücü terörün ve pkk nın liderliğini kaybettiği için çırpınışı ve pkkya verdiği mesaj.Pis bir bölücü katil,bir vatan haini eğer hala tecrit edildiği yerden bile laf yetiştirebiliyorsa burda onu orda tutanların ciddi zaaflarını gözardı edebilirmiyiz.
İrtica konusunda düşündüklerimi zaten yazdım arkasındayım.Saygılar.
 

neb34

Banned
degazor35' Alıntı:
Yazıyı okumadım bile.Sadece yorum yapacağım;
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde şu mübarek saatte beni sövdürüyorsunuz ama anası-babası belli olmayan şerefsizevladı,binlerce masumun katili,şehitlerimizin kanını döken bu şerefsizin yorumlarını,demeçlerini veriyor bu günkü siyaseti bir yerlere bağlamaya çalışıyorsunuz.
Şerefsiz şöyle demiş,böyle demiş tv de bile duysam kanal değiştiririm.Siz bunların her söylemlerini böyle yazarsanoız bunlarda pirim toplar ve yavaş yavaş siyasallaşırlar.
Bırakın bu vatan evlatları,şehit çocukları,kardeşleri,anaları-babaları onların bir gün hesabını soracaktır.
Sedapınar ;
özellikle senden rica ediyorum.Yorumuma yorum katma.Bu hassas bir konudur.Kimsenin kalbini kırmak istemem.Meclisteki şerefsizler siyasallaştı ama adada bulunan büyükteröristi,bebek katilini lütfen bir daha eylemleştirmeyiniz.
İtibara değmez olur mu?İt veya çakal adam diyor ki rejim bitti.Şimdi ben de o Tandoğan da Çağlayan da toplanan tatlısu Kemalistleri merak ediyorum.Ne yapacaklar?
 

rahip20

New member
meclis özel kararla bu adamı neden asmıyor ? neden asamıyor ? bir kanı bozuk şerefsiz asker kadın erkek coluk cocuk yaslı genc 30.000 kısıden dahamı değerlidir ? bu boyle devam ederse ben anlarımkı daha değerlidir..ve derimki yazıklar olsun onu konusturana yazıklar olsun bu devlete basında her kim olursa olsun...
 

neb34

Banned
Яħ.' Alıntı:
MUSTAFA KEMAL CUMHURİYETİ BİTTİ demiş...
Ya bıraksın $unlar anca arkadan pusuyla bir i$ler yapabiliyorlar... o kadar yürekLi adamlarsa her zaman bekLeriz! ama az kaLdı... kimse boş durmuyor... Bu ülkede 1 milyon asker boşuna değil...


Karde$im İlker Başbuğ Genelkurmay Başkanı olunca neler olcağını göreceksiniz... Bilmeyenler için ufak bir bilgi. Bu adam Tümgeneralin masasına Dosya fırlatmış bi adam...
AKP istersen TSKnin yetkisini kısıtlayabilir... Ama sonuçlarına katlanır... TSK nın yetkisini kısıtlamak lafta kalir... kaldırdılar diyelim. İç tehditlerle kim savaşıcak... gene askerler... Ha tabi isterlerse Polis göndersinler TSK olmasin orda... Yatsınlar kalksınlar rahat uyuduklarına şükretsinler... En azından sınırda ölümle burun buruna yaşamıyorlar...
Ordunun işi siyaset değil.Ordu göreve diyenler Apodan daha beterdir.60 ve 82 de gördük ordu göreve gelince ne oluyor.1 milyonluk askerin hepsi bir değil bunu da söyliyelim.1 milyonluk ordu varsa ondan kat kat fazla halk var.Ordunun işi vatanı beklemek ve verilen görevi harfiyen yapmak.

Herkesin plan var Allahın da planı var şüphesiz Allahın planı üstün gelecektir
 

VoyVoy

FoRuM MüHeNDiSi
bence aponun biyerleri tutuşmaya başladı olayı farklı yerlere çekmeye çalışıyo gibi ama ne yaparsan yap senin ve o itlerinin sonu geldi
 

HTML

Üst